Domov Življenjski Stil Ste že slišali za čokoladno meditacijo? Preizkusite jo!

Ste že slišali za čokoladno meditacijo? Preizkusite jo!

Če ste že ljubitelj čokolade in poskušate jesti manj čokolade, lahko to uporabite kot obliko premišljenega uživanja, da jeste manj in imate manj stresa, ko naslednjič uživate v nekaterih svojih najljubših čokoladnih sladicah. Ne glede na vašo motivacijo se je čokoladne meditacije odlično naučiti. V nadaljevanju vam prestavljamo, kako to storiti.

Kako meditirati s čokolado

Vzemite majhen košček čokolade. Za čokoladno meditacijo seveda potrebujete košček čokolade. Priporočamo majhen košček temne čokolade z visoko vsebnostjo kakava, lahko pa uporabite čokoladni poljubček ali karkoli imate pri roki. Ni treba imeli velik kos čokolade; pravzaprav je najbolje ugriz in to takšen, nekoliko večji.

Sprostite svoje telo. Vzemite nekaj globokih vdihov in napnite mišice, da se sprostite. Svojo čokoladno meditacijo želite začeti čim bolj fizično sproščeno. Zaprite oči, če se ob tem počutite udobno.
Vonj, pogled in grizenje.Ob vonju po čokoladi in uživanju v aromi, ko si ogledate čokolado in resnično vidite, kako okusna je, lahko končno malo poskusite čokolado. Naj se stopi na vašem jeziku.

Osredotočite se na občutke. Pri požiranju se osredotočite na to, kako se počutite. Opazujte, kako se usta čutijo prazna. Nato med zalogajem poskusite opazovati, kako se počuti vaša roka, ko čokolado dvignete do ust, kako se čuti med prsti in nato v ustih. Ponovno se osredotočite na občutke, ki jih trenutno čutite.

Spet se osredotočite na sedanjost. Če imate med čokoladno meditacijo druge misli, nežno usmerite pozornost na vonjave in občutke, povezane s čokolado. Ideja je, da čim več ostanemo v sedanjem trenutku.
Uživajte v občutku.

Nasveti za meditacijo o čokoladi

Med vajo vam ni treba zaužiti večjih količin čokolade. V resnici, če to storite previdno, dejansko vam sploh ni treba zaužiti veliko.
Če ste občutljivi za čokolado ali imate težave s sladkorjem, lahko poskusite podobno meditacijo z rozinami ali drugo okusno hrano, ki jo lahko varno jeste.

Če vsak dan meditirate, boste našli trajne koristi in morda pridobili še večjo odpornost na stres.

Ob meditaciji si lahko pomagate z našo glasbo za sproščanje.