Domov Življenjski Stil Kako preprečiti neprijetno zameglitev očal?

Kako preprečiti neprijetno zameglitev očal?

Očala in zaščitna maska za obraz sta kombinacija, ki mnogim povzroča nemalo sivih las. Kako si lahko pomagate?

Med pomembnejše ukrepe za zajezitev novega koronavirusa sodi nošenje zaščitne maske, kar pa tistim, ki za boljši vid uporabljajo očala, povzroča nemalo nevšečnosti. Hladen zunanji zrak in topel izdihan zrak namreč povzročita, da se leči povsem zameglita in tako ovirata normalno vidljivost. Če tudi sami nosite očala, potem zagotovo dobro veste, o čem govorimo.

Neprijetnost lahko odpravite povsem preprosto, res pa je, da bo potrebno trik izvesti vsakokrat, ko boste zapustili topel prostor. Kot ste najbrž že uganili, vam bo prišel prav nasvet, ki ga uporabljajo potapljači. Preden greste ven, očala oziroma leče splaknite, namilite z detergentom za čiščenje posode, znova splaknite, nato pa pustite, da se posušijo na zraku.

Detergent za posodo prepreči rosenje očal.

Če se vam mudi, jih nežno popivnajte z papirnatim robcem. Uporabite lahko tudi tekoči tekoče milo za roke, a po izkušnjah sodeč, je detergent za posodo učinkovitejši. Po čiščenju na lečah ostane zaščitni sloj, ki prepreči ali pa vsaj omili rosenje. Preizkusite in se prepričajte.

Pomembno: Poskrbite tudi, da se vam bo obrazna maska tesno prilegala. V kolikor je maska ohlapna, bo topel izdihan zrak zašel naravnost pod očala.

Foto: Pixabay.com