Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Test: Ste zanesljiva oseba?

Objavljeno

V redu

Se imate za zanesljivo osebo? Preverimo,  kaj o tem pravijo vaša dejanja …

Naredite, kar ste obljubili, se držite dogovorov ali sami sebi pogosto pogledate skozi prste? Čeprav bi se opisali kot odgovornega človeka, so dejanja tista, ki vam bodo najbolj jasno pokazala, kako vas vidijo ljudje okoli vas. Sprehodite se skozi spodaj podane situacije in iskreno odgovorite, kako se nanje odzivate.

  1. S partnerjem sta se dogovorila, da se bosta po službi lotila opravkov na banki. Obljubite, da boste pohiteli domov.

A)    Že med delom ste preverili, če se obetajo kakšne nenačrtovane zadolžitve. Tako bi lahko partnerju pravočasno sporočili, da boste zamudili. Iz službe se odpravite naravnost domov, kjer pripravite papirje in dokumente, ki jih boste potrebovali tekom opravkov.

B)    Dogovor vam je že med službo zdrsnil iz spomina. Ko greste po službi na kavo s sodelavci, vas na opravek opomni partnerjev klic. Vseeno še malo zamudite, saj ne gori voda. Časa imata še ves popoldan.

  1. V službi ste si jasno razdelili delovne naloge za tekoči dan. Kakšno je stanje ob koncu delavnika?

A)    Vestno opravite vse naloge, poskrbite tudi za tisto, kar ni bilo načrtovano, a se je pokazalo, da je nujno potrebno izvesti.

B)    Naredite nekaj nalog, kot običajno vam za celoto zmanjka časa. S tem se ne obremenjujete. Morda bo ta dela opravil nekdo drug, če pa ne, zagotovo ne bo konec sveta.

  1. Mama vas je prosila, če ji pridete sestaviti pohištvo, ki ga je naročila prek spletne trgovine. Obljubite ji, da pridete naslednji dan.

A)    K mami pridete, kot ste obljubili. S seboj prinesete tudi orodje, če bi se morda pripetilo, da boste potrebovali pripomoček, ki ga mama ima na voljo. Če vam sestavljanje pohištva ne gre od rok, mami priskrbite mojstra.

B)    Za sestavljanje pohištva bo bolj primeren kakšen drug dan. Mamo pozabite obvestiti, da nimate časa. Saj bo razumela. Konec koncev lahko pokliče koga drugega.

Ste zanesljivi ali ne? (foto: Shutterstock)

 Če ste zbrali več odgovorov A, lahko mirno ocenite, da sodite med zanesljive in odgovorne osebe. Ljudje vedo, da boste držali obljubo in izpolnili zadane cilje. Ali slednje tudi cenijo, je seveda drugo vprašanje.   

V kolikor so pretehtali odgovori B, je čas, da si prenehate zatiskati oči. Ljudje s katerimi ste v domačem ali poslovnem odnosu, vas najbrž ne jemljejo več resno, saj vedno znova poskrbite za razočaranje. Morda vas čaka neprijetna streznitev, saj vas bodo tudi sami pričeli puščati na cedilu.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Metin čaj za bolj čisto kožo

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo mete odpravite akne in druge nepravilnosti kože? Preberite, kaj pravi raziskava!

Metin čaj je zdravilen, blagodejno vpliva na naše telo. Poleg tega, da lajša želodčne težave in odpravlja slabosti, pa dokazano upočasnjuje tudi staranje kože.

Metin čaj vsebuje številne antiosidante, ki pomagajo uravnavati tudi prebavo, čistijo in krepijo črevesje. Če je črevesje zdravo, pa se to izraža tudi na koži.

Neodvisna raziskava, ki je bila narejena pred nekaj leti je pokazala, da lahko s pomočjo ene skodelice metinega čaja na dan zmanjšamo pojav aken na obrazu za kar 25 odstotkov. Če pa vztrajamo s pitjem tri mesece, lahko polepšamo videz kože tudi za 51 odstotkov.

Meto lahko pripravimo tudi kot hladen in osvežujoč napitek.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Dobr jutrčk, dobr dančk, a boste kapučinčk, v čem je fora?

Objavljeno

V redu

Avtor

Dobr jutrčk, ok ta se še ni dobro zbudila. Dobr dančk, ta bi se že mogla. A boste kapučinčk, halo, kaj je to? Ne, z mlekcom bom. In nazadnje, najhujša, pri plačevanju s kartico je prijaznčkana gospa rekla: “A lahko prosim za pinček.” A???

Kaj se dogaja? Do zdaj še nisem nikjer prebrala, da pandemija, korona, morda virusek, ki je šel majčkeno mimo povzroča to bedarijo, to poneumljanje, to mičkeno zablodico. A je to morda nov sev, sevček?

V čem je fora? Mi lahko prosim kdo razloži, ker res ne razumem. Opažam pa že nekaj časa, da so tovrstne pomanjševalnice v modi, med odraslimi seveda. Zdi se kot neka dodana vrednost prijaznosti, a žal ne deluje tako, kvečjemu dodana vrednost neumnosti. Meni je nerodno, ko me odrasla oseba tako nagovori. “O, kako bo lep danček, dežek je ponehal?” Sploh si ne predstavljam, bolje, da ne, da te  odrasle ženske, največkrat namreč slišim njih, tako govorijo še kje drugje, v kakšnem intimnem okolju!

Lepo prosim, če me vsaj malo razsvetlite, ker sem že čist boščkana.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Boste kapučinček? (foto: Shutterstock)

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni problemčka. Ali pa je problem, saj niti sama ne vem, zakaj je pravzaprav do tega prišlo in zakaj tisti, ki se tako izražajo mislijo, da je to fino, posrečeno. Ja, lahko je kdaj štos, bolj štosek, če je takšna, posebna priložnost sicer pa to zagotovo ni primerna komunikacija. Najmanj neprimerna, če gre za komunikacijo kot naštevate, v kavarni, pri plačevanju, pozdravu v trgovini.  Komunikacija med odraslimi ljudmi mora biti spoštljiva, tudi prijazna, a na pravi način.  In takšna je lahko brez pomanjševalnic, brez neprimernih besed ali poudarkov in takšno pogrešam tudi sama.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO