Domov Zanimivosti Simona Weiss bi danes praznovala 60 let. Tako lepo se ji je...

Simona Weiss bi danes praznovala 60 let. Tako lepo se ji je poklonil njen mož

Spomin na pevko, ki je mnogo prezgodaj zaprla oči, še vedno živi …

Kraljica ljudskih src Simona Weiss bi danes praznovala okroglo obletnico rojstva. Ob njenem prazniku pa je njen partner Goran Šarac skupaj z odlično pevko Darjo Gajšek in ansamblom Spev obudil njeno pesem Sonce mojih dni.

»Globoka emocija, vtkana v besedilo Simone Weiss, njena interpretativna prepričljivost in dovršeno petje Slapov in njihovega glavnega pevca Jožeta Skubica so pesmi dali neizbrisen pečat. Poslušalci so jo vzeli za svojo in v tistem letu je bila na radijskih valovih ena najbolj poslušanih skladb. Mladi Slapovi, ki so se pozneje močno uveljavili v slovenskem glasbenem prostoru, pa so gostovali tudi na številnih koncertih Weissove je za slovenske novice povedal Šarac in dodal: »In nova verzija v izvedbi Darje Gajšek in ansambla Spev v najboljši meri ohranja interpretativno moč in hkrati povzema emotivni naboj prvotne verzije.«

»Simonina glasba je obstala skozi desetletja in še danes pri ljudeh vzbudi emocije. Vedno, ko Sonce mojih dni zapojem, vidim pri ljudeh, kako jih prevzamejo globoka čustva. Tečejo solze, oči postanejo zasanjane in ljudje se vračajo v spomine. In to je posebna veličina vseh Simoninih pesmi. Hvaležna sem, da nas je Goran povabil, da pesem posnamemo in da jo izdamo prav v spomin na njen okrogli jubilej, ki bi ga praznovala, če bi bila še med nam,« Pa je za omenjeni portal dodala tudi Gajškova.

Foto: Facebook