Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Ali znate uporabljati moč vaše podzavesti?

Objavljeno

V redu

Znanstveniki pravijo, da uporabljamo le 10% svojega uma. Pomislite, kaj ste pravkar prebrali. Uporabljamo le 10% svojega uma! Ostalih 90% dobesedno zapravljamo. Poglejte na to stvar takole… kaj, če bi porabili le 10% naše plače? Bi lahko preživeli z 10% svoje plače? Nikakor ne, razen če bi bil vaš oče Bill Gates. Kaj pa če bi pojedli 10% hrane, ki jo pripravimo? Ali ne bi bilo to zapravljanje hrane? Kaj pa, če bi spali le 10% od 8 ur ali 80 minut na dan? Bi lahko preživeli in funkcionirali normalno? Kaj če bi imeli na voljo le 10% kisika? Bi lahko preživeli? Odgovor na vsa ta vprašanja je vedno en veliki NE!

Zakaj torej uporabljamo samo 10% možganov? Poglejte svoje življenje. Živite življenje, ki si ga želite in ali ga živite pod vašimi pogoji? Ste zadovoljni s tem, kar ste ustvarili, ali menite, da bi lahko bilo bolje in bi bili lahko bolj uspešni? Verjetno je, da živite le 10% tega česar ste sposobni. Kaj pa, če bi lahko svoje življenje izboljšali za 100, 500 ali 1000%? Vas že slišim, kako govorite… “To je nemogoče” ali “To je pretežko storiti.” Če ste na to pomislili, ponavljate enak vzorec v svojem življenju in vam je ok, da uporabljate le 10% možganov ali manj. Ne poskušate namreč bolj izkoristiti svoje umske potenciale.

Če ste kar zadovoljni z uporabo le 10% možganov, potem lahko z branjem tega prispevka, kar odnehate. Če pa niste zadovoljni in želite uporabljati preostanek, nadaljujte z branjem. Razmislite o veličini, ki jo lahko dosežete z uporabo vašega celotnega uma in kako bi lahko spremenili svoje življenje in kaj vse bi lahko dosegli. Obstaja veliko odličnih učiteljev, ki učijo, kako povečamo svoj potencial, kot so Napoleon Hill, Ralph Waldo Emerson, Maxwell Maltz, Eckhart Tolle in mnogi drugi. Ti ljudje so dobro vedeli ali vedo (saj nekateri delujejo tudi v današnjem času) skrivnost tega, kako uporabiti moč svojega uma in kako izboljšati svoje mentalne sposobnosti.

Tukaj moramo povedati, da trenutno razpolagate z najmočnejšim orodjem v vesolju…to orodje je vaša podzavest in ga morda sploh ne uporabljate, kot bi ga lahko. Vaša podzavest ve vse. Ima odgovore na vsa vrašanja in stvar je le v tem, da jo je potrebno znati pravilo uporabljati. Lahko vas vodi v življenje harmonije, bogatstva, zdravja, veselja in uspeha! Napredek je mogoč na vseh področjih vašega življenja.

Vedeti morate tudi, da nikakor ni vaša krivda, da uporabljate le delček svojih mentalnih sposobnosti. Nikoli nas namreč družba in starši niso učili, kako te sposobnosti razvijati. Odločiti se je potrebno za spremembo, pozabiti na preteklost in gledati v prihodnost. Vsak dan je namreč lahko vaš novi začetek. Verjeti morate v svojo podzavest in vedeti, da vam lahko omogoči, da začnete živeti življenje radosti in uspeha.

Začnimo torej z zelo preprosto vajo. S to vajo poskusite uporabiti svojo podzavest kot budilko. Zvečer, pred spanjem si postavite cilj, kdaj želite naslednji dan zjutraj vstati. Recimo, da se želite zbuditi ob 7:00 uri. Pred spanjem naročite svoji podzavesti, naj vas “zbudi ob 7:00 uri” in med tem izgovorite uro, ki se glasi 7:00. To vajo ponovite večkrat in nato vsak dan opazujte, kaj se bo zgodilo. Zveni neverjetno? Poizkusite in presenčeni boste nad rezultatom.

Začnite sami sebi govoriti pozitivne stvari / Foto: BumNovice

Prvi korak k uvajanju sprememb v vaše življenje je začeti ustvarjati vtise na vaši podzavesti s pomočjo pozitivnih afirmacij. To lahko storite tako, da sami sebi začnete govoriti pozitvne stvari in razmislite o svojih določenih prepričanjih, ki bi jih radi spremenili. Denimo, da želite v svoje življenje pritegniti denar. Preprosto lahko ponovite besede “Zaslužim si bogastvo in uspeh”. Te besede ponavljajte večkrat na dan. Najbolje je, da si jih izgovarjate zjutraj, ko vstanete in tik pred spanjem. To je takrat, ko je vaš um v alfa stanju. Ko pozitivne afirmacije izgovarjate, se prepričajte, da jih res tudi mislite in se osredotočite na besede. Besede, ki jih izgovarjate morate obvezno tudi čutiti. Brez čustvene komponente pozitivne afirmacije ne bodo delovale. Lahko jih izgovarjate tudi med meditacijo, v kolikor radi meditirate.

Pozitivne afirmacije lahko delujejo za karkoli. Prepričajte se, da so trditve pozitivne in nikakor ne navajajte negativnih. Na primer, če želite prenehati kaditi, ne recite “ne bom več kadil“. Namesto tega recite: “Moja pljuča so čista in zdrava in brez cigaret se počutim odlično.” “Jaz sem” sta dve najmočnejši besedi v slovenskem jeziku. Govorite v sedanjiku.

Pomembno je tudi, da razmišljate pozitivno in si nikoli ne govorite stvari, kot so: “Nikoli nimam sreče” ali “Mislim, da mi gre vse slabo.” Mislite nasprotno: “Imam srečo” ali “Stvari se vedno obračajo v mojo korist” in “Sem bogat in uspešen.” Če imate težave z zaupanjem vase, ko te trditve izgovarjate in se vam zdijo preveč “velike”, jih raje spremenite, da postanejo bolj verjetne. Tako lahko raje začnete z majhnimi besedami ali pa rečete: “Postajam bogat.”

Če potrebujete pomoč pri reševanju neke težave ali pa ste v situaciji, ko se težko odločate in ne veste, kaj je za vas najboljše, prosite za pomoč svojo podzavest. Recimo, da razmišljate o dveh različnih ponudbah za delo in imate težave pri odločitvi, katera ponudba je za vas v tem trenutku boljša. Za pomoč prosite svojo podzavest. Lahko rečete nekaj takega, kot je “Neskončna modrost moje podzavesti. Prosim za vašo pomoč pri odločitvi, katera ponudba za delo je zame najboljša.

Pri tem bodite popolnoma umirjeni in prisluhnite, kako se bo vaša podzavest začela odzivati. Po potrebi zaprite oči in ničesar ne silite. Ne silite, da bi odgovori prišli k vam, ampak le umirjeno “poslušajte”. Če odgovor ne pride takoj, je to popolnoma v redu. Odgovor je verjetno na poti k vam in lahko traja nekaj časa. Toda, zagotavljamo vam, da odgovor definitivno bo prišel…mogoče naslednji dan ali naslednji teden…odgovor boste zagotovo prejeli. Morate biti pozorni in imeti “priklopljene antene”. Odgovor lahko pride iz nečesa zunaj vas, opazujte naravo, dogajanje okrog sebe, morda odgovor pride naslednji dan, ko se zbudite. Morda vam bo v mislih postalo jasno, kaj storiti. Morda boste prebrali ali slišali nekaj, kar bi vas lahko razsvetlilo, kaj storiti. Lahko dobite svoj odgovor, ko srečate prijatelja in ta vam lahko mimogrede reče nekaj, kar vam bo pomagalo pri odločitvi. Samo bodite potrpežljivi in ne razmišljajte preveč. Odgovor na vaša vprašanja, vam bo vaša podzavest zagotovo prinesla.

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Slovenski vrtičkarji pridelke rešili s pomočjo sveč

Objavljeno

V redu

Avtor

To je uporaben trik, ki so se ga med aprilskim prihodom nizkih temperatur posluževali številni vrtičkarji.

Aprila nas je močno vznejevoljila vrnitev nizkih temperatur, ki so prizadele zlasti sadno drevje in vrtnine. Da bi preprečili pozebo, so se mnogi posluževali preventivnih ukrepov, vendar vsi žal niso obrodili sadov. Je pa vsekakor vredno omeniti trik za zaščito rastlin v rastlinjaku, saj so vrtičkarji z njim poželi daleč največji uspeh in odlično zaščitili vrtnine.

Ogrevanje rastlinjaka z nagrobnimi svečami

Ko se boste prihodnjič spraševali, kako vrtnine v rastlinjaku zaščititi pred nizkimi temperaturami, se spomnite na trik z nagrobnimi svečami, ki jih prižgete in čez noč namestite okoli rastlin. S tem boste dosegli, da se bo prostor segrel za kar nekaj stopinj nad ničlo, kar bo vrtnine obvarovalo pred pozebo. Da bo učinek še boljši, vrtnine prekrijte s kopreno.

Pozor! Ko nameščate sveče v rastlinjak, bodite pozorni na to, kam in kako jih boste postavili. Če bi se denimo sveča prevrnila na kopreno, lahko zlahka zanetite požar. Za varno namestitev tako poskrbite, da se bodo sveče nahajale na ravni podlagi, denimo na betonski ali kovinski plošči. Nekateri za varnost poskrbijo tudi tako, da sveče (eno ali več) postavijo v glineno ali odsluženo emajlirano posodo.

Foto: Pixabay

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Zakaj folk misli, da lahko sika na druge

Objavljeno

V redu

Avtor

Nikoli ne bom razumela zakaj nekateri, zadnje čase se mi zdi, da večina, misli, da lahko komentira, daje pripombe, sika na vsakega, ki pride mimo. Kako so si to zamislili, da si pač lahko, kar dovolijo.

Grem iz trgovine s polnim vozičkom, ker bi rada nakup odpeljala v avto in tam v miru zložila in tudi zaradi teže, pa saj to nima veze, ker tip, ki vstopa v trgovino z dvignjenim glasom reče proti meni; a boš zmogla? Halo, kdo pa si ti, da me tako ogovarjaš, da spuščaš pripombe, da me tikaš? Sem ravno hotela odgovoriti ne in mu v roke poriniti voziček pa ga že ni bilo več.  Takih je vse več, vsak dan se kakšen najde. A mislijo, da so smešni al kaj, vsemogočni? Pred pošto me je nazadnje en nahrulil, da sem bila nekam dolgo not? Ne razumem. Tega res ne razumem, s kakšno pravico se vsak, ki mu je malo dolgčas al pa bi rad dobil svojih par sekund pozornosti obregne ob prvega, ki pride mimo. Kje je olika, osnova obnašanja, spoštovanja? In ne niso vedno le moški, tudi kakšna ženska me je nahrulila, če grem v trgovino? Ja, če čakam pred trgovino zaradi omejitve  števila oseb, verjetno grem v trgovino, na uro nisem prišla gledat. No in to ni bilo takole; a čakate za v trgovino? To je bilo; a boš šla not, v trgovino al kaj čakaš?

Kljub maski se vidi, da sem gospa v zrelih letih in takšno obnašanje je zame nedopustno pa me že mika, da bi kaj rekla, ampak kaj, kaj naj pa rečem, saj ne bi razumeli oziroma z ljudmi, ki nimajo osnov obnašanja verjetno ne bi prišla daleč. Ignoriram in si mislim svoje, se mi pa zdi to skrajno neprimerno in žaljivo. Kaj menite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, žal je tovrstne komunikacije vse več. Vse več dvigovanja glasu in vse več tega, da si mnogi res dovolijo preveč, ko kar tako tikajo, po vaše sikajo, imajo pripombe, komentarje. Brez osnovnega  bontona, spoštljive komunikacije, brez dober dan in tako naprej.  Vse se da z dobro komunikacijo, vse se da, če se hoče, je pa res, da se zadnje čase prav ti, ki jih opisujete počutijo še pomembnejši, saj prav tako komunikacijo slišijo vsak dan s strani tistih, ki nas dnevno nagovarjajo, tudi v medijih, žal.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO