Domov Življenjski Stil Nasveti za zmenkarije

Nasveti za zmenkarije

Medtem ko ni nekih splošnih pravil, ki bi vas pripravili na vaš zmenek, je nekaj smernic, ki jih morate upoštevati, da svoj zmenek naredite kar se da najbolj prijeten za vas in za vašega partnerja:

Bodite iskreni in odprti

Poskrbeti morate, da obe strani razumeta, da je zmenek spontan in sproščen. Pogovorite se o tem, ali želite kaj vedeti o njej/njemu, in razpravljajte, ali obstaja možnost (brez pritiska), da razmerje pozneje postane resno. Če vam občasni zmenki ne pridejo v poštev, morate to tudi povedati.

Določite svoje meje

To, da je priložnostno, še ne pomeni, da mej ni. Določite svoje meje in jih jasno komunicirajte. Ali obstajajo določeni tipi ljudi, s katerimi ne greste ven? Kakšna so vaša pravila?

Pazite na ljubosumje

Ljubosumje in priložnostni zmenki ne gredo skupaj. Morate biti prepričani, če svojega “potencialnega” partnerja za zmenke vidite z nekom drugim, osebno ali na družbenih medijih. Če se trudite nadzirati svoja ljubosumna nagnjenja, bi to lahko bil znak, da ste za resno zvezo. Tudi priložnostni zmenki so lahko težavni, če ste ponavadi soodvisni ali negotovi.

Zabavajte se

Veliko je stvari, ki jih lahko počnete skupaj:

  • Skupaj si oglejte film ali glasbeni koncert
  • Pojdite ven na večerjo
  • Pojdite na sprehod s svojimi psi

Z drugimi besedami, ne jemljite jih kot svoj plus na poroki ali zabavi, dokler ne postane vse resno.

Pokažite spoštovanje

Medsebojno spoštovanje je ključnega pomena v vseh odnosih, ne glede na to, ali so ležerni ali kako drugače. Če se dogovorite za zmenek ali dva in ugotovite, da vam oseba preprosto ne ustreza, ji to povejte na prijaznen in spoštljiv način.