Domov Zanimivosti Filmski svet žaluje: Umrl še en legendarni igralec, ki smo ga po...

Filmski svet žaluje: Umrl še en legendarni igralec, ki smo ga po tej vlogi poznali vsi

Filmski svet je ovit v črnino, umrl je svetovno znani igralec, ki smo ga vsi mnoga leta gledali v seriji, v kateri je igral priljubljeno vlogo …

Iz sveta filma prihaja žalostna novica, umrl je namreč svetovno znani igralec in pevec George Maharis. Star je bil 93 let.

O njegovi smrti je za javnost spregovoril njegov prijatelj Marca Bahana, ta je zapisal: »George Maharis je umrl v sredo, 25. maja. George je znan po svoji zvezdniški vlogi v Route 66, gledaliških predstavah, petju, umetniški karieri, predvsem pa je bil odličen človek, ki bi naredil vse za vsakogar. Dragi prijatelj, strašno te bomo pogrešali.«

Maharis je bil najbolj znan po svoji zvezdniški vlogi v drami Route 66. V šestdesetih letih jo je predvajala televizija CBS, igralec je igral v 82. epizodah, nato pa je zbolel za hepatitisom in nadaljevanko zapustil.

Znan je tudi po vlogah v filmih Hitro, preden se stopi, Sylvia, Zaveza s smrtjo in The Happening.

Zaigral je tudi v številnih serijah kot so The Most Deadly Game, Rich Man, Poor Man, Marcus Welby, M.D., Night Gallery, McMillan & Wife, Search for Tomorrow, The Bionic Woman in Fantasy Island.

»Leta 1962 je pri založbi Epic Records izdal album George Maharis Sings! Sledili so mu še trije albumi: Portrait In Music (Expanded Edition), Tonight You Belong to Me in New Route: George Maharis (Live). Pred nastopom na Route 66 je nastopil tudi v nekaj produkcijah zunaj Broadwaya,« piše portal People.

Foto: pexels.com