Domov Življenjski Stil Ste dobrodušni ali neprivoščljivi?

Ste dobrodušni ali neprivoščljivi?

V katero skupino ljudi spadate?

V teh težkih časih, ko nam koronakriza spodnaša tla pod nogami, da se borimo za obstanek in preživetje raznolikih dejavnosti, je še kako pomembno, da drug drugemu ponudimo roko. Prav vsaka vzpodbuda šteje. Zlasti s kolektivnim zavedanjem, da lahko s še tako drobnim dejanjem pripomoremo k temu, da se nekdo drug obdrži nad vodo. Če je le mogoče izbirajte med ponudbo domačih ponudnikov izdelkov in storitev, podprite kmete, ustvarjalce, prijatelje, znance, sosede in vse, ki ponujajo tisto,  po čemer posegate tudi sami. Prijazno vzpodbudo lahko izkažete tudi z odzivom na ponudbe na družbenem omrežju. Delite trud spletnega prijatelja, pomagajte mu širiti glas. Pohvalite, zaželite srečo, pustite sled vzpodbude, ki pomeni mnogo več, kot si lahko zamislite.

Čeprav bi si želeli, da bi nas prepletala dobrodušnost in skrb drug za drugega, pa svet seveda ni prijazna pravljica za lahko noč. Medtem ko mnogi z veseljem nizajo dobra dejanja, druge objema grenak okus neprivoščljivosti:

»Le zakaj bi mu pomagal? A meni kdo pomaga?«

»Od njih pa že ne bom kupila!«

»Saj tole je pa zanimivo, ampak grem raje drugam.«

»O, glej jo, na Facebooku oglašuje svoje izdelke. Saj več ne ve, kaj bi še delala.«

So morda tudi vaše misli takšne? Preženite zavist in negativizem. Bodite drug drugemu vzpodbuda in ne poleno pod nogami. Kdo ve, morda tudi vas presenetijo tisti, od katerih ne bi ničesar pričakovali.

Foto: Shutterstock