Recept za okusne linške oči

SESTAVINE

količina: 50 piškotov

Testo:

  • 320 g gladke pšenične moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 200 g hladnega masla, narezanega na kocke
  • 1 rumenjak

Okrasitev:

  • sladkor v prahu za posip
  • 100 g jagodnega sadnega namaza
  • 100 g mareličnega sadnega namaza

POSTOPEK

  1. Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine.
  3. Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlato – rjavo zapečejo.
  4. Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
  5. Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com