Domov Zanimivosti Ne boste verjeli, kakšno službo je nekoč opravljala gospodarica Nada!

Ne boste verjeli, kakšno službo je nekoč opravljala gospodarica Nada!

Če ste doma v Zasavju, je morda zvonila tudi pri vas doma …

Oboževalci šova Kmetija dobro poznate gospodarico Nado Zorec, ki se je v minulih letih močno prikupila gledalcem in tekmovalcem resničnostne igre. Nada seveda ni gospodarica in lastnica kmetije na kateri poteka snemanje, z možem namreč živi v Zagorici pri Velikem Gabru, kjer sta si z možem postavila hišo. Na domačiji ima veliko dela zlasti s kokošmi, sicer pa je njeno življenje precej drugačno kot v mladih letih, ko je v Zasavju opravljala delo poštarice na terenu.

»V službo sem šla že kot zelo mlado dekle, pri štirinajstih in pol. Takrat je v Zagorju ob Savi še bilo hčerinsko podjetje Lisce, kjer sem se najprej zaposlila. V Lisci sem delala skoraj deset let. Potem pa me je nekaj zagrabilo in želela sem nekaj novega. Če bi takrat imela denar, da bi lahko naredila izpit, bi gotovo postala voznica tovornjaka. Imela sem veliko željo, ki pa je ni bilo mogoče uresničiti, zato sem se odločila za pošto. Sicer sem imela vedno željo po moških delih. Tudi danes mi ni težko iti na traktor, delati z orodjem, obrezati trte v vinogradu, škropiti. Razen da zdaj nisem več tako fizično močna kot nekoč,« je za portal bodieko pojasnila Nada in nadaljevala z razlago, da je bilo delo poštarice naporno zlasti pozimi, saj je bilo potrebno pošto dostaviti v hribovite predele.

»Gotovo sem več tisočkrat na avto nadela verige in jih spet snela. Avtomobili še niso imeli pogona na vsa štiri kolesa, tako da drugače ni šlo. Ampak to mi je bilo všeč. Nato mi je nekoliko ponagajalo zdravje in sem imela nekoliko skrajšan delovni čas ter omejitev glede dvigovanja bremen – ampak na terenu se tega sploh ne moreš držati. Tako da sem delala na terenu še štiri leta. Rekla sem si, da bo tako, dokler bom zmogla. Ko res ni šlo več, pa so me brez vsake težave premestili v poštni center v Ljubljano. Tudi tam mi je bilo lepo, čeprav sem imela na začetku krizo. Res sem bila med ljudmi, ampak zaprta v notranjem prostoru, česar sem se morala navaditi,« je še pojasnila za omenjeni portal.

Foto: POP TV