Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako poskrbeti, da bodo vaši zmenki prijetni

Objavljeno

V redu

Navade in odnosi, ki jih ljudje prikazujejo med zmenki razkrivajo, kako dobro se bodo ti ujeli z partnerji, ko se bodo z njimi sčasoma poročili. Zmenki so prijetni, ko ste na zmenku s pravo osebo, ki vam izkazuje ljubezen in vam daje vso pozornost, ki jo potrebujete. Občutek, da ste ljubljeni ni povsem nepomemben; vse je bolj prijetno, ko sta obe strani globoko zaljubljeni eden v drugega.

Pri izgradnji zdravega odnosa morate biti pripravljeni tako čustveno, fizično, duševno, duhovno in finančno. Zmenki so obdobje v razmerju, ko se ljubimca redno sestajata, da bi se pogovarjala o različnih stvareh in drug o drugem zato, da bi se tako bolje spoznala. Je čas, ki na nek način skupaj preživita pred zaroko. Če ste samski je to obdobje, v katerem postavljate vprašanja, da bi tako izvedeli, ali se s svojim bodočim partnerjem na vseh pomembnih področjih skladate. Prav tako si želite ugotoviti, ali ima vaš potencialni partner podobne interese, poglede na življenje in to, ali sta oba pripravljena izkazovati podporo drug drugemu.

Zmenki so razburljivi

So čas ko pripravljate in načrtujete uspešno poroko, ki se bo odvila enkrat v prihodnosti, prav tako so zmenki čas za intimnost. Ljudje si vedno napačno razlagajo intimnost kot spolno in fizično razmerje, pa vendar je intimnost veliko globlja kot zgolj le spolnost. Ljubezen, intimnost, zaupanje, in komunikacija so pomembni faktorji za izboljšanje razmerja; vsi ti se lahko povsem oblikujejo le v obdobju zmenkov.

Za ljubezen in intimnost potrebujemo čas

Poskrbeti moramo, da bo naš plamen ljubezni neumorno gorel. Vredno je omeniti, da se mnogi samski spopadajo z veliko težavami in veliko izbire; nekateri so pod pritiskom vrstnikov, družine in prijateljev. Izbira partnerja lahko posameznika v določeni meri tudi določa v smislu, kako uspešni bodo v življenju.

Če želite med obdobjem, ko srečujete svojega partnerja biti srečni, je tukaj nekaj nasvetov, s katerimi boste lahko popestrili in začinili vaš odnos.

Naj bosta ljubezen in zaupanje temelj vajinega odnosa

V odnosu je zelo pomembno zaupanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Vsi si želimo, da bi bili ljubljeni, nekateri so svojo ljubezen že našli. Vajin odnos mora temeljiti na zaupanju. Prav tako morate biti previdni, da se ne zaljubite v napačno osebo ampak, zaljubite se v nekoga, ki vas zares ljubi. Zaupajte vesolju, da je za vas izbralo nekoga zares posebnega.

Dobra komunikacija, ki jo redno vzdržujete je izjemnega pomena

Če imate s svojim partnerjem dobro čustveno navezo, se takoj počutite bolj varne in srečne. Če med vama vlada dobra komunikacija, je veliko lažje urediti morebitne nesporazume. Komunikacija je v vsakem odnosu ključnega pomena. Če se v pogovorih s svojim partnerjem v času sestajanja počutite udobno, potem med vama vlada zdrav odnos.

Ko boste pri svojih zmenkih uporabili zgornje nasvete, bodo ti veliko bolj vznemirljivi in na nek način lažji, tako za vas, kot tudi za vašega partnerja.

Foto: SHUTTERSTOCK

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Slovenski vrtičkarji pridelke rešili s pomočjo sveč

Objavljeno

V redu

Avtor

To je uporaben trik, ki so se ga med aprilskim prihodom nizkih temperatur posluževali številni vrtičkarji.

Aprila nas je močno vznejevoljila vrnitev nizkih temperatur, ki so prizadele zlasti sadno drevje in vrtnine. Da bi preprečili pozebo, so se mnogi posluževali preventivnih ukrepov, vendar vsi žal niso obrodili sadov. Je pa vsekakor vredno omeniti trik za zaščito rastlin v rastlinjaku, saj so vrtičkarji z njim poželi daleč največji uspeh in odlično zaščitili vrtnine.

Ogrevanje rastlinjaka z nagrobnimi svečami

Ko se boste prihodnjič spraševali, kako vrtnine v rastlinjaku zaščititi pred nizkimi temperaturami, se spomnite na trik z nagrobnimi svečami, ki jih prižgete in čez noč namestite okoli rastlin. S tem boste dosegli, da se bo prostor segrel za kar nekaj stopinj nad ničlo, kar bo vrtnine obvarovalo pred pozebo. Da bo učinek še boljši, vrtnine prekrijte s kopreno.

Pozor! Ko nameščate sveče v rastlinjak, bodite pozorni na to, kam in kako jih boste postavili. Če bi se denimo sveča prevrnila na kopreno, lahko zlahka zanetite požar. Za varno namestitev tako poskrbite, da se bodo sveče nahajale na ravni podlagi, denimo na betonski ali kovinski plošči. Nekateri za varnost poskrbijo tudi tako, da sveče (eno ali več) postavijo v glineno ali odsluženo emajlirano posodo.

Foto: Pixabay

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Zakaj folk misli, da lahko sika na druge

Objavljeno

V redu

Avtor

Nikoli ne bom razumela zakaj nekateri, zadnje čase se mi zdi, da večina, misli, da lahko komentira, daje pripombe, sika na vsakega, ki pride mimo. Kako so si to zamislili, da si pač lahko, kar dovolijo.

Grem iz trgovine s polnim vozičkom, ker bi rada nakup odpeljala v avto in tam v miru zložila in tudi zaradi teže, pa saj to nima veze, ker tip, ki vstopa v trgovino z dvignjenim glasom reče proti meni; a boš zmogla? Halo, kdo pa si ti, da me tako ogovarjaš, da spuščaš pripombe, da me tikaš? Sem ravno hotela odgovoriti ne in mu v roke poriniti voziček pa ga že ni bilo več.  Takih je vse več, vsak dan se kakšen najde. A mislijo, da so smešni al kaj, vsemogočni? Pred pošto me je nazadnje en nahrulil, da sem bila nekam dolgo not? Ne razumem. Tega res ne razumem, s kakšno pravico se vsak, ki mu je malo dolgčas al pa bi rad dobil svojih par sekund pozornosti obregne ob prvega, ki pride mimo. Kje je olika, osnova obnašanja, spoštovanja? In ne niso vedno le moški, tudi kakšna ženska me je nahrulila, če grem v trgovino? Ja, če čakam pred trgovino zaradi omejitve  števila oseb, verjetno grem v trgovino, na uro nisem prišla gledat. No in to ni bilo takole; a čakate za v trgovino? To je bilo; a boš šla not, v trgovino al kaj čakaš?

Kljub maski se vidi, da sem gospa v zrelih letih in takšno obnašanje je zame nedopustno pa me že mika, da bi kaj rekla, ampak kaj, kaj naj pa rečem, saj ne bi razumeli oziroma z ljudmi, ki nimajo osnov obnašanja verjetno ne bi prišla daleč. Ignoriram in si mislim svoje, se mi pa zdi to skrajno neprimerno in žaljivo. Kaj menite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, žal je tovrstne komunikacije vse več. Vse več dvigovanja glasu in vse več tega, da si mnogi res dovolijo preveč, ko kar tako tikajo, po vaše sikajo, imajo pripombe, komentarje. Brez osnovnega  bontona, spoštljive komunikacije, brez dober dan in tako naprej.  Vse se da z dobro komunikacijo, vse se da, če se hoče, je pa res, da se zadnje čase prav ti, ki jih opisujete počutijo še pomembnejši, saj prav tako komunikacijo slišijo vsak dan s strani tistih, ki nas dnevno nagovarjajo, tudi v medijih, žal.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO