Connect with us

Glasba

Tosca Beat s skladbo Higher spodbujajo, naj najdemo moč in sežemo višje

Published

on

V času, ko se trudimo ohraniti upanje in pozitiven pogled na svet, skupina treh akademskih opernih pevk Urške Kastelic, Eve Pavli in Zale Hodnik – Tosca Beat predstavlja navdihujočo skladbo Higher.

Ideja za skladbo je nastala že pred časom, a so dekleta počakala na primeren trenutek, ki se bo zlil s sporočilom pesmi: »Sama pesem Higher je nastajala več kot eno leto, imele smo idejo, želele smo navdihujočo pesem, napisale smo besedilo, jo potem konec prejšnjega leta končale in posnele tudi že material za videospot. Potem pa smo nekako čakale na primeren trenutek, včasih niti ne veš zakaj … Pa vendar, v trenutnih razmerah smo prepoznale ujemanje s sporočilom te pesmi, zato smo se odločile, da je zdaj pravi trenutek za izid! Zdaj se namreč vsi spopadamo s tem, da bi ohranili upanje in pozitiven pogled. Sprašujemo se, v katero smer bomo šli, ko bo tega konec? Naš odgovor je – višje! #higher,« pojasnijo Tosca Beat.

Tosca Beat – Higher

Pri videu poleg Tosca Beat sodelujejo izjemni posamezniki z navdihujočimi zgodbami: »Ko smo idejo za snemanje videospota predstavile ljudem, so bili vsi navdušeni. K snemanju smo povabile različne ljudi, veliko prijateljev, glasbenikov, pa tudi otrok. Med drugim je na snemanju sodelovala tudi Ema Kozin, slovenska bokserka in svetovna prvakinja v boksu, ki jo spremljamo že od začetka kariere, ona pa nas, tako da gre za nekakšno vzajemno “fanovstvo”. Obraz naše mini kampanje je Neja Zrimšek Žiger, krasna punca, ki je v življenju ni nič ustavilo, niti to, da se je rodila brez rok.
Neja je polna pozitivne energije, saj kar žari navzven. Je glasbenica, pevka, pa tudi umetnica in slikarka.

Povabile smo tudi ljudi, ki so zaradi raznih telesnih omejitev morda na videz drugačni in so zaradi tega večkrat težko shajali v življenju, vendar so se kljub vsemu odlično znašli in so poleg vsega tudi ustvarjalni, pozitivno naravnani in nam zato predstavljajo velike idole,« začetke in razloge za sodelovanja z veseljem pojasnijo Tosca Beat in za konec dodajajo: »Včasih preprosto pozabimo, kako pomembno je, da smo zdravi, da nam telo dobro deluje. Za to moramo biti hvaležni. Dandanes nam primanjkuje hvaležnosti. Navajeni smo dobiti vse in to takoj. Hvaležni pa moramo biti tudi za prijatelje. Kaj bi brez njih v teh časih, ko je prijateljska podpora še tako pomembna?«

Foto: Tosca Beat

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals