Domov Glasba Tosca Beat s skladbo Higher spodbujajo, naj najdemo moč in sežemo višje

Tosca Beat s skladbo Higher spodbujajo, naj najdemo moč in sežemo višje

V času, ko se trudimo ohraniti upanje in pozitiven pogled na svet, skupina treh akademskih opernih pevk Urške Kastelic, Eve Pavli in Zale Hodnik – Tosca Beat predstavlja navdihujočo skladbo Higher.

Ideja za skladbo je nastala že pred časom, a so dekleta počakala na primeren trenutek, ki se bo zlil s sporočilom pesmi: »Sama pesem Higher je nastajala več kot eno leto, imele smo idejo, želele smo navdihujočo pesem, napisale smo besedilo, jo potem konec prejšnjega leta končale in posnele tudi že material za videospot. Potem pa smo nekako čakale na primeren trenutek, včasih niti ne veš zakaj … Pa vendar, v trenutnih razmerah smo prepoznale ujemanje s sporočilom te pesmi, zato smo se odločile, da je zdaj pravi trenutek za izid! Zdaj se namreč vsi spopadamo s tem, da bi ohranili upanje in pozitiven pogled. Sprašujemo se, v katero smer bomo šli, ko bo tega konec? Naš odgovor je – višje! #higher,« pojasnijo Tosca Beat.

Tosca Beat – Higher

Pri videu poleg Tosca Beat sodelujejo izjemni posamezniki z navdihujočimi zgodbami: »Ko smo idejo za snemanje videospota predstavile ljudem, so bili vsi navdušeni. K snemanju smo povabile različne ljudi, veliko prijateljev, glasbenikov, pa tudi otrok. Med drugim je na snemanju sodelovala tudi Ema Kozin, slovenska bokserka in svetovna prvakinja v boksu, ki jo spremljamo že od začetka kariere, ona pa nas, tako da gre za nekakšno vzajemno “fanovstvo”. Obraz naše mini kampanje je Neja Zrimšek Žiger, krasna punca, ki je v življenju ni nič ustavilo, niti to, da se je rodila brez rok.
Neja je polna pozitivne energije, saj kar žari navzven. Je glasbenica, pevka, pa tudi umetnica in slikarka.

Povabile smo tudi ljudi, ki so zaradi raznih telesnih omejitev morda na videz drugačni in so zaradi tega večkrat težko shajali v življenju, vendar so se kljub vsemu odlično znašli in so poleg vsega tudi ustvarjalni, pozitivno naravnani in nam zato predstavljajo velike idole,« začetke in razloge za sodelovanja z veseljem pojasnijo Tosca Beat in za konec dodajajo: »Včasih preprosto pozabimo, kako pomembno je, da smo zdravi, da nam telo dobro deluje. Za to moramo biti hvaležni. Dandanes nam primanjkuje hvaležnosti. Navajeni smo dobiti vse in to takoj. Hvaležni pa moramo biti tudi za prijatelje. Kaj bi brez njih v teh časih, ko je prijateljska podpora še tako pomembna?«

Foto: Tosca Beat