Domov Življenjski Stil Ali znate uporabljati moč vaše podzavesti?

Ali znate uporabljati moč vaše podzavesti?

Znanstveniki pravijo, da uporabljamo le 10% svojega uma. Pomislite, kaj ste pravkar prebrali. Uporabljamo le 10% svojega uma! Ostalih 90% dobesedno zapravljamo. Poglejte na to stvar takole… kaj, če bi porabili le 10% naše plače? Bi lahko preživeli z 10% svoje plače? Nikakor ne, razen če bi bil vaš oče Bill Gates. Kaj pa če bi pojedli 10% hrane, ki jo pripravimo? Ali ne bi bilo to zapravljanje hrane? Kaj pa, če bi spali le 10% od 8 ur ali 80 minut na dan? Bi lahko preživeli in funkcionirali normalno? Kaj če bi imeli na voljo le 10% kisika? Bi lahko preživeli? Odgovor na vsa ta vprašanja je vedno en veliki NE!

Zakaj torej uporabljamo samo 10% možganov? Poglejte svoje življenje. Živite življenje, ki si ga želite in ali ga živite pod vašimi pogoji? Ste zadovoljni s tem, kar ste ustvarili, ali menite, da bi lahko bilo bolje in bi bili lahko bolj uspešni? Verjetno je, da živite le 10% tega česar ste sposobni. Kaj pa, če bi lahko svoje življenje izboljšali za 100, 500 ali 1000%? Vas že slišim, kako govorite… “To je nemogoče” ali “To je pretežko storiti.” Če ste na to pomislili, ponavljate enak vzorec v svojem življenju in vam je ok, da uporabljate le 10% možganov ali manj. Ne poskušate namreč bolj izkoristiti svoje umske potenciale.

Če ste kar zadovoljni z uporabo le 10% možganov, potem lahko z branjem tega prispevka, kar odnehate. Če pa niste zadovoljni in želite uporabljati preostanek, nadaljujte z branjem. Razmislite o veličini, ki jo lahko dosežete z uporabo vašega celotnega uma in kako bi lahko spremenili svoje življenje in kaj vse bi lahko dosegli. Obstaja veliko odličnih učiteljev, ki učijo, kako povečamo svoj potencial, kot so Napoleon Hill, Ralph Waldo Emerson, Maxwell Maltz, Eckhart Tolle in mnogi drugi. Ti ljudje so dobro vedeli ali vedo (saj nekateri delujejo tudi v današnjem času) skrivnost tega, kako uporabiti moč svojega uma in kako izboljšati svoje mentalne sposobnosti.

Tukaj moramo povedati, da trenutno razpolagate z najmočnejšim orodjem v vesolju…to orodje je vaša podzavest in ga morda sploh ne uporabljate, kot bi ga lahko. Vaša podzavest ve vse. Ima odgovore na vsa vrašanja in stvar je le v tem, da jo je potrebno znati pravilo uporabljati. Lahko vas vodi v življenje harmonije, bogatstva, zdravja, veselja in uspeha! Napredek je mogoč na vseh področjih vašega življenja.

Vedeti morate tudi, da nikakor ni vaša krivda, da uporabljate le delček svojih mentalnih sposobnosti. Nikoli nas namreč družba in starši niso učili, kako te sposobnosti razvijati. Odločiti se je potrebno za spremembo, pozabiti na preteklost in gledati v prihodnost. Vsak dan je namreč lahko vaš novi začetek. Verjeti morate v svojo podzavest in vedeti, da vam lahko omogoči, da začnete živeti življenje radosti in uspeha.

Začnimo torej z zelo preprosto vajo. S to vajo poskusite uporabiti svojo podzavest kot budilko. Zvečer, pred spanjem si postavite cilj, kdaj želite naslednji dan zjutraj vstati. Recimo, da se želite zbuditi ob 7:00 uri. Pred spanjem naročite svoji podzavesti, naj vas “zbudi ob 7:00 uri” in med tem izgovorite uro, ki se glasi 7:00. To vajo ponovite večkrat in nato vsak dan opazujte, kaj se bo zgodilo. Zveni neverjetno? Poizkusite in presenčeni boste nad rezultatom.

Začnite sami sebi govoriti pozitivne stvari / Foto: BumNovice

Prvi korak k uvajanju sprememb v vaše življenje je začeti ustvarjati vtise na vaši podzavesti s pomočjo pozitivnih afirmacij. To lahko storite tako, da sami sebi začnete govoriti pozitvne stvari in razmislite o svojih določenih prepričanjih, ki bi jih radi spremenili. Denimo, da želite v svoje življenje pritegniti denar. Preprosto lahko ponovite besede “Zaslužim si bogastvo in uspeh”. Te besede ponavljajte večkrat na dan. Najbolje je, da si jih izgovarjate zjutraj, ko vstanete in tik pred spanjem. To je takrat, ko je vaš um v alfa stanju. Ko pozitivne afirmacije izgovarjate, se prepričajte, da jih res tudi mislite in se osredotočite na besede. Besede, ki jih izgovarjate morate obvezno tudi čutiti. Brez čustvene komponente pozitivne afirmacije ne bodo delovale. Lahko jih izgovarjate tudi med meditacijo, v kolikor radi meditirate.

Pozitivne afirmacije lahko delujejo za karkoli. Prepričajte se, da so trditve pozitivne in nikakor ne navajajte negativnih. Na primer, če želite prenehati kaditi, ne recite “ne bom več kadil“. Namesto tega recite: “Moja pljuča so čista in zdrava in brez cigaret se počutim odlično.” “Jaz sem” sta dve najmočnejši besedi v slovenskem jeziku. Govorite v sedanjiku.

Pomembno je tudi, da razmišljate pozitivno in si nikoli ne govorite stvari, kot so: “Nikoli nimam sreče” ali “Mislim, da mi gre vse slabo.” Mislite nasprotno: “Imam srečo” ali “Stvari se vedno obračajo v mojo korist” in “Sem bogat in uspešen.” Če imate težave z zaupanjem vase, ko te trditve izgovarjate in se vam zdijo preveč “velike”, jih raje spremenite, da postanejo bolj verjetne. Tako lahko raje začnete z majhnimi besedami ali pa rečete: “Postajam bogat.”

Če potrebujete pomoč pri reševanju neke težave ali pa ste v situaciji, ko se težko odločate in ne veste, kaj je za vas najboljše, prosite za pomoč svojo podzavest. Recimo, da razmišljate o dveh različnih ponudbah za delo in imate težave pri odločitvi, katera ponudba je za vas v tem trenutku boljša. Za pomoč prosite svojo podzavest. Lahko rečete nekaj takega, kot je “Neskončna modrost moje podzavesti. Prosim za vašo pomoč pri odločitvi, katera ponudba za delo je zame najboljša.

Pri tem bodite popolnoma umirjeni in prisluhnite, kako se bo vaša podzavest začela odzivati. Po potrebi zaprite oči in ničesar ne silite. Ne silite, da bi odgovori prišli k vam, ampak le umirjeno “poslušajte”. Če odgovor ne pride takoj, je to popolnoma v redu. Odgovor je verjetno na poti k vam in lahko traja nekaj časa. Toda, zagotavljamo vam, da odgovor definitivno bo prišel…mogoče naslednji dan ali naslednji teden…odgovor boste zagotovo prejeli. Morate biti pozorni in imeti “priklopljene antene”. Odgovor lahko pride iz nečesa zunaj vas, opazujte naravo, dogajanje okrog sebe, morda odgovor pride naslednji dan, ko se zbudite. Morda vam bo v mislih postalo jasno, kaj storiti. Morda boste prebrali ali slišali nekaj, kar bi vas lahko razsvetlilo, kaj storiti. Lahko dobite svoj odgovor, ko srečate prijatelja in ta vam lahko mimogrede reče nekaj, kar vam bo pomagalo pri odločitvi. Samo bodite potrpežljivi in ne razmišljajte preveč. Odgovor na vaša vprašanja, vam bo vaša podzavest zagotovo prinesla.