Domov Življenjski Stil KOLUMNA: Zdaj dokončno vem, moža ne ljubim več! Kaj pa zdaj?

KOLUMNA: Zdaj dokončno vem, moža ne ljubim več! Kaj pa zdaj?

Že leta se mi vleče nekakšna kriza, vendar sem se z vsemi štirimi branila tega in se prepričevala, da je to le obdobje, da bo minilo, da zagotovo pride do tega v vseh zakonih ali dolgih zvezah, zdaj pa ne morem več. Pandemija je dala piko na i. Mislim, da moža ne ljubim več ali dovolj, da bi še tako živela.

Nenavadno obdobje pripelje do tega, da se človek vpraša, a je to res to? Je to vse, kar sem si želela. Ne ni, končno si upam priznati. Rada bi kaj več od življenja kot zakonsko rutino. Rada bi še kakšno vznemirjenje, avanturo, mravljince in metuljčke, ne pa, da točno vem kako se bo končal vsak dan in nadaljeval vsak teden.

Dolgčas mi je, že predolgo mi je dolgčas. Prosim, moledujem, mu celo zagrozim, da ga bom zapustila pa nič, prazne obljube, leta in leta. Toliko stvari bi še rada doživela, toliko novih spoznala, se še kaj naučila, kaj zabavnega počela. In zdaj se sprašujem, a mu je res vseeno ali le misli, da si itak ne upam in me bo minilo. Še sama ne vem kako naj razumem njegovo otopelost, nepripravljenost, nezainteresiranost.

V svoji glavi imam že načrt, kako povedati odraslim otrokom, kako razdeliti premoženje in gas, novim izzivom naproti. Najbolj si želim nekam daleč stran, nekam kjer bom lahko na novo zaživela.  Potem pa tista minuta, ko se zasveti rdeča luč tudi v moji glavi in preblisk, pa si 100%? Poti nazaj več ne bo.

Razočarana gospodinja

Ne ljubim ga več … (foto: Shutterstock)

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni lahko, zagotovo ne, a po drugi strani, če tako ne morete več in ste, kot sem razbrala, nesrečni, pojdite naprej. Morda se z možem poskusite še enkrat pogovoriti, povejte mu točno tako kot je in ga prosite za njegovo plat zgodbe, za predlog kako naprej oziroma za razumevanje, da bosta ločitev, če bo do nje prišlo, lažje izpeljala. Otroke imate odrasle, z njimi se boste pogovorili in se tudi dogovorili kako naprej. Najprej se pa še enkrat konkretno pogovorite s seboj. Pojdite sami nekam stran za dva, tri dni in se soočite z vsem, kar se lahko zgodi. Živo si predstavljajte, da greste sami naprej,  da sami živite, da vašega moža z vami ni več v nobeni situaciji. Bodite pošteni do sebe in se šele potem dokončno odločite.

Foto: Shutterstock