Naredite sami: Jesenski vonj za vaš dom

<div id="midasWidget__r92"></div>

Jesen je pred vrati, polepšajte svoje počutje in stanovanje s prijetnimi jesenskimi vonji.

V deževnem in hladnejšem vremenu, ko se dlje časa zadržujemo v notranjosti stanovanja, je prav, da si bivanje malce popestrimo. Če v stanovanju prijetno diši, smo takoj boljše volje, imamo več energije, smo pozitivni. Če pa je ta vonj še zdrav in če ščiti pred virusi in bakterijami, pa toliko bolje.

Že danes lahko odišavite svoje stanovanje in ga odenete v jesenske vonjave.

Potrebovali boste lonček, vanj do polovice nalijte vodo, dodajte spodnje sestavine in postavite na štedilnik ali kaminsko peč. Ko se bo voda segrela, bo po stanovanju prijetno zadišalo.

Potrebujete nekaj klinčkov (nageljnovih žbic), nekaj listov lovora, košček cimeta, olupke pomaranče ali limone, muškatni orešček.

Če katere od naštetih sestavin nimate, nič hudega. Kar pa imate, dodajte v vodo in segrejte. Pazite le, da bo v lončku ves čas dovolj vode in vaše stanovanje bo prijetno dišalo skozi ves dan.

Ker pa so cimet, nageljnove žbice, lovor, tudi zelo zdravilni, boste na tak način svoj zrak dodatno obogatili. Hlapi bodo uničili strupe, viruse, bakterije, razkužili zrak, ki ga dihate in vas uspešno ščitili pred prehladi.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice