Connect with us

Življenjski Stil

Ali znate uporabljati moč vaše podzavesti?

Published

on

Znanstveniki pravijo, da uporabljamo le 10% svojega uma. Pomislite, kaj ste pravkar prebrali. Uporabljamo le 10% svojega uma! Ostalih 90% dobesedno zapravljamo. Poglejte na to stvar takole… kaj, če bi porabili le 10% naše plače? Bi lahko preživeli z 10% svoje plače? Nikakor ne, razen če bi bil vaš oče Bill Gates. Kaj pa če bi pojedli 10% hrane, ki jo pripravimo? Ali ne bi bilo to zapravljanje hrane? Kaj pa, če bi spali le 10% od 8 ur ali 80 minut na dan? Bi lahko preživeli in funkcionirali normalno? Kaj če bi imeli na voljo le 10% kisika? Bi lahko preživeli? Odgovor na vsa ta vprašanja je vedno en veliki NE!

Zakaj torej uporabljamo samo 10% možganov? Poglejte svoje življenje. Živite življenje, ki si ga želite in ali ga živite pod vašimi pogoji? Ste zadovoljni s tem, kar ste ustvarili, ali menite, da bi lahko bilo bolje in bi bili lahko bolj uspešni? Verjetno je, da živite le 10% tega česar ste sposobni. Kaj pa, če bi lahko svoje življenje izboljšali za 100, 500 ali 1000%? Vas že slišim, kako govorite… “To je nemogoče” ali “To je pretežko storiti.” Če ste na to pomislili, ponavljate enak vzorec v svojem življenju in vam je ok, da uporabljate le 10% možganov ali manj. Ne poskušate namreč bolj izkoristiti svoje umske potenciale.

Če ste kar zadovoljni z uporabo le 10% možganov, potem lahko z branjem tega prispevka, kar odnehate. Če pa niste zadovoljni in želite uporabljati preostanek, nadaljujte z branjem. Razmislite o veličini, ki jo lahko dosežete z uporabo vašega celotnega uma in kako bi lahko spremenili svoje življenje in kaj vse bi lahko dosegli. Obstaja veliko odličnih učiteljev, ki učijo, kako povečamo svoj potencial, kot so Napoleon Hill, Ralph Waldo Emerson, Maxwell Maltz, Eckhart Tolle in mnogi drugi. Ti ljudje so dobro vedeli ali vedo (saj nekateri delujejo tudi v današnjem času) skrivnost tega, kako uporabiti moč svojega uma in kako izboljšati svoje mentalne sposobnosti.

Tukaj moramo povedati, da trenutno razpolagate z najmočnejšim orodjem v vesolju…to orodje je vaša podzavest in ga morda sploh ne uporabljate, kot bi ga lahko. Vaša podzavest ve vse. Ima odgovore na vsa vrašanja in stvar je le v tem, da jo je potrebno znati pravilo uporabljati. Lahko vas vodi v življenje harmonije, bogatstva, zdravja, veselja in uspeha! Napredek je mogoč na vseh področjih vašega življenja.

Vedeti morate tudi, da nikakor ni vaša krivda, da uporabljate le delček svojih mentalnih sposobnosti. Nikoli nas namreč družba in starši niso učili, kako te sposobnosti razvijati. Odločiti se je potrebno za spremembo, pozabiti na preteklost in gledati v prihodnost. Vsak dan je namreč lahko vaš novi začetek. Verjeti morate v svojo podzavest in vedeti, da vam lahko omogoči, da začnete živeti življenje radosti in uspeha.

Začnimo torej z zelo preprosto vajo. S to vajo poskusite uporabiti svojo podzavest kot budilko. Zvečer, pred spanjem si postavite cilj, kdaj želite naslednji dan zjutraj vstati. Recimo, da se želite zbuditi ob 7:00 uri. Pred spanjem naročite svoji podzavesti, naj vas “zbudi ob 7:00 uri” in med tem izgovorite uro, ki se glasi 7:00. To vajo ponovite večkrat in nato vsak dan opazujte, kaj se bo zgodilo. Zveni neverjetno? Poizkusite in presenčeni boste nad rezultatom.

Začnite sami sebi govoriti pozitivne stvari / Foto: BumNovice

Prvi korak k uvajanju sprememb v vaše življenje je začeti ustvarjati vtise na vaši podzavesti s pomočjo pozitivnih afirmacij. To lahko storite tako, da sami sebi začnete govoriti pozitvne stvari in razmislite o svojih določenih prepričanjih, ki bi jih radi spremenili. Denimo, da želite v svoje življenje pritegniti denar. Preprosto lahko ponovite besede “Zaslužim si bogastvo in uspeh”. Te besede ponavljajte večkrat na dan. Najbolje je, da si jih izgovarjate zjutraj, ko vstanete in tik pred spanjem. To je takrat, ko je vaš um v alfa stanju. Ko pozitivne afirmacije izgovarjate, se prepričajte, da jih res tudi mislite in se osredotočite na besede. Besede, ki jih izgovarjate morate obvezno tudi čutiti. Brez čustvene komponente pozitivne afirmacije ne bodo delovale. Lahko jih izgovarjate tudi med meditacijo, v kolikor radi meditirate.

Pozitivne afirmacije lahko delujejo za karkoli. Prepričajte se, da so trditve pozitivne in nikakor ne navajajte negativnih. Na primer, če želite prenehati kaditi, ne recite “ne bom več kadil“. Namesto tega recite: “Moja pljuča so čista in zdrava in brez cigaret se počutim odlično.” “Jaz sem” sta dve najmočnejši besedi v slovenskem jeziku. Govorite v sedanjiku.

Pomembno je tudi, da razmišljate pozitivno in si nikoli ne govorite stvari, kot so: “Nikoli nimam sreče” ali “Mislim, da mi gre vse slabo.” Mislite nasprotno: “Imam srečo” ali “Stvari se vedno obračajo v mojo korist” in “Sem bogat in uspešen.” Če imate težave z zaupanjem vase, ko te trditve izgovarjate in se vam zdijo preveč “velike”, jih raje spremenite, da postanejo bolj verjetne. Tako lahko raje začnete z majhnimi besedami ali pa rečete: “Postajam bogat.”

Če potrebujete pomoč pri reševanju neke težave ali pa ste v situaciji, ko se težko odločate in ne veste, kaj je za vas najboljše, prosite za pomoč svojo podzavest. Recimo, da razmišljate o dveh različnih ponudbah za delo in imate težave pri odločitvi, katera ponudba je za vas v tem trenutku boljša. Za pomoč prosite svojo podzavest. Lahko rečete nekaj takega, kot je “Neskončna modrost moje podzavesti. Prosim za vašo pomoč pri odločitvi, katera ponudba za delo je zame najboljša.

Pri tem bodite popolnoma umirjeni in prisluhnite, kako se bo vaša podzavest začela odzivati. Po potrebi zaprite oči in ničesar ne silite. Ne silite, da bi odgovori prišli k vam, ampak le umirjeno “poslušajte”. Če odgovor ne pride takoj, je to popolnoma v redu. Odgovor je verjetno na poti k vam in lahko traja nekaj časa. Toda, zagotavljamo vam, da odgovor definitivno bo prišel…mogoče naslednji dan ali naslednji teden…odgovor boste zagotovo prejeli. Morate biti pozorni in imeti “priklopljene antene”. Odgovor lahko pride iz nečesa zunaj vas, opazujte naravo, dogajanje okrog sebe, morda odgovor pride naslednji dan, ko se zbudite. Morda vam bo v mislih postalo jasno, kaj storiti. Morda boste prebrali ali slišali nekaj, kar bi vas lahko razsvetlilo, kaj storiti. Lahko dobite svoj odgovor, ko srečate prijatelja in ta vam lahko mimogrede reče nekaj, kar vam bo pomagalo pri odločitvi. Samo bodite potrpežljivi in ne razmišljajte preveč. Odgovor na vaša vprašanja, vam bo vaša podzavest zagotovo prinesla.

Življenjski Stil

Dilema: Bo pravi moški v prihodnje oblečen v rožasto bluzico z mašnjo?

Published

on

Fluidna kolekcija za moške podira meje, polna je torbic, nakita in rožastih bluzic.

Diorjeva modna kolekcija za pomlad 2021, namenjena moškim, je ugledala luč sveta. Zvezde kampanje, ki je takoj pritegnila zanimanje javnosti, so moški manekeni Babacar N’doye, Jeremiah Berko in Samer Rahm, medtem ko je za samo zbirko odgovoren Kim Jones, oblikovalec katere seznam tesnih prijateljev vključuje Kate Moss, Kanye Westa in Davida Beckhama.
Ko je dobil službo v Diorju, je Jones dejal, da si vodstvo podjetja želi “več barv in iger“, in to je zagotovo izpolnil. V moški kolekciji, ki jo je predstavil prevladujejo pisani cvetlični vzorci in pleteni kosi v pastelnih barvah in drznih kombinacijah.

S to fluidno kolekcijo Dior na prizorišče vrača kratke hlače in predlaga, naj si moški upajo nositi bluze z mašnjami ter kombinacije odtenkov in materialov, ki si jih do zdaj niso upali. Torbice so absolutni hit moške kolekcije, decentni izrezi na hrbtu pika na i, osupljivi nakit pa jemlje sapo, tudi ženskam. Vprašanje je le zakaj? Zaradi kolekcije same, šoka ali bojazni, da bodo moški brskali po njihovih omarah. Na vas je, da si mislite kaj bo ženskam težje posoditi, torbico, nakit ali svileno bluzico?

Foto: Dior

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Soseda laja glasneje kot njihov pes

Published

on

Vam je morda znano, no, to je moj vsakdan.  Živim v vrstni hiši na obrobju in da, sosedje imajo psa, ki sem in tja tudi zalaja ampak tako, da veš, da je za to razlog, za razliko od njegove lastnice, ki laja ves dan, glasneje in na vsakega, ki pride mimo.

Vtika se v vse, pravzaprav še iz hiše ne stopim povsem, ko že slišim, aha kam pa greš danes, a greš v trgovino? A veš, sem ti mislila povedati (ne nisi mislila, ker že govoriš), da te je iskal poštar in ker te ni mogel priklicati, sem mu razložila, da imaš že od lanskega leta pokvarjen zvonec in da ohoho nimaš časa, da bi poiskala mojstra, da ti to popravi. No,  pa saj zdaj ne delajo ampak od lanskega leta bi pa to res že lahko naredila in tudi to sem mu povedala, da se mi ne zdi v redu, ker te on ne more dobiti in vedno čaka pred vrati.

Ja, ja, to še vedno govori soseda, vmes sem morda uspela dvakrat globoko vdihniti in glasno izdihniti, večkrat sem tudi odprla usta, ker sem želela nekaj pripomniti, a je ostalo pri tem. Ni šans, ni šans, da prekineš salvo besed, zaustaviš vtikanje, glasno napadanje. Ni šans. Seveda sem vmes z eno nogo že v avtu ampak to še kar govori in mi svetuje kaj naj, kaj moram, kako naj in oh zakaj nisi. V tem stilu za vsako stvar.

Zanje čase imam preden grem od doma nekajminutni pregled okolice, z vseh oken pregledam teren, da  bi se ji nekako izognila, sklanjam se čez balkon, enkrat bom še padla nanjo, aja, ne bom, ker je takoj zakričala, da naj pazim, ker bom dol padla, saj sem bolj štoraste sorte. Uf. Meša se mi. Razmišljam, da bi prodala hišo, ki sem jo podedovala po babici in šla živet nekam bogu za hrbtom kot se reče, ker enostavno ne prenesem več vtikanja. 

Poskusila sem vse, ji razložiti, se je izogibati, ignorirati, za pomoč sem prosila njenega sina, žive meje ne obrezujem več, a ne pomaga. Včasih se mi zdi, da me še njen pes pomilovalno gleda.

Če se ji nekako sama izognem, me pa zbudi, vznemiri, razburi, ko glasno kriči na drugega soseda ali mimoidočega, poštarja, kolesarja, avtobus.

Na trenutke vidim kot edino rešitev selitev, vendar se mi zdi noro, saj imam tu blizu službo, svojo hišo imam rada, v soseski živijo prijatelji.

Imate morda kakšno idejo, kaj  še lahko storim? Izkušnje s podobno situacijo?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Takih situacij je verjetno precej. Veliko ljudi zna biti izjemno napornih in na žalost mislijo le nase. Verjamem, da bi bila selitev lahko rešitev vendar zakaj. Svoje življenje, boste morali spremeniti zaradi sosede, ki vam ne da dihati. Predlagam, da se poskusite še enkrat pogovoriti, morda ob prisotnosti njenega sina. Vztrajajte na tem. Glede na to, da očitno obremenjuje tudi druge sosede, se lahko povežete in skupaj nastopite. Bo bolj resno vzela.

Naj ji najdejo zaposlitev, zadolžitev, ker ji je očitno hudo dolgčas.  Večkrat naj sprehodi psa.

Vi pa dihajte in se zaščitite z namišljenim oklepom, ne pustite ji blizu.     

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

Super trik vitkih dam: Samo to popijte!

Published

on

Si želite očistiti telo in izgubiti nekaj kilogramov? Za vas smo pripravili odličen nasvet, s katerim vam bo to uspelo veliko hitreje.

Potrebujete dve zdravi sestavini, to sta:

Zeleni čaj

Zeleni čaj je izredno zdravilen, vsebuje številne antioksidante. Na naš organizem vpliva tako, da pospešuje metabolizem in pomaga, da se maščobne obloge topijo hitreje. Prav tako je močan čistilec telesa, kar pomeni, da pomaga, da strupeni toksini hitreje zapustijo naše črevesje. Posledično se izboljša počutje, pridobimo več energije, polepša se videz kože in bolj zdravi smo.

Zeleni čaj je poln antioksidantov.

Limona

Za limono je znano, da vsebuje veliko vitamina C. Pomaga pa tudi pri hujšanju, saj pospešuje prebavo in čisti črevesje. Limonov sok krepi imunski sistem in na narave način topi odvečno maščobo.

Limona vsebuje vitamin C.

Kako si pripraviti napitek, s pomočjo katerega boste hitreje shujšali?

Skuhajte zeleni čaj in ga ohladite. Nalijte ga v skodelico, dodajte sok polovice limone, zmešajte in pijte po požirkih. Dovolj je ena skodelica na dan, najbolje pred kosilom.

Pomembno je, da vztrajate vsaj nekaj tednov.

Foto: Pixabay.com, Shutterstock

Continue Reading

POPULARNO