Connect with us

Življenjski Stil

Ali znate uporabljati moč vaše podzavesti?

Published

on

Znanstveniki pravijo, da uporabljamo le 10% svojega uma. Pomislite, kaj ste pravkar prebrali. Uporabljamo le 10% svojega uma! Ostalih 90% dobesedno zapravljamo. Poglejte na to stvar takole… kaj, če bi porabili le 10% naše plače? Bi lahko preživeli z 10% svoje plače? Nikakor ne, razen če bi bil vaš oče Bill Gates. Kaj pa če bi pojedli 10% hrane, ki jo pripravimo? Ali ne bi bilo to zapravljanje hrane? Kaj pa, če bi spali le 10% od 8 ur ali 80 minut na dan? Bi lahko preživeli in funkcionirali normalno? Kaj če bi imeli na voljo le 10% kisika? Bi lahko preživeli? Odgovor na vsa ta vprašanja je vedno en veliki NE!

Zakaj torej uporabljamo samo 10% možganov? Poglejte svoje življenje. Živite življenje, ki si ga želite in ali ga živite pod vašimi pogoji? Ste zadovoljni s tem, kar ste ustvarili, ali menite, da bi lahko bilo bolje in bi bili lahko bolj uspešni? Verjetno je, da živite le 10% tega česar ste sposobni. Kaj pa, če bi lahko svoje življenje izboljšali za 100, 500 ali 1000%? Vas že slišim, kako govorite… “To je nemogoče” ali “To je pretežko storiti.” Če ste na to pomislili, ponavljate enak vzorec v svojem življenju in vam je ok, da uporabljate le 10% možganov ali manj. Ne poskušate namreč bolj izkoristiti svoje umske potenciale.

Če ste kar zadovoljni z uporabo le 10% možganov, potem lahko z branjem tega prispevka, kar odnehate. Če pa niste zadovoljni in želite uporabljati preostanek, nadaljujte z branjem. Razmislite o veličini, ki jo lahko dosežete z uporabo vašega celotnega uma in kako bi lahko spremenili svoje življenje in kaj vse bi lahko dosegli. Obstaja veliko odličnih učiteljev, ki učijo, kako povečamo svoj potencial, kot so Napoleon Hill, Ralph Waldo Emerson, Maxwell Maltz, Eckhart Tolle in mnogi drugi. Ti ljudje so dobro vedeli ali vedo (saj nekateri delujejo tudi v današnjem času) skrivnost tega, kako uporabiti moč svojega uma in kako izboljšati svoje mentalne sposobnosti.

Tukaj moramo povedati, da trenutno razpolagate z najmočnejšim orodjem v vesolju…to orodje je vaša podzavest in ga morda sploh ne uporabljate, kot bi ga lahko. Vaša podzavest ve vse. Ima odgovore na vsa vrašanja in stvar je le v tem, da jo je potrebno znati pravilo uporabljati. Lahko vas vodi v življenje harmonije, bogatstva, zdravja, veselja in uspeha! Napredek je mogoč na vseh področjih vašega življenja.

Vedeti morate tudi, da nikakor ni vaša krivda, da uporabljate le delček svojih mentalnih sposobnosti. Nikoli nas namreč družba in starši niso učili, kako te sposobnosti razvijati. Odločiti se je potrebno za spremembo, pozabiti na preteklost in gledati v prihodnost. Vsak dan je namreč lahko vaš novi začetek. Verjeti morate v svojo podzavest in vedeti, da vam lahko omogoči, da začnete živeti življenje radosti in uspeha.

Začnimo torej z zelo preprosto vajo. S to vajo poskusite uporabiti svojo podzavest kot budilko. Zvečer, pred spanjem si postavite cilj, kdaj želite naslednji dan zjutraj vstati. Recimo, da se želite zbuditi ob 7:00 uri. Pred spanjem naročite svoji podzavesti, naj vas “zbudi ob 7:00 uri” in med tem izgovorite uro, ki se glasi 7:00. To vajo ponovite večkrat in nato vsak dan opazujte, kaj se bo zgodilo. Zveni neverjetno? Poizkusite in presenčeni boste nad rezultatom.

Začnite sami sebi govoriti pozitivne stvari / Foto: BumNovice

Prvi korak k uvajanju sprememb v vaše življenje je začeti ustvarjati vtise na vaši podzavesti s pomočjo pozitivnih afirmacij. To lahko storite tako, da sami sebi začnete govoriti pozitvne stvari in razmislite o svojih določenih prepričanjih, ki bi jih radi spremenili. Denimo, da želite v svoje življenje pritegniti denar. Preprosto lahko ponovite besede “Zaslužim si bogastvo in uspeh”. Te besede ponavljajte večkrat na dan. Najbolje je, da si jih izgovarjate zjutraj, ko vstanete in tik pred spanjem. To je takrat, ko je vaš um v alfa stanju. Ko pozitivne afirmacije izgovarjate, se prepričajte, da jih res tudi mislite in se osredotočite na besede. Besede, ki jih izgovarjate morate obvezno tudi čutiti. Brez čustvene komponente pozitivne afirmacije ne bodo delovale. Lahko jih izgovarjate tudi med meditacijo, v kolikor radi meditirate.

Pozitivne afirmacije lahko delujejo za karkoli. Prepričajte se, da so trditve pozitivne in nikakor ne navajajte negativnih. Na primer, če želite prenehati kaditi, ne recite “ne bom več kadil“. Namesto tega recite: “Moja pljuča so čista in zdrava in brez cigaret se počutim odlično.” “Jaz sem” sta dve najmočnejši besedi v slovenskem jeziku. Govorite v sedanjiku.

Pomembno je tudi, da razmišljate pozitivno in si nikoli ne govorite stvari, kot so: “Nikoli nimam sreče” ali “Mislim, da mi gre vse slabo.” Mislite nasprotno: “Imam srečo” ali “Stvari se vedno obračajo v mojo korist” in “Sem bogat in uspešen.” Če imate težave z zaupanjem vase, ko te trditve izgovarjate in se vam zdijo preveč “velike”, jih raje spremenite, da postanejo bolj verjetne. Tako lahko raje začnete z majhnimi besedami ali pa rečete: “Postajam bogat.”

Če potrebujete pomoč pri reševanju neke težave ali pa ste v situaciji, ko se težko odločate in ne veste, kaj je za vas najboljše, prosite za pomoč svojo podzavest. Recimo, da razmišljate o dveh različnih ponudbah za delo in imate težave pri odločitvi, katera ponudba je za vas v tem trenutku boljša. Za pomoč prosite svojo podzavest. Lahko rečete nekaj takega, kot je “Neskončna modrost moje podzavesti. Prosim za vašo pomoč pri odločitvi, katera ponudba za delo je zame najboljša.

Pri tem bodite popolnoma umirjeni in prisluhnite, kako se bo vaša podzavest začela odzivati. Po potrebi zaprite oči in ničesar ne silite. Ne silite, da bi odgovori prišli k vam, ampak le umirjeno “poslušajte”. Če odgovor ne pride takoj, je to popolnoma v redu. Odgovor je verjetno na poti k vam in lahko traja nekaj časa. Toda, zagotavljamo vam, da odgovor definitivno bo prišel…mogoče naslednji dan ali naslednji teden…odgovor boste zagotovo prejeli. Morate biti pozorni in imeti “priklopljene antene”. Odgovor lahko pride iz nečesa zunaj vas, opazujte naravo, dogajanje okrog sebe, morda odgovor pride naslednji dan, ko se zbudite. Morda vam bo v mislih postalo jasno, kaj storiti. Morda boste prebrali ali slišali nekaj, kar bi vas lahko razsvetlilo, kaj storiti. Lahko dobite svoj odgovor, ko srečate prijatelja in ta vam lahko mimogrede reče nekaj, kar vam bo pomagalo pri odločitvi. Samo bodite potrpežljivi in ne razmišljajte preveč. Odgovor na vaša vprašanja, vam bo vaša podzavest zagotovo prinesla.

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Published

on

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Published

on

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Published

on

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals