Connect with us

Življenjski Stil

10 načinov, da se vam partner ne bo mogel upreti

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Se vam zdi, da svojemu partnerju niste dovolj privlačni? Imate nizko samopodobo zaradi oblike svojega telesa? Potem je skrajni čas, da postanete ta oseba, v katero se je vaš partner zaljubil v samem začetku vajine zveze. Ne bodite tako preveč zaposleni, da pozabite na to, kako biti privlačni nasprotnemu spolu.

Tukaj je na voljo 10 edinstvenih načinov, s pomočjo katerih se vam partner ne bo mogel upreti:

  • Partnerju ne najedajte: Moški na splošno ne marajo najedanja. Ko se vračajo domov so z mislimi vedno pri tem, kakšno je vaše trenutno razpoloženje, zatorej bodite pozitivne miselnosti in spodbudni do svojega partnerja.
  • Spremenite svoj vzorec oblačenja: Pri izbiri pričesk in oblačil morate biti pozorni. Moški radi vidijo, da se uredite; podarite svojemu zakoncu nekaj bolj modernega. Poskrbite, da boste nosili lepa oblačila in čevlje ter redno menjevali svojo pričesko.
  • Uživajte v tem, kar rad počne: Vaš partner morda rad gleda nogometne tekme. Poskusite pri gledanju tekem z njim čim bolj uživati. Prispevajte svoje malo znanja, naj bo situacija zabavna in kaj kmalu boste videli, kako vas bo cenil.
  • Za partnerja si vzemite čas: Večina žensk se pogosto izgubi v obilici domačih opravil, zato pozabijo nameniti primerno dovolj pozornosti svojemu partnerju. Čas s svojim partnerjem vedno skušajte preživeti kakovostno. Kadar pa je v službi, lahko svojega partnerja pokličete ali  mu pošljete sporočilo med delovnim časom, da mu tako sporočita, da vam ni vseeno.
  • Predlagajte nekaj novega: Poskusite biti drugačni tako, da ste včasih ve tiste, ki pričnete z intimnostmi, podarite objem, daste poljub ali celo podarite presenečenje.
Partnerju pripravite najljubšo sladico / Foto: SHUTTERSTOCK
  • Pripravite mu najljubšo sladico: Bodite partnerjeva najljubša kuharica, naj hrepeni po vaši hrani, tudi kadar je odsoten. Najhitrejša pot do moškega srca je skozi njegov želodec.
  • Bodite pozorni na vsako malenkost o njem: Na tak način vas bo partner vesel. Z majhnimi pozornostmi kot so te, bo z veseljem delil vsak del svojega življenja z vami.
  • Redno telovadite: Redne vaje vam bodo pomagale ohraniti kondicijo in tudi povečati samozavest, znebili se boste vseh maščob v telesu in za svojega partnerja dobro izgledali.
  • Vedno spoštujte svojega partnerja: Ko boste svojega partnerja spoštovali, vas bo imel bolj rad. Bodite pokorni in zanj odlično skrbite.
  • Cenite in pohvalite tudi njegova majhna prizadevanja: Moški imajo radi da jih cenite, tudi ko imajo zelo malo ali nič za pokazati. Spodbujajte ga in mu dajte vedeti, da ga iz srca cenite. Pogosto potrebuje vaše besede spodbude.

<div id="midasWidget__r92"></div>

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals