Domov Življenjski Stil Bi radi shujšali, pa nikakor ne gre? Preberite, kaj je vzrok

Bi radi shujšali, pa nikakor ne gre? Preberite, kaj je vzrok

Včasih se zgodi, da četudi smo na strogi dieti, kilogrami kar ne gredo dol. Zakaj je tako? Preberite.

Če spadate med ljudi, ki pazijo na svojo linijo, pa jim to kljub temu ne uspeva prav dobro, je morda krivo to, da pri kuhanju nehote delate napake. In katere so tiste, zaradi katerih se vam nabirajo odvečni kilogrami?

Znano je, da je hrana v restavracijah veliko bolj kalorična, kot domača. Včasih pa se kljub temu, da kuhate doma in pazite, kaj jeste, zgodi, da se redite. Zakaj je temu tako? Morda nehote delate napake, ki jih razkrivamo:

Preveč olja

Oljčno olje je zdravo, toda, ali ste vedeli, da ena žlička vsebuje 125 kalorij? Mogoče pri kuhanju niste dovolj pazljivi in uporabljate preveč olja.

Prevelike porcije

Morda so vaši obroki preveliki. Če ste pred obrokom zelo lačni, potem morda nadevate preveč hrane na krožnik. Tega se boste odvadili tako, da boste jedli več manjših obrokov dnevno in nikoli ne boste občutili volčje lakote. Lahko pa si obrok pripravite tudi na manjšem krožniku. Tako bo hrane izgledalo več. Jejte počasi in dobro prežvečite.

Recepti

Recepti so navadno napisani z velikimi količinami. Če boste recept nekoliko prikrojili in npr. namesto cele skodelice smetane dodali pol in namesto 100 gramov masla, dodali le 70 gramov, se okus hrani ne bo spremenil. Pazite na recepte, ki vsebujejo veliko maščob in ostalih sestavin, ki redijo.

Hujšanje je včasih res naporno. (foto: Shutterstock)

Prigrizki med kuhanjem

Napaka, ki jo lahko počnete je tudi ta, da med pripravljanjem hrane to nosite v usta. Ker to počnete med kuhanjem, niti nimate kontrole, koliko ste pojedli, omamni vonji, ki prihajajo iz loncev pa vam ves čas vzbujajo občutek lakote. Nikar ne jejte med tem ko kuhate.

Ostanki hrane

Po okusnem kosilu ali večerji ste siti, potem pa opazite, da se vsa hrana ni pojedla. Ker se vam je zdi škoda zavreči, jo pojeste. Hrane se res ne meče stran, saj je draga. Zato poskušajte pripravljati jedi, ki jih boste lahko uporabili še pri naslednjem obroku ali naslednji dan. Ali pa kuhajte malce manjše količine hrane.

Foto: Shutterstock