Domov Glasba Lombardo – A greva plesat? Animirani videospot

Lombardo – A greva plesat? Animirani videospot

Kot vsi glasbeniki se je tudi Lombardo v preteklih mesecih borili z novimi okoliščinami glasbenega udejstvovanja. Za skladbo A greva plesat je bilo predvideno snemanje spota, le nekaj dni po tem, ko so se ugasnile luči, zaklenila koncertna prizorišča in uvedla karantena. Bendu ni preostalega drugega, kot da poskušajo vizualizirat skladbo A greva plesat skozi animiran videospot. Skupina je to delo zaupala mag. Andreju Kamniku iz Likovne akademije Univerze v Ljubljani. 

Skupina Lombardo je delo na spotu zaupala mag. Andreju Kamniku iz Likovne akademije Univerze v Ljubljani. Nastal je odličen animirani videospot!

Lombardo je skupina prijateljev, izkušenih glasbenikov, ki delajo družbo prepoznavnemu vokalu, Nejcu Lombardu.  David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala) poleg koncertov napovedujejo tudi album svežih, avtorskih pesmi, ki bo izšel v naslednjih mesecih.

Nad ustvarjalnim procesom skupine Lombardo ima roko eden najboljših slovenskih producentov Dejan Radičević, ki je med drugim producent Siddharte, Neishe, Jinxov, Mi2, Nine Pušlar itd., pri snemanju materiala pa kreativno in izvedbeno sodelujejo tudi Jani Hace, Tomaž Okroglič Rous (Siddharta), Neisha in Jure Matoz.

Nejc Lombardo, pevec skupine, je v letu 2016 navdušil s številnimi preobrazbami v oddaji Znan obraz ima svoj glas, le leto prej pa je sodeloval v televizijskem šovu Slovenija ima talent, kjer se je prebil do finalne oddaje. V Oddaji Znan obraz ima svoj glas se je Nejc prelevil v Jona Bon Jovija, v atraktivno pevko Moloko ter v Samuela Lucasa.
Nejc se je sicer že leta 2008 zavihtel na sam vrh slovenskih glasbenih lestvic s skladbo Zavrtela sva svet, vendar mu je bilo kot solistu dolgčas. Zato je okoli sebe zbral najboljše prijatelje, glasbenike, ki so delovali v priznanih glasbenih zasedbah (Flirt, Flirrt, RattleSnake, 3Čelos…) 

FOTO: Tine Kušar