TOP nasvet: Tako lahko porabite olupke limon in pomaranč

<div id="midasWidget__r92"></div>

Zagotovo niste vedeli, da lahko limonine, pomarančne in mandarinine olupke zelo koristno uporabite. Iz njih lahko napravite poceni, učinkovito in naravno sredstvo za čiščenje stanovanja.

Če želite narediti sredstvo za čiščenje iz limoninih, pomarančnih in mandarininih olupkov, boste potrebovali le olupke, alkoholni kis, nekaj vode, kozarec s pokrovom, posodo za škropljenje (posoda za vlaženje rož ali katera druga prazna embalaža, ki ima razpršilko).

Postopek priprave je povsem enostaven: olupke citrusov dajte v stekleni kozarec. Ko ga napolnite, jih prelijte z alkoholnim kisom. Nato kozarce z vsebino pustite dobro zaprte dva tedna. v tem času bo tekočina v kozarcu postala rumenkasta, razvila pa bo tudi značilen vonj po citrusih.

Olupki citrusov so odlični za čiščenje. (foto: Shutterstock)

Po dveh tednih tekočino precedite in po želji dodate nekaj vode. Količino vode prilagodite temu, za kar boste čistilo potrebovali. Za srednje močno čistilo, naj bo vode v razmerju ena proti ena. Če želite močnejše, dodajte manj vode. Mešanico nalijte v posodo z razpršilom in čistilo je pripravljeno za čiščenje. Z njim boste lahko očistili maščobo s kuhinjskih pultov, pečico in hladilnik in vse ostale površine v vašem domu. Uporabite ga lahko za čiščenje stopnic, ploščic, tal … s čistilom boste svoj dom dezinficirali in prijetno odišavili.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice