Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Brez omejitev, stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče

Objavljeno

V redu

Svetovno znani ameriški govorec, pisatelj, coach, filmski igralec in poslovnež, Joe Vitale, katerega je med zvezde izstrelil film Skrivnost (The Secret), je v knjigi Brez omejitev zavihtel pero skupaj s svetovno znanim psihologom in zagovornikom havajske metode ho’oponopono, dr. Ihalekalo Hew Lenom, ki je zaslovel kot terapevt, ki je ob pomoči ho’oponopono pozdravil celotni oddelek duševno bolnih zapornikov, ne da bi se s katerimkoli kdaj osebno srečal. V knjigi Brez omejitev se poglobita v zakon privlačnosti z zornega kota nadvse priljubljene havajske tehnike za bogastvo, zdravje, mir in še marsikaj drugega.

»Ho’oponopono je globok dar, s katerim lahko izoblikujem delovni odnos z Božanskim v sebi in se naučim prositi za prečiščenje vseh napak v mišljenju ter delovanju. Proces je  v osnovi povezan s svobodo – da se popolnoma osvobodimo preteklosti.«

–  Morrnah Nalamaku Simeona, mojstrska učiteljica ho’oponopona, ki se je domislila ho’oponopona samoidentitete, ki sta jo Honganjska misija  v Honoluluju in zakonodajalec ameriške zvezne države Havaji leta 1983 razglasila za živi zaklad Havajev

»Univerzum se je začel takrat, ko je nič zagledal sebe v ogledalu.«
Tor Norretranders

Brez omejitev nas vrača v ničelno stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče. V ničelnem stanju ni misli, besed, dejanj, spominov, programov in prepričanj. Tam ni ničesar, razen niča, ki je nekega dne zagledal sebe v ogledalu. Takrat smo se rodili mi in skozi opazovanje sveta začeli ustvarjati nezavedne programe in prepričanja, ki so kasneje zaznamovali potek našega življenja. Knjiga Brez omejitev nam pomaga, da se vrnemo v čisto, ničelno stanje, kjer lahko ustvarjamo.

Ne rečete »Odpusti mi« Božanskemu, ker mora to slišati
Božansko, ampak zato, ker morate to slišati vi sami.
− dr. Ihaleakala Hew Len

Avtor v knjigi Brez omejitev predstavi posodobljeno havajsko metodo zdravljenja, imenovano ho’oponopono samoidentitete.

»Ho’oponopono je proces opuščanja toksičnih energij v vas,
s čimer se omogoči vpliv božanski misli, besed, dejanj in delovanja.«

Starodavni Havajci so verjeli, da se vsi problemi začnejo kot misel, vendar misel sama po sebi še ni problem. Kaj pa je problem? Problem je, da so vse naše misli prepojene z bolečimi spomini na ljudi, kraje ali stvari.

Intelekt sam ne more razrešiti problemov, ker samo upravlja, tako pa ni mogoče reševati problemov. Treba je izpustiti in čistiti, čistiti in še enkrat čistiti. Ko se lotimo ho’oponopona, Božansko prevzame bolečo misel in jo nevtralizira oz. prečisti.

Ne čistimo osebe, kraja ali stvari, ampak energijo, ki jo povezujemo z njim oziroma njo, zato je prva faza ho’oponopona prečiščenje energije. Takrat se zgodi nekaj čudovitega. Energija se ne samo nevtralizira, ampak se tudi odloži, zato začnemo znova. V budizmu se to imenuje praznina. Končni korak je vstop Božanskega, ki praznino izpolni s svetlobo.

Za ho’oponopono je dovolj samo, da opazimo določen fizičen, čustven, mentalen, kakršenkoli problem. Ko ga opazimo, moramo takoj začeti čiščenje in reči:

»Žal mi je. Odpusti mi. Ljubim te.«

Molitev, s katero se zdravijo bremena storjenega: 

»Božanski stvarnik, oče, mati, sin kot eno … če smo jaz, moja družina in predniki užalili tebe, tvojo družino, sorodnike in prednike v mislih, besedah in dejanjih od začetka našega stvarjenja do sedanjega trenutka, te prosimo za tvoje odpuščanje … Naj se s tem očistijo, prečistijo, odložijo, odrežejo vse negativne blokade, energije, vibracije in spomini in naj se neželene energije transmutirajo v čisto svetlobo … kar je storjeno.«

Ho’oponopono temelji predvsem na odpuščanju. V starodavnem havajskem zdravilnem procesu ho’oponopono zaprosimo Ljubezen, naj odpravi napake v njem. Rečemo:

»Žal mi je. Prosim, odpusti mi za vse, kar se dogaja v meni, kar se manifestira kot problem.«

»Ho’oponopono ima vse težave za priložnost, ne pa za tegobo. Problemi so samo spomini na preteklost, ki se vedno znova preigravajo in plavajo na površje, ker nam želijo dati še eno priložnost, da začnemo gledati z očmi ljubezni in delovati iz navdiha.«

Kako spremeniti sebe, da se bo spremenil tudi preostali svet? Odgovor na to vprašanje je v čarobni izjavi, ki takoj sproži proces zdravljenja. Rečemo:

»Ljubim te.«

Več v knjigi Brez omejitev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-omejitev

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

V redu

Avtor

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

V redu

Avtor

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

V redu

Avtor

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals