Domov Življenjski Stil Test: Ste zanesljiva oseba?

Test: Ste zanesljiva oseba?

Se imate za zanesljivo osebo? Preverimo,  kaj o tem pravijo vaša dejanja …

Naredite, kar ste obljubili, se držite dogovorov ali sami sebi pogosto pogledate skozi prste? Čeprav bi se opisali kot odgovornega človeka, so dejanja tista, ki vam bodo najbolj jasno pokazala, kako vas vidijo ljudje okoli vas. Sprehodite se skozi spodaj podane situacije in iskreno odgovorite, kako se nanje odzivate.

  1. S partnerjem sta se dogovorila, da se bosta po službi lotila opravkov na banki. Obljubite, da boste pohiteli domov.

A)    Že med delom ste preverili, če se obetajo kakšne nenačrtovane zadolžitve. Tako bi lahko partnerju pravočasno sporočili, da boste zamudili. Iz službe se odpravite naravnost domov, kjer pripravite papirje in dokumente, ki jih boste potrebovali tekom opravkov.

B)    Dogovor vam je že med službo zdrsnil iz spomina. Ko greste po službi na kavo s sodelavci, vas na opravek opomni partnerjev klic. Vseeno še malo zamudite, saj ne gori voda. Časa imata še ves popoldan.

  1. V službi ste si jasno razdelili delovne naloge za tekoči dan. Kakšno je stanje ob koncu delavnika?

A)    Vestno opravite vse naloge, poskrbite tudi za tisto, kar ni bilo načrtovano, a se je pokazalo, da je nujno potrebno izvesti.

B)    Naredite nekaj nalog, kot običajno vam za celoto zmanjka časa. S tem se ne obremenjujete. Morda bo ta dela opravil nekdo drug, če pa ne, zagotovo ne bo konec sveta.

  1. Mama vas je prosila, če ji pridete sestaviti pohištvo, ki ga je naročila prek spletne trgovine. Obljubite ji, da pridete naslednji dan.

A)    K mami pridete, kot ste obljubili. S seboj prinesete tudi orodje, če bi se morda pripetilo, da boste potrebovali pripomoček, ki ga mama ima na voljo. Če vam sestavljanje pohištva ne gre od rok, mami priskrbite mojstra.

B)    Za sestavljanje pohištva bo bolj primeren kakšen drug dan. Mamo pozabite obvestiti, da nimate časa. Saj bo razumela. Konec koncev lahko pokliče koga drugega.

Ste zanesljivi ali ne? (foto: Shutterstock)

 Če ste zbrali več odgovorov A, lahko mirno ocenite, da sodite med zanesljive in odgovorne osebe. Ljudje vedo, da boste držali obljubo in izpolnili zadane cilje. Ali slednje tudi cenijo, je seveda drugo vprašanje.   

V kolikor so pretehtali odgovori B, je čas, da si prenehate zatiskati oči. Ljudje s katerimi ste v domačem ali poslovnem odnosu, vas najbrž ne jemljejo več resno, saj vedno znova poskrbite za razočaranje. Morda vas čaka neprijetna streznitev, saj vas bodo tudi sami pričeli puščati na cedilu.

Foto: Shutterstock