Domov Življenjski Stil Ste vedeli: Vaš poklic vpliva na vaše kilograme

Ste vedeli: Vaš poklic vpliva na vaše kilograme

Imate težave z odvečnimi kilogrami? Ste kdaj pomislili, da je zato lahko glavni krivec prav vaša služba?

Zanimiva raziskava je pokazala, da tudi služba oziroma poklic, ki ga opravljamo, vpliva na telesno težo. Prostovoljci, ki so sodelovali v raziskavi, so navedli poklic, ki ga opravljajo in svojo telesno težo.

Izkazalo se je, da imajo največ težav z odvečnimi kilogrami osebe, ki opravljajo svoje delo pretežno sede. To so učitelji, profesorji in raziskovalci, tajnice in računalničarji, inženirji in šoferji.

Ko so raziskovali, če poleg sedenja še kaj drugega vpliva na odvečne kilograme, so raziskovalci ugotovili, da je tem poklicem skupno tudi to, da povzročajo več stresa in pa nezdravo prehrano. Vse več oseb se namreč v službenem času prehranjuje z nezdravimi živili in s hitro hrano. Pogosto pa se zgodi, da si sploh ne vzamejo več odmora za malico, ampak obrok pojedo kar med službenimi papirji ali pred računalniškim zaslonom. To pa povzroča tudi, da pojedo več kot bi sicer, saj niso osredotočeni na prehranjevanje.

Zdravstveni delavci nimajo večjih težav z odvečnimi kilogrami.

Več kot 55 odstotkov uslužbencev je predebelih

Anketa je pokazala še, da kar 55 odstotkov vprašanih meni, da je služba glavni krivec za njihove odvečne kilograme. 59 odstotkov vprašanih pa meni, da so se zaradi službe zredili za več kot štiri kilograme

Kateri poklici imajo najmanj težav z debelostjo?

Raziskava je ugotovila, da so to osebe ki delajo v tovarnah in v proizvodnji ter medicinske sestre, ki so ves čas svojega službenega časa v pogonu.

Foto: freepik.com