Domov Zanimivosti Resnica prihaja: Bo mračna skrivnost Britney Spears končno razkrita?

Resnica prihaja: Bo mračna skrivnost Britney Spears končno razkrita?

Bo končno jasno, kaj se dogaja z življenjem svetovno znane zvezdnice Britney Spears?

Po skoraj treh desetletjih uspešne kariere, vrsti uspešnic in spektakularnih koncertnih turnejah se o Britney Spears v zadnjih mesecih govori le o njenem duševnem zdravju in pravnem statusu, zato je New York Times posnel dokumentarni film “Framing Britney Spears” ki raziskuje, kako se je pevka znašla v pravni čeljusti svojega očeta Jamieja.

“Nedopustno je kako ravnajo z njo?, Zakaj jo mora oče nadzorovati?, Zakaj še vedno ne more biti neodvisna?,” se sprašujejo njeni oboževalci, ki so zgroženi nad dejstvom, da 39-letna Britney Spears zakonsko ne sme upravljati svojega ogromnega bogastva in življenja. Novinarji New York Timesa so se na to, pa tudi na številna druga vprašanja, odločili odgovoriti z dokumentarcem “Framing Britney Spears”. Dokumentarec bodo predvajali 5. februarja na televizijskem kanalu FX in v spletni videoteki Hulu, oboževalci pa upajo, da bo končno osvetlil povsem nejasno sliko o pravnem statusu slavne glasbenice, zato so začeli s spletno akcijo #FreeBritney.

V svojih 39. letih je Britney Spears nizala izjemne uspehe – njenih šest albumov je bilo na vrhu lestvice najbolj prodajanih ameriških uspešnic, trinajst rekordov ima v Guinnessovi knjigi rekordov in prestižno glasbeno nagrado Grammy, osvojila je srca milijonov oboževalcev, zaslužila je več kot 250 milijonov dolarjev.

A vse to ji ni prineslo srečnega in brezskrbnega življenja, na kar je sredi lanskega leta javnost opozorila njena mati, nekdanja 65-letna učiteljica Lynne Spears, ki je sodišče prosila, naj ji dovoli nadzor hčerinih financ. Do zdaj s pevkinim premoženjem upravlja njen oče Jamie Spears, ki ima tudi nad njo skupaj s svojim odvetnikom Andrewom Walletom popolno skrbništvo že od leta 2008. Začasno skrbništvo kot, da je postalo trajno in tako Britney ne sme: s svojim denarjem samostojno razpolagati, voziti avtomobila, voliti, imeti otroka, najeti odvetnika, se pogovarjati z novinarji in javno govoriti o svojem položaju.Skratka, oboževalci se sprašujejo: zakaj je še vedno zapornica in v čigavem interesu je to.

Spomnimo, že kot deklica je nastopala v številnih oddajah talentov, kot 11-letnica pa je dobila vlogo v priljubljeni televizijski oddaji The Mickey Mouse Club, kjer so bili njeni kolegi tudi bodoči zvezdniki Justin Timberlake , Christina Aguilera in Ryan Gosling. Svetovno slavo je dosegla pri šestnajstih letih z izdajo singla “… Baby One More Time”, ki jo je spremenil v instant zvezdo. Sledila je vrsta uspešnih albumov in svetovnih turnej, a pevka je vse pogosteje naletela na številne težave. Odraščanje pod budnim očesom javnosti, ves čas ji je sledilo 5-6 paparacev, njen burni zakon med letoma 2004 in 2007 s plesalcem Kevinom Federlineom, s katerim ima sinova Seana in Jaydena, za katera tudi skrbi, je bilo očitno preveč za krhko umetnico.

V seriji ekscesov, ko si je pred kamero obrila glavo, z dežnikom napadla paparace, ko sinov ni hotela izročiti očetu in se z mlajšim zaklenila v kopalnico je pripeljalo do tega, da je njeno hišo obkrožilo deset policijskih avtomobilov, šest helikopterjev, dva rešilca in gasilsko vozilo, njo pa so odpeljali na bolniških nosilih na na zdravljenje. Vse pod budnim očesom javnosti. Takrat je bilo bolj ali manj vse jasno, kaj se je dogajalo potem ko je njen oče postal skrbnik, je veliko bolj mračno. Dejstvo je, da je izdala svoj peti studijski album “Circus” in se odpravila na svetovno turnejo, med katero je izvedla 97 nastopov. Skupno je v 12 letih pod njegovim skrbništvom izdala štiri albume, v Las Vegasu je ohranila štiriletni koncert v vrednosti 140 milijonov dolarjev in ustanovila številne donosne posle, kot so modne linije in parfumi. Za nekatere je to dovolj dokazov, da jo je oče Jamie z nadzorom rešil, za druge pa je to dejstvo, da je iz lastne hčerke naredil ujetnico, da lahko sam uživa v njenem bogastvu.

Še v zaporu veste, kdaj boste izpuščeni,” je dejala Britney leta 2008 v dokumentarcu “Britney: For The Record”, edinkrat, ko je spregovorila o svojem pravnem statusu. O skrbništvu naj bi govorila tudi v drugih intervjujih, kot naprimer leta 2016 v oddaji Jonathana Rossa, a so ta del vsakič izpustili zaradi zakonske prepovedi, tako, da tovrstnih izjav niso nikoli objavili. Govorilo se je marsikaj vsa ta leta, različice na temo, ko je leta 2019 odpovedala veliki show v Las Vegasu, da je kriv oče in njegova bolezen pa spet, da je Britney v slabem stanju, ker ni jemala zdravil.
Kakorkoli, pop princese od takrat ni v javnosti, ni več javno nastopala, ni dala intervjujev ali nastopila na rdeči preprogi. Edina komunikacija z javnostjo so objave na njenem Instagram profilu, za katere ni jasno, kdo sploh objavlja ali ga nadzoruje, na večini objav pa Britney in govori o svoji sreči.

Zaradi vsega tega se je maja 2019 na internetu začela kampanjo #FreeBritney, ki zahteva pevki vrnitev poslovnih sposobnosti. Več kot sto tisoč oboževalcev je podpisalo peticijo, poslano v Belo hišo, med zagovorniki pa so tudi znane kolegice, kot naprimer Miley Cyrus in Cher. Trdijo namreč, da je Britney zapornica pohlepnih ljudi, to trditev pa so podkrepili z dejstvom, da Britney letno plača kar 1,1 milijona dolarjev za stroške skrbništva.

Foto: Facebook