Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Brez omejitev, stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče

Objavljeno

V redu

Svetovno znani ameriški govorec, pisatelj, coach, filmski igralec in poslovnež, Joe Vitale, katerega je med zvezde izstrelil film Skrivnost (The Secret), je v knjigi Brez omejitev zavihtel pero skupaj s svetovno znanim psihologom in zagovornikom havajske metode ho’oponopono, dr. Ihalekalo Hew Lenom, ki je zaslovel kot terapevt, ki je ob pomoči ho’oponopono pozdravil celotni oddelek duševno bolnih zapornikov, ne da bi se s katerimkoli kdaj osebno srečal. V knjigi Brez omejitev se poglobita v zakon privlačnosti z zornega kota nadvse priljubljene havajske tehnike za bogastvo, zdravje, mir in še marsikaj drugega.

»Ho’oponopono je globok dar, s katerim lahko izoblikujem delovni odnos z Božanskim v sebi in se naučim prositi za prečiščenje vseh napak v mišljenju ter delovanju. Proces je  v osnovi povezan s svobodo – da se popolnoma osvobodimo preteklosti.«

–  Morrnah Nalamaku Simeona, mojstrska učiteljica ho’oponopona, ki se je domislila ho’oponopona samoidentitete, ki sta jo Honganjska misija  v Honoluluju in zakonodajalec ameriške zvezne države Havaji leta 1983 razglasila za živi zaklad Havajev

»Univerzum se je začel takrat, ko je nič zagledal sebe v ogledalu.«
Tor Norretranders

Brez omejitev nas vrača v ničelno stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče. V ničelnem stanju ni misli, besed, dejanj, spominov, programov in prepričanj. Tam ni ničesar, razen niča, ki je nekega dne zagledal sebe v ogledalu. Takrat smo se rodili mi in skozi opazovanje sveta začeli ustvarjati nezavedne programe in prepričanja, ki so kasneje zaznamovali potek našega življenja. Knjiga Brez omejitev nam pomaga, da se vrnemo v čisto, ničelno stanje, kjer lahko ustvarjamo.

Ne rečete »Odpusti mi« Božanskemu, ker mora to slišati
Božansko, ampak zato, ker morate to slišati vi sami.
− dr. Ihaleakala Hew Len

Avtor v knjigi Brez omejitev predstavi posodobljeno havajsko metodo zdravljenja, imenovano ho’oponopono samoidentitete.

»Ho’oponopono je proces opuščanja toksičnih energij v vas,
s čimer se omogoči vpliv božanski misli, besed, dejanj in delovanja.«

Starodavni Havajci so verjeli, da se vsi problemi začnejo kot misel, vendar misel sama po sebi še ni problem. Kaj pa je problem? Problem je, da so vse naše misli prepojene z bolečimi spomini na ljudi, kraje ali stvari.

Intelekt sam ne more razrešiti problemov, ker samo upravlja, tako pa ni mogoče reševati problemov. Treba je izpustiti in čistiti, čistiti in še enkrat čistiti. Ko se lotimo ho’oponopona, Božansko prevzame bolečo misel in jo nevtralizira oz. prečisti.

Ne čistimo osebe, kraja ali stvari, ampak energijo, ki jo povezujemo z njim oziroma njo, zato je prva faza ho’oponopona prečiščenje energije. Takrat se zgodi nekaj čudovitega. Energija se ne samo nevtralizira, ampak se tudi odloži, zato začnemo znova. V budizmu se to imenuje praznina. Končni korak je vstop Božanskega, ki praznino izpolni s svetlobo.

Za ho’oponopono je dovolj samo, da opazimo določen fizičen, čustven, mentalen, kakršenkoli problem. Ko ga opazimo, moramo takoj začeti čiščenje in reči:

»Žal mi je. Odpusti mi. Ljubim te.«

Molitev, s katero se zdravijo bremena storjenega: 

»Božanski stvarnik, oče, mati, sin kot eno … če smo jaz, moja družina in predniki užalili tebe, tvojo družino, sorodnike in prednike v mislih, besedah in dejanjih od začetka našega stvarjenja do sedanjega trenutka, te prosimo za tvoje odpuščanje … Naj se s tem očistijo, prečistijo, odložijo, odrežejo vse negativne blokade, energije, vibracije in spomini in naj se neželene energije transmutirajo v čisto svetlobo … kar je storjeno.«

Ho’oponopono temelji predvsem na odpuščanju. V starodavnem havajskem zdravilnem procesu ho’oponopono zaprosimo Ljubezen, naj odpravi napake v njem. Rečemo:

»Žal mi je. Prosim, odpusti mi za vse, kar se dogaja v meni, kar se manifestira kot problem.«

»Ho’oponopono ima vse težave za priložnost, ne pa za tegobo. Problemi so samo spomini na preteklost, ki se vedno znova preigravajo in plavajo na površje, ker nam želijo dati še eno priložnost, da začnemo gledati z očmi ljubezni in delovati iz navdiha.«

Kako spremeniti sebe, da se bo spremenil tudi preostali svet? Odgovor na to vprašanje je v čarobni izjavi, ki takoj sproži proces zdravljenja. Rečemo:

»Ljubim te.«

Več v knjigi Brez omejitev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-omejitev

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Metin čaj za bolj čisto kožo

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo mete odpravite akne in druge nepravilnosti kože? Preberite, kaj pravi raziskava!

Metin čaj je zdravilen, blagodejno vpliva na naše telo. Poleg tega, da lajša želodčne težave in odpravlja slabosti, pa dokazano upočasnjuje tudi staranje kože.

Metin čaj vsebuje številne antiosidante, ki pomagajo uravnavati tudi prebavo, čistijo in krepijo črevesje. Če je črevesje zdravo, pa se to izraža tudi na koži.

Neodvisna raziskava, ki je bila narejena pred nekaj leti je pokazala, da lahko s pomočjo ene skodelice metinega čaja na dan zmanjšamo pojav aken na obrazu za kar 25 odstotkov. Če pa vztrajamo s pitjem tri mesece, lahko polepšamo videz kože tudi za 51 odstotkov.

Meto lahko pripravimo tudi kot hladen in osvežujoč napitek.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Dobr jutrčk, dobr dančk, a boste kapučinčk, v čem je fora?

Objavljeno

V redu

Avtor

Dobr jutrčk, ok ta se še ni dobro zbudila. Dobr dančk, ta bi se že mogla. A boste kapučinčk, halo, kaj je to? Ne, z mlekcom bom. In nazadnje, najhujša, pri plačevanju s kartico je prijaznčkana gospa rekla: “A lahko prosim za pinček.” A???

Kaj se dogaja? Do zdaj še nisem nikjer prebrala, da pandemija, korona, morda virusek, ki je šel majčkeno mimo povzroča to bedarijo, to poneumljanje, to mičkeno zablodico. A je to morda nov sev, sevček?

V čem je fora? Mi lahko prosim kdo razloži, ker res ne razumem. Opažam pa že nekaj časa, da so tovrstne pomanjševalnice v modi, med odraslimi seveda. Zdi se kot neka dodana vrednost prijaznosti, a žal ne deluje tako, kvečjemu dodana vrednost neumnosti. Meni je nerodno, ko me odrasla oseba tako nagovori. “O, kako bo lep danček, dežek je ponehal?” Sploh si ne predstavljam, bolje, da ne, da te  odrasle ženske, največkrat namreč slišim njih, tako govorijo še kje drugje, v kakšnem intimnem okolju!

Lepo prosim, če me vsaj malo razsvetlite, ker sem že čist boščkana.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Boste kapučinček? (foto: Shutterstock)

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni problemčka. Ali pa je problem, saj niti sama ne vem, zakaj je pravzaprav do tega prišlo in zakaj tisti, ki se tako izražajo mislijo, da je to fino, posrečeno. Ja, lahko je kdaj štos, bolj štosek, če je takšna, posebna priložnost sicer pa to zagotovo ni primerna komunikacija. Najmanj neprimerna, če gre za komunikacijo kot naštevate, v kavarni, pri plačevanju, pozdravu v trgovini.  Komunikacija med odraslimi ljudmi mora biti spoštljiva, tudi prijazna, a na pravi način.  In takšna je lahko brez pomanjševalnic, brez neprimernih besed ali poudarkov in takšno pogrešam tudi sama.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO