Kontaktirajte nas

Glasba

Znana Slovenca povsem po naključju zapela z Masaji

Objavljeno

V redu

Pravita, da tega nista načrtovala, a ko sta naletela na skupino Masajev, se je vse spremenilo. Takoj so bili za akcijo.

Uroš in Tjaša Steklasa sta mlad glasbeni par, ki nas je pred štirimi leti preprosto osvojil s svojim debitantskim singlom ‘BOŠ ZNAL NAPREJ ME LJUBITI’, ki danes na YouTubu šteje že več kot 2 milijona ogledov. Od takrat dalje sta izdala še mnoge druge, v svet dala tudi svoj prvi album, danes pa premierno predstavljata svojo novo skladbo ‘NAJ TI BO LEPO‘.

Skladba ‘Naj ti bo lepo‘ je vse drugo kot tipična ljubezenska pesem, ki smo jih od mladega para sicer vajeni. Govori namreč o tem, kako včasih ne znamo ceniti tistega, kar imamo. »Namen te pesmi je, da te spomni, da ti je v bistvu res čisto ok. Da bi nekdo na drugem koncu sveta vse dal, da bi lahko živel z našimi »problemi« nam je zaupala Tjaša in dodala: »Že Adi Smolar je v besedilu pesmi Na travniku podal pomembno sporočilo – srečni so tisti, ki srečo res dojamejo. Morda na najino pesem lahko gledamo kot na sodobnejše nadaljevanje tega sporočila.«

Melodijo skladbe je napisal kar Uroš Steklasa sam, pri besedilo se mu je pridružil tudi Damjan Pasarič, končni aranžma in produkcijo pa sta prevzela Krešimir Tomec in Gašper Konec.

A kot je posebna pesem, je poseben tudi spot, ki se tokrat odvija na Zanzibarju.

»Načeloma se na Zanzibar nisva odpravila z namenom, da bi tam posnela videospot. S seboj sva imela kamero in si ustvarjala spomine,« sta nam razložila in dodala, da se je vse spremenilo, ko sta naletela na skupino Masajev, s katerima sta se družila dva dni. »Takoj so bili za akcijo, začutili so ritem in pozitivno energijo pesmi, kar se vidi in čuti tudi v videospotu.«

A Masaji niso edino presenečenje videa. V njem namreč prepoznamo tudi letošnjo Femme Fatale – Patricio Pangeršič, ki je tudi sicer njuna dobra prijateljica. Skupno potovanje, kot pravita, ni bilo načrtovano in tako so novico, da bodo istočasno tam, izvedeli le nekaj tednov pred potovanjem. Tudi Patricia se je tako pridružila njunemu projektu in na plaži z njima ne le zapela, ampak tudi zaplesala.

Vsak videospot je za izvajalce vsekakor poseben spomin. Spomin na neko obdobje, na proces dela, morda na poseben dogodek, ki se je pripetil tekom snemanja. Ravno slednje velja tudi za Uroša in Tjašo, saj je ta postal spomin na potovanje, na katerega sta se odpravila dva … nazaj pa so se vrnili trije. Novega družinskega člana tako pričakujeta v novembru.

A njuno poletje ne bo le polno priprav na prihod prvorojenca, ampak bo tudi polno nastopov. Navdušeno že usklajujeta datume za njune prve koncerte z bendom, vsaka sobota pa je tudi zapolnjena s petjem na poročnih obredih. »Res je lepo videti, kako veliko mladoporočencem pomeni, da jima prideva najine pesmi odpeti osebno« še dodata.

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals