4 Preprosti in poceni triki za osvežitev vašega doma

Prenova doma je seveda ogromen zalogaj, vendar lahko tudi majhne in cenovno dostopne (ali brezplačne) rešitve presenetljivo drastično spremenijo celoten videz in atmosfero vašega doma.

Zamenjajte posteljnino

Verjetno najlažji korak. Cenovni razpon je ogromen in spodobno posteljnino lahko najdete že od 10€ naprej. Seveda gredo cene lahko tudi veliko višje, vendar je med spanjem nežna, poceni flanela lahko ravno tako udobna kot pregrešno draga svila. Z novim kompletom posteljnine boste v vašo spalnico prinesli svež piš vetra, ki vam bo vsak večer prinašal sladke sanje in popolnoma preobrazil vaše zatočišče.

Pospravite stanovanje

Včasih je lahko ravno nered tisto, kar naš pogled odvrača od vseh čudovitih elementov našega doma. Oprano perilo, ki že dneve leži na kavču bo edina stvar na katero se bo osredotočal vaš pogled in vaše domovanje se vam bo zdelo kaotično, namesto, da bi se v njem sprostili in uživali. Nobena kuhinja ne izgleda najbolj čudovito, če je korito polno umazane posode. Skratka, pospravljanje je pogosto zadnja stvar, ki bi jo želeli početi, vendar si bodo vaši možgani pošteno oddahnili, ko nereda ne bo več in se bodo znova lahko osredotočili na tiste dele vašega doma, ki vam prinašajo veselje.

Zamenjajte dekor

Foto: SHUTTERSTOCK

Printi oziroma posterji umetniških del so še ena cenovno dostopna rešitev. Tovrsten dekor lahko kupite v raznih trgovinah, neposredno pri umetnikih, v spletnih tiskarnah ali pa si morda kar sami v nekaj urah in z malce ročne spretnosti pričarate prave umetnije. Možnosti je neskončno.

Prebarvajte stene

Ta korak je sicer časovno malce bolj zahteven kot ostali, vendar je verjetno najboljša naložba, če želite drastično spremeniti vaš dom. Iz umazano bež barve lahko presedlate na kristalno belo, ki bo vaš prostor vizualno povečala in ga osvežila. Ali pa z eno samo temno pobarvano steno iz dolgočasnega prostora ustvarite dom kot iz revije. S svežim slojem barve staro pohištvo oživi, rumenkast parket pa se iz zastarelega spremeni v vintage stilsko izbiro. Možnosti je veliko in za razliko od novega pohištva, nobena od njih v vaši denarnici ne bo pustila ogromne luknje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com