Connect with us

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Novoletne zaobljube

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Prejeli smo zanimivo vprašanje bralke portala BumNovice.si, ki sprašuje sledeče:

Vsako leto si obljubim, da bom takoj po novem letu izvedla nekaj zaobljub in največkrat vse skupaj že po nekaj tednih pade v vodo. Letos sem si zaobljubila, da bom takoj po novem letu shujšala vsaj pet kilogramov in da mesec dni ne poskusim nobene sladkarije in alkohola. Sedaj si seveda dajem duška in jem vse, kar mi zadiši ter nazdravljam z domačimi! In v tem hipu sem res tisoč odstotna, da mi bo uspelo uresničiti zaobljube, bolj, ko se bliža 1. januar, bolj spet omahujem. In bi mi prav prišel vsak nasvet, kako doseči, da bom svoje novoletne zaobljube letos tudi izpolnila. Želim vam srečo 2021, že vnaprej pa hvala za vaš nasvet. Mika

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Te stvari se kar pogosto dogajajo. Pa poglejmo, kaj lahko naredite.

Najprej se vprašajte ZAKAJ želite to, kar ste si želela! Zakaj ste se odločila, da želite izgubiti pet kilogramov in se izogibati alkoholu in sladkarijam?

Če vaš ZAKAJ ni prepričljiv, potem so to samo pobožne želje, katere si samo želimo, da bi si jih želeli, v resnici pa si jih ne želimo dovolj močno.

Če vaš ZAKAJ ni dovolj močan, morate najti drugačen ZAKAJ, ki vas bo resnično motiviral ali pa se odločite, da to pač v tem trenutku ni dovolj pomembno za vas, da bi se resnično odločila.

Problem je naš občutek krivde, ker nas nihče ni naučil, kaj so obljube in kako jih izpolniti ali pa spremeniti.

Kar lahko naredite je, da se odločite ali to resnično hočete ali ne in se odločite, da je “ne” vaša trenutna odločitev in to sprejmete, dokler ne najdete močnejšega ZAKAJ! Brez občutka krivde.

Gremo naprej. Našla ste svoj ZAKAJ in želite uresničit svoj cilj.

Drugi korak je, da se vprašate KAKO POMEMBNO VEM JE, da ta svoj cilj dosežete?

Kakšno ceno ste pripravljena plačati za dosego svojih želja?

Veliko ljudi misli, da je cena samo finančna, pa se motijo.

Če želimo doseči svoj cilj, moramo zato nekaj narediti.

Vložiti moramo svoj ČAS, ENERGIJO, pridobiti novo ZNANJE! Če bi vse to že imeli, bi bil cilj že osvojen.

Naslednji korak je, da ugotovimo ali vse to lahko naredimo in pridobimo sami ali pa potrebujemo pomoč. To pomeni, da moramo investirati DENAR za mentorja, coacha, ki nam bo pokazal in nas vodil po korakih po poti do našega cilja.

V bistvu, vidite, je zelo preprosto.

Rada bi nekaj dosegla, želim si, je premalo. Potrebujete ZAKAJ!

Ali pa ga ne potrebujete, zakaj vas ne zanima in se samo odločite, da boste CILJ dosegla za VSAKO CENO.

In potem se ne sme ustaviti pri tem, da (mislite, da) nimate dovolj časa in ne morete najti denarja.

Pa še to!

KAKO boste prišla do cilja, NI POMEMBNO!

Vsi uspešni ljudje začnejo in potem rešujejo stvari po poti!

Narediti morate prvi korak, začeti, dobiti informacijo, poskušati ali pa kontaktirati nekoga, ki vam bo pomagal.

Domača naloga!

Sedaj ste to prebrala.

Nekaj od tega zgoraj napisanega morate storiti SEDAJ!

Vem, prijateljica vas čaka, samo mimogrede ste prebrala članek, ki vas je pritegnil, ste sredi …

… vašega življenja in drugačne prihodnosti. Če to želite.

Odločite se danes in naredite prvi korak!

Srečno in uspešno 2021 in naprej!

Z ljubeznijo …

____ ____

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Coach za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals