Connect with us

Življenjski Stil

Kako poskrbeti, da bodo vaši zmenki prijetni

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Navade in odnosi, ki jih ljudje prikazujejo med zmenki razkrivajo, kako dobro se bodo ti ujeli z partnerji, ko se bodo z njimi sčasoma poročili. Zmenki so prijetni, ko ste na zmenku s pravo osebo, ki vam izkazuje ljubezen in vam daje vso pozornost, ki jo potrebujete. Občutek, da ste ljubljeni ni povsem nepomemben; vse je bolj prijetno, ko sta obe strani globoko zaljubljeni eden v drugega.

Pri izgradnji zdravega odnosa morate biti pripravljeni tako čustveno, fizično, duševno, duhovno in finančno. Zmenki so obdobje v razmerju, ko se ljubimca redno sestajata, da bi se pogovarjala o različnih stvareh in drug o drugem zato, da bi se tako bolje spoznala. Je čas, ki na nek način skupaj preživita pred zaroko. Če ste samski je to obdobje, v katerem postavljate vprašanja, da bi tako izvedeli, ali se s svojim bodočim partnerjem na vseh pomembnih področjih skladate. Prav tako si želite ugotoviti, ali ima vaš potencialni partner podobne interese, poglede na življenje in to, ali sta oba pripravljena izkazovati podporo drug drugemu.

Zmenki so razburljivi

So čas ko pripravljate in načrtujete uspešno poroko, ki se bo odvila enkrat v prihodnosti, prav tako so zmenki čas za intimnost. Ljudje si vedno napačno razlagajo intimnost kot spolno in fizično razmerje, pa vendar je intimnost veliko globlja kot zgolj le spolnost. Ljubezen, intimnost, zaupanje, in komunikacija so pomembni faktorji za izboljšanje razmerja; vsi ti se lahko povsem oblikujejo le v obdobju zmenkov.

Za ljubezen in intimnost potrebujemo čas

Poskrbeti moramo, da bo naš plamen ljubezni neumorno gorel. Vredno je omeniti, da se mnogi samski spopadajo z veliko težavami in veliko izbire; nekateri so pod pritiskom vrstnikov, družine in prijateljev. Izbira partnerja lahko posameznika v določeni meri tudi določa v smislu, kako uspešni bodo v življenju.

Če želite med obdobjem, ko srečujete svojega partnerja biti srečni, je tukaj nekaj nasvetov, s katerimi boste lahko popestrili in začinili vaš odnos.

Naj bosta ljubezen in zaupanje temelj vajinega odnosa

V odnosu je zelo pomembno zaupanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Vsi si želimo, da bi bili ljubljeni, nekateri so svojo ljubezen že našli. Vajin odnos mora temeljiti na zaupanju. Prav tako morate biti previdni, da se ne zaljubite v napačno osebo ampak, zaljubite se v nekoga, ki vas zares ljubi. Zaupajte vesolju, da je za vas izbralo nekoga zares posebnega.

Dobra komunikacija, ki jo redno vzdržujete je izjemnega pomena

Če imate s svojim partnerjem dobro čustveno navezo, se takoj počutite bolj varne in srečne. Če med vama vlada dobra komunikacija, je veliko lažje urediti morebitne nesporazume. Komunikacija je v vsakem odnosu ključnega pomena. Če se v pogovorih s svojim partnerjem v času sestajanja počutite udobno, potem med vama vlada zdrav odnos.

Ko boste pri svojih zmenkih uporabili zgornje nasvete, bodo ti veliko bolj vznemirljivi in na nek način lažji, tako za vas, kot tudi za vašega partnerja.

Foto: SHUTTERSTOCK

<div id="midasWidget__r92"></div>

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals