Recept za okusne linške oči
<div id="midasWidget__r92"></div>
SESTAVINE
količina: 50 piškotov
Testo:
- 320 g gladke pšenične moke
- 100 g sladkorja
- 1 zavoj vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
- 200 g hladnega masla, narezanega na kocke
- 1 rumenjak
Okrasitev:
- sladkor v prahu za posip
- 100 g jagodnega sadnega namaza
- 100 g mareličnega sadnega namaza
POSTOPEK
- Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine.
- Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlato – rjavo zapečejo.
- Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
- Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.
<div id="midasWidget__r92"></div>