Domov Glasba Side Project: Mešanica harmonike in električne kitare

Side Project: Mešanica harmonike in električne kitare

Dva mlada glasbenika, zaljubljena v glasbo in vsak v svoj inštrument sta aktualno stanje izkoristila, da sta se s svojima inštrumentoma združila v zasedbo Side Project. Kitara, harmonika in I will survive.

Spoznala sta se sicer zaradi harmonike, vendar je kitara pri enem prevzela igro.

Armin Kahrić in Sajdin Horozović, oba malo čez dvajset, sta se spoznala v glasbeni šoli na Jesenicah. Njuno prijateljstvo traja od prve ure harmonikarskega orkestra in se seveda razvija tudi v glasbeno sodelovanje.

Sajdin je študent harmonike na Univerzi Gustav Mahler v Celovcu, Armin pa se je povsem posvetil kitari. Letos jima je korona tako kot večini, pomešala štrene in prekrižala načrte. Vendar je bila trenutna situacija tudi razlog, da sta svoje glasbeno prijateljevanje spremenila v sodelovanje. Tako se je rodila ideja o prvi priredbi, sledi snemanje v studiu in nadgradnja z videospotom.

»Čeprav sta harmonika in električna kitara na prvi pogled dva različna glasbena planeta in ju le redko ali skoraj nikoli ne vidimo skupaj na odru, je prav to tisto, kar naju je še bolj spodbudilo k skupnemu muziciranju, pravita glasbenika.«

Sajdin prihaja iz sveta klasike in balkan glasbe, Armin pa je svoj stil našel v rock in pop zvrsti. Kljub temu sta našla skupni jezik in zelo rada ustvarjata, improvizirata in spoznavata različne stile in zvrsti. Tako je prišlo do priredbe uspešnice I will survive. Cover je zelo drugačen od tistih, ki smo jih vajeni, saj je že zasedba tako nevsakdanja, da si zasluži posebno pozornost. In prav je, da je začetek njune skupne poti tak kot čutita, na način kot se najbolje izražata. In to je šele začetek, načrtov je veliko, tudi nastopanje v živo. Držimo pesti, da bo prvi koncert zasedbe Side Project lahko kmalu!