Domov Življenjski Stil 7 razlogov, zaradi katerih se ljubezen najpogosteje ohladi

7 razlogov, zaradi katerih se ljubezen najpogosteje ohladi

Varanje zagotovo spada med razloge, zaradi katerih se par najpogosteje razide. Preberite še, kateri so drugi razlogi, ki naznanjajo konec ljubezni.

Anketa, ki je zajemala osebe, ki so se razšli po dolgotrajni zvezi, so razkrili, kateri razlogi so za to najpogostejši.

Slaba komunikacija

Pri vsaki zvezi je komunikacija zelo pomembna. Če se par redno pogovarja, že s tem reši marsikatero težavo. A obstajajo tudi pari, ki se zelo malo ali pa sploh ne pogovarjajo. In to je lahko tudi razlog, da se kmalu razidejo.

Oddaljevanje

Ko začutimo, da se partner od nas prične oddaljevati, je to lahko znak, da se je njegova ljubezen ohladila. Kar naenkrat najde smisel nekje drugje, počne stvari, v katere ne vključi svojega partnerja.

Ljubosumje

Biti pretirano ljubosumen v zvezi ni dobro. Preveč ljubosumja lahko privede do konca zveze, nihče ne mara, da mu partner ne zaupa in da mu ves čas diha za vrat. V ljubezni morata biti tako zaupanje kot tudi svoboda.

Skrivanje občutkov

Zelo pomembno je tudi, da poveste kar mislite in kar čutite. Svoje negativne in pozitivne misli in občutja morate deliti s svojim partnerjem. Tako vas bo bolje razumel.

Laž

Tudi laž ne spada v resno zvezo. Je nekaj najhujšega, kar lahko naredite svojemu partnerju, pa naj si bo to velika ali mala laž. Osebi, ki jo ljubite in spoštujete, ne lažite.

Ne ostajajte v zvezi, če niste srečni. (foto: Shutterstock)

Občutek, da vas partner ne ljubi več

Če ste v zvezi z nekom, ob katerim pa se ne počutite ljubljeno, je to znak, da je zveza obsojena na propad.

Ostajanje v zvezi brez pravega razloga

Če ostajate v zvezi z nekom, ker ste pač tako vajeni, ni dobro. Takšna zveza nima prihodnosti. Tudi, če ostajate z nekom samo zato, ker se bojite ostati sami. Ne, ne boste srečni in samo še slabše bo. Ne ostajajte v zvezi, če ne čutite ljubezni.

Foto: Shutterstock