Domov Življenjski Stil Brez omejitev, stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče

Brez omejitev, stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče

Svetovno znani ameriški govorec, pisatelj, coach, filmski igralec in poslovnež, Joe Vitale, katerega je med zvezde izstrelil film Skrivnost (The Secret), je v knjigi Brez omejitev zavihtel pero skupaj s svetovno znanim psihologom in zagovornikom havajske metode ho’oponopono, dr. Ihalekalo Hew Lenom, ki je zaslovel kot terapevt, ki je ob pomoči ho’oponopono pozdravil celotni oddelek duševno bolnih zapornikov, ne da bi se s katerimkoli kdaj osebno srečal. V knjigi Brez omejitev se poglobita v zakon privlačnosti z zornega kota nadvse priljubljene havajske tehnike za bogastvo, zdravje, mir in še marsikaj drugega.

»Ho’oponopono je globok dar, s katerim lahko izoblikujem delovni odnos z Božanskim v sebi in se naučim prositi za prečiščenje vseh napak v mišljenju ter delovanju. Proces je  v osnovi povezan s svobodo – da se popolnoma osvobodimo preteklosti.«

–  Morrnah Nalamaku Simeona, mojstrska učiteljica ho’oponopona, ki se je domislila ho’oponopona samoidentitete, ki sta jo Honganjska misija  v Honoluluju in zakonodajalec ameriške zvezne države Havaji leta 1983 razglasila za živi zaklad Havajev

»Univerzum se je začel takrat, ko je nič zagledal sebe v ogledalu.«
Tor Norretranders

Brez omejitev nas vrača v ničelno stanje, kjer nič ne obstaja, a vse je mogoče. V ničelnem stanju ni misli, besed, dejanj, spominov, programov in prepričanj. Tam ni ničesar, razen niča, ki je nekega dne zagledal sebe v ogledalu. Takrat smo se rodili mi in skozi opazovanje sveta začeli ustvarjati nezavedne programe in prepričanja, ki so kasneje zaznamovali potek našega življenja. Knjiga Brez omejitev nam pomaga, da se vrnemo v čisto, ničelno stanje, kjer lahko ustvarjamo.

Ne rečete »Odpusti mi« Božanskemu, ker mora to slišati
Božansko, ampak zato, ker morate to slišati vi sami.
− dr. Ihaleakala Hew Len

Avtor v knjigi Brez omejitev predstavi posodobljeno havajsko metodo zdravljenja, imenovano ho’oponopono samoidentitete.

»Ho’oponopono je proces opuščanja toksičnih energij v vas,
s čimer se omogoči vpliv božanski misli, besed, dejanj in delovanja.«

Starodavni Havajci so verjeli, da se vsi problemi začnejo kot misel, vendar misel sama po sebi še ni problem. Kaj pa je problem? Problem je, da so vse naše misli prepojene z bolečimi spomini na ljudi, kraje ali stvari.

Intelekt sam ne more razrešiti problemov, ker samo upravlja, tako pa ni mogoče reševati problemov. Treba je izpustiti in čistiti, čistiti in še enkrat čistiti. Ko se lotimo ho’oponopona, Božansko prevzame bolečo misel in jo nevtralizira oz. prečisti.

Ne čistimo osebe, kraja ali stvari, ampak energijo, ki jo povezujemo z njim oziroma njo, zato je prva faza ho’oponopona prečiščenje energije. Takrat se zgodi nekaj čudovitega. Energija se ne samo nevtralizira, ampak se tudi odloži, zato začnemo znova. V budizmu se to imenuje praznina. Končni korak je vstop Božanskega, ki praznino izpolni s svetlobo.

Za ho’oponopono je dovolj samo, da opazimo določen fizičen, čustven, mentalen, kakršenkoli problem. Ko ga opazimo, moramo takoj začeti čiščenje in reči:

»Žal mi je. Odpusti mi. Ljubim te.«

Molitev, s katero se zdravijo bremena storjenega: 

»Božanski stvarnik, oče, mati, sin kot eno … če smo jaz, moja družina in predniki užalili tebe, tvojo družino, sorodnike in prednike v mislih, besedah in dejanjih od začetka našega stvarjenja do sedanjega trenutka, te prosimo za tvoje odpuščanje … Naj se s tem očistijo, prečistijo, odložijo, odrežejo vse negativne blokade, energije, vibracije in spomini in naj se neželene energije transmutirajo v čisto svetlobo … kar je storjeno.«

Ho’oponopono temelji predvsem na odpuščanju. V starodavnem havajskem zdravilnem procesu ho’oponopono zaprosimo Ljubezen, naj odpravi napake v njem. Rečemo:

»Žal mi je. Prosim, odpusti mi za vse, kar se dogaja v meni, kar se manifestira kot problem.«

»Ho’oponopono ima vse težave za priložnost, ne pa za tegobo. Problemi so samo spomini na preteklost, ki se vedno znova preigravajo in plavajo na površje, ker nam želijo dati še eno priložnost, da začnemo gledati z očmi ljubezni in delovati iz navdiha.«

Kako spremeniti sebe, da se bo spremenil tudi preostali svet? Odgovor na to vprašanje je v čarobni izjavi, ki takoj sproži proces zdravljenja. Rečemo:

»Ljubim te.«

Več v knjigi Brez omejitev na povezavi: https://www.cangura.com/brez-omejitev

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi