Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Novoletne zaobljube

Objavljeno

V redu

Prejeli smo zanimivo vprašanje bralke portala BumNovice.si, ki sprašuje sledeče:

Vsako leto si obljubim, da bom takoj po novem letu izvedla nekaj zaobljub in največkrat vse skupaj že po nekaj tednih pade v vodo. Letos sem si zaobljubila, da bom takoj po novem letu shujšala vsaj pet kilogramov in da mesec dni ne poskusim nobene sladkarije in alkohola. Sedaj si seveda dajem duška in jem vse, kar mi zadiši ter nazdravljam z domačimi! In v tem hipu sem res tisoč odstotna, da mi bo uspelo uresničiti zaobljube, bolj, ko se bliža 1. januar, bolj spet omahujem. In bi mi prav prišel vsak nasvet, kako doseči, da bom svoje novoletne zaobljube letos tudi izpolnila. Želim vam srečo 2021, že vnaprej pa hvala za vaš nasvet. Mika

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Te stvari se kar pogosto dogajajo. Pa poglejmo, kaj lahko naredite.

Najprej se vprašajte ZAKAJ želite to, kar ste si želela! Zakaj ste se odločila, da želite izgubiti pet kilogramov in se izogibati alkoholu in sladkarijam?

Če vaš ZAKAJ ni prepričljiv, potem so to samo pobožne želje, katere si samo želimo, da bi si jih želeli, v resnici pa si jih ne želimo dovolj močno.

Če vaš ZAKAJ ni dovolj močan, morate najti drugačen ZAKAJ, ki vas bo resnično motiviral ali pa se odločite, da to pač v tem trenutku ni dovolj pomembno za vas, da bi se resnično odločila.

Problem je naš občutek krivde, ker nas nihče ni naučil, kaj so obljube in kako jih izpolniti ali pa spremeniti.

Kar lahko naredite je, da se odločite ali to resnično hočete ali ne in se odločite, da je “ne” vaša trenutna odločitev in to sprejmete, dokler ne najdete močnejšega ZAKAJ! Brez občutka krivde.

Gremo naprej. Našla ste svoj ZAKAJ in želite uresničit svoj cilj.

Drugi korak je, da se vprašate KAKO POMEMBNO VEM JE, da ta svoj cilj dosežete?

Kakšno ceno ste pripravljena plačati za dosego svojih želja?

Veliko ljudi misli, da je cena samo finančna, pa se motijo.

Če želimo doseči svoj cilj, moramo zato nekaj narediti.

Vložiti moramo svoj ČAS, ENERGIJO, pridobiti novo ZNANJE! Če bi vse to že imeli, bi bil cilj že osvojen.

Naslednji korak je, da ugotovimo ali vse to lahko naredimo in pridobimo sami ali pa potrebujemo pomoč. To pomeni, da moramo investirati DENAR za mentorja, coacha, ki nam bo pokazal in nas vodil po korakih po poti do našega cilja.

V bistvu, vidite, je zelo preprosto.

Rada bi nekaj dosegla, želim si, je premalo. Potrebujete ZAKAJ!

Ali pa ga ne potrebujete, zakaj vas ne zanima in se samo odločite, da boste CILJ dosegla za VSAKO CENO.

In potem se ne sme ustaviti pri tem, da (mislite, da) nimate dovolj časa in ne morete najti denarja.

Pa še to!

KAKO boste prišla do cilja, NI POMEMBNO!

Vsi uspešni ljudje začnejo in potem rešujejo stvari po poti!

Narediti morate prvi korak, začeti, dobiti informacijo, poskušati ali pa kontaktirati nekoga, ki vam bo pomagal.

Domača naloga!

Sedaj ste to prebrala.

Nekaj od tega zgoraj napisanega morate storiti SEDAJ!

Vem, prijateljica vas čaka, samo mimogrede ste prebrala članek, ki vas je pritegnil, ste sredi …

… vašega življenja in drugačne prihodnosti. Če to želite.

Odločite se danes in naredite prvi korak!

Srečno in uspešno 2021 in naprej!

Z ljubeznijo …

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Metin čaj za bolj čisto kožo

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo mete odpravite akne in druge nepravilnosti kože? Preberite, kaj pravi raziskava!

Metin čaj je zdravilen, blagodejno vpliva na naše telo. Poleg tega, da lajša želodčne težave in odpravlja slabosti, pa dokazano upočasnjuje tudi staranje kože.

Metin čaj vsebuje številne antiosidante, ki pomagajo uravnavati tudi prebavo, čistijo in krepijo črevesje. Če je črevesje zdravo, pa se to izraža tudi na koži.

Neodvisna raziskava, ki je bila narejena pred nekaj leti je pokazala, da lahko s pomočjo ene skodelice metinega čaja na dan zmanjšamo pojav aken na obrazu za kar 25 odstotkov. Če pa vztrajamo s pitjem tri mesece, lahko polepšamo videz kože tudi za 51 odstotkov.

Meto lahko pripravimo tudi kot hladen in osvežujoč napitek.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Dobr jutrčk, dobr dančk, a boste kapučinčk, v čem je fora?

Objavljeno

V redu

Avtor

Dobr jutrčk, ok ta se še ni dobro zbudila. Dobr dančk, ta bi se že mogla. A boste kapučinčk, halo, kaj je to? Ne, z mlekcom bom. In nazadnje, najhujša, pri plačevanju s kartico je prijaznčkana gospa rekla: “A lahko prosim za pinček.” A???

Kaj se dogaja? Do zdaj še nisem nikjer prebrala, da pandemija, korona, morda virusek, ki je šel majčkeno mimo povzroča to bedarijo, to poneumljanje, to mičkeno zablodico. A je to morda nov sev, sevček?

V čem je fora? Mi lahko prosim kdo razloži, ker res ne razumem. Opažam pa že nekaj časa, da so tovrstne pomanjševalnice v modi, med odraslimi seveda. Zdi se kot neka dodana vrednost prijaznosti, a žal ne deluje tako, kvečjemu dodana vrednost neumnosti. Meni je nerodno, ko me odrasla oseba tako nagovori. “O, kako bo lep danček, dežek je ponehal?” Sploh si ne predstavljam, bolje, da ne, da te  odrasle ženske, največkrat namreč slišim njih, tako govorijo še kje drugje, v kakšnem intimnem okolju!

Lepo prosim, če me vsaj malo razsvetlite, ker sem že čist boščkana.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Boste kapučinček? (foto: Shutterstock)

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ni problemčka. Ali pa je problem, saj niti sama ne vem, zakaj je pravzaprav do tega prišlo in zakaj tisti, ki se tako izražajo mislijo, da je to fino, posrečeno. Ja, lahko je kdaj štos, bolj štosek, če je takšna, posebna priložnost sicer pa to zagotovo ni primerna komunikacija. Najmanj neprimerna, če gre za komunikacijo kot naštevate, v kavarni, pri plačevanju, pozdravu v trgovini.  Komunikacija med odraslimi ljudmi mora biti spoštljiva, tudi prijazna, a na pravi način.  In takšna je lahko brez pomanjševalnic, brez neprimernih besed ali poudarkov in takšno pogrešam tudi sama.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Bi radi hitreje shujšali? Jejte grenivke

Objavljeno

V redu

Avtor

Ste vedeli, da spada grenivka med sadeže, ki dokazano topijo odvečno maščobo? Z njeno pomočjo lahko veliko hitreje shujšate.

Japonski strokovnjaki so potrdili – grenivka je sadež, ki je tako močan, da lahko pospeši hujšanje. Vsebuje namreč številne antioksidante, ki vplivajo na odvečno maščobo in jo pomagajo topiti.

Raziskava je pokazala, da celo tisti, ki niso na dieti in redno uživajo grenivko, lahko izgubljajo odvečne kilograme.

Študija pa je prinesla tudi odlične rezultate vseh tistih, ki so bili na dieti, vsak dan pa so pred obrokom pojedli tudi pol grenivke. Samo zaradi tega sadeža, so dodatno izgubili še 1,65 kilograma mesečno.

Raziskava je še pokazala, da obstaja povezava med grenivko in inzulinom. Kemijska sestava sadeža namreč pozitivno vpliva na raven inzulina v krvi, ga znižuje in tako pospeši hujšanje.

Kako shujšati s pomočjo grenivke?

Grenivka pospešeno topi maščobo.

Najboljši način je, če vsako jutro na tešče pojeste po en sadež. Lahko pa grenivko tudi zmešate s paličnim mešalnikom, dodate deciliter tople vode in tak napitek pijete na tešče vsako jutro. Vztrajajte nekaj tednov, zadovoljni boste!

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO