Kontaktirajte nas

Glasba

Znana Slovenca povsem po naključju zapela z Masaji

Objavljeno

V redu

Pravita, da tega nista načrtovala, a ko sta naletela na skupino Masajev, se je vse spremenilo. Takoj so bili za akcijo.

Uroš in Tjaša Steklasa sta mlad glasbeni par, ki nas je pred štirimi leti preprosto osvojil s svojim debitantskim singlom ‘BOŠ ZNAL NAPREJ ME LJUBITI’, ki danes na YouTubu šteje že več kot 2 milijona ogledov. Od takrat dalje sta izdala še mnoge druge, v svet dala tudi svoj prvi album, danes pa premierno predstavljata svojo novo skladbo ‘NAJ TI BO LEPO‘.

Skladba ‘Naj ti bo lepo‘ je vse drugo kot tipična ljubezenska pesem, ki smo jih od mladega para sicer vajeni. Govori namreč o tem, kako včasih ne znamo ceniti tistega, kar imamo. »Namen te pesmi je, da te spomni, da ti je v bistvu res čisto ok. Da bi nekdo na drugem koncu sveta vse dal, da bi lahko živel z našimi »problemi« nam je zaupala Tjaša in dodala: »Že Adi Smolar je v besedilu pesmi Na travniku podal pomembno sporočilo – srečni so tisti, ki srečo res dojamejo. Morda na najino pesem lahko gledamo kot na sodobnejše nadaljevanje tega sporočila.«

Melodijo skladbe je napisal kar Uroš Steklasa sam, pri besedilo se mu je pridružil tudi Damjan Pasarič, končni aranžma in produkcijo pa sta prevzela Krešimir Tomec in Gašper Konec.

A kot je posebna pesem, je poseben tudi spot, ki se tokrat odvija na Zanzibarju.

»Načeloma se na Zanzibar nisva odpravila z namenom, da bi tam posnela videospot. S seboj sva imela kamero in si ustvarjala spomine,« sta nam razložila in dodala, da se je vse spremenilo, ko sta naletela na skupino Masajev, s katerima sta se družila dva dni. »Takoj so bili za akcijo, začutili so ritem in pozitivno energijo pesmi, kar se vidi in čuti tudi v videospotu.«

A Masaji niso edino presenečenje videa. V njem namreč prepoznamo tudi letošnjo Femme Fatale – Patricio Pangeršič, ki je tudi sicer njuna dobra prijateljica. Skupno potovanje, kot pravita, ni bilo načrtovano in tako so novico, da bodo istočasno tam, izvedeli le nekaj tednov pred potovanjem. Tudi Patricia se je tako pridružila njunemu projektu in na plaži z njima ne le zapela, ampak tudi zaplesala.

Vsak videospot je za izvajalce vsekakor poseben spomin. Spomin na neko obdobje, na proces dela, morda na poseben dogodek, ki se je pripetil tekom snemanja. Ravno slednje velja tudi za Uroša in Tjašo, saj je ta postal spomin na potovanje, na katerega sta se odpravila dva … nazaj pa so se vrnili trije. Novega družinskega člana tako pričakujeta v novembru.

A njuno poletje ne bo le polno priprav na prihod prvorojenca, ampak bo tudi polno nastopov. Navdušeno že usklajujeta datume za njune prve koncerte z bendom, vsaka sobota pa je tudi zapolnjena s petjem na poročnih obredih. »Res je lepo videti, kako veliko mladoporočencem pomeni, da jima prideva najine pesmi odpeti osebno« še dodata.

Glasba

Ob 3. obletnici smrti Oliverja Dragojevića, so njegovi ženi podarili to …

Objavljeno

V redu

Avtor

Tretja obletnica smrti Oliverja Dragojevića z otvoritvijo razstave v njegov spomin.

Odprtja razstave se je udeležilo veliko število prebivalcev Vele Luke, pa tudi obiskovalcev otoka, vsi, ki si ogledajo razstavo, si lahko ogledajo 35 izbranih fotografij Oliverja Dragojevića, ki so nastale v različnih življenjskih situacijah.

Konec julija Vela Luka postane kraj, kjer se zdi, da vsi ljudje dihajo v spomin na glasbeno legendo Oliverja Dragojevića. Ta kraj na otoku Korčula je bil Oliverju cilj, kamor se je vrnil in kjer je bival, kadar je le mogel. Dva dni pred tretjo obletnico žalostnega odhoda dragega pevca je bila uradno odprta razstava “Sidrim te u srcu” posvečena Oliverju Dragojeviću. Avtor razstavljenih del je fotograf in vodja foto in video agencije Cropix Livio Andrijić.

Čutim, da Vela Luka ni več enaka, odkar ga ni več, vendar sem vesel, da je Vela Luka kraj razstave in da so moja dela tam, kamor je zbežal, kadar je le mogel. Oliverjeva žena Vesna je želela nosilno fotografijo razstave, ki sem ji jo poklonil “je dejal avtor fotografij Livio Andrijić.

Foto: ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Novi pevec legendarne skupine Whitesnake prihaja s Hrvaške

Objavljeno

V redu

Avtor

Zagrebški glasbenik Dino Jelusić je postal član skupine Whitesnake.

Mladi postavni pevec Dino Jelusić je postal član kultne zasedbe Whitesnake, zaradi česar sreče ne skriva, povedal je, da je zelo vesel in potrdil veselo novico.

Whitesnake je britanska hard rock skupina, ki jo je leta 1978 ustanovil David Coverdale po odhodu iz skupine Deep Purple. Največji komercialni uspeh so dosegli v 80. letih s serijo uspešnic, kot so Here I Go Again, Is This Love, Fool For Your Loving, Still Of The Night, zdaj pa se jim pridružuje tudi ime, znano hrvaški in tudi slovenski javnosti.

‘Izjemno počaščen sem, da sem del ene meni najljubših skupin vseh časov. Telefonski klic Davida Coverdalea je tisto, o čemer lahko vsak pevec in glasbenik moje generacije le sanja in še vedno se mi zdi vse povsem nadrealistično. Komaj čakam, da grem na pot s skupino Whitesnake in kot mi je rekel veliki DC, da dam del svoje identitete zvoku te kultne skupine ‘, je čustveno zapisal Dino.

In kako ga je David Coverdale sprejel v skupini. ‘Zelo sem navdušen nad prihodom izjemno nadarjenega Dina Jelusića v skupino. Spremljamo ga, odkar smo pred dvema letoma skupaj igrali v Zagrebu. Res ti bo všeč ‘, je dejal frontman skupine Whitesnake.

Foto: DRAŽEN KOKORIĆ

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Takšno je poletje Nina Ošlaka

Objavljeno

V redu

Avtor

Glasbenik se je to poletje podal v popolnoma drugačne vode …

Nino ne počiva. Po veliki uspešnici “KO SI Z MANO”, ki jo je predstavil tik pred poletjem, se tokrat akademski glasbenik podaja v čisto drugačne, akustične vode. V klavirsko-akustično verzijo je tako predelal svojo uspešnico, ki je bila v letu 2019 ena bolj predvajanih na radijskih valovih – RABIM TE.

Čeprav je od izida Ninovega zadnjega albuma “NEKAJ JE NA TEBI” minilo komaj slabi dve leti, vsestranski glasbenik NINO OŠLAK ustvarjalno nadaljuje tudi v tem poletju. Za leto 2022 tako napoveduje NOV ALBUM, za katerega pa se mu je porodila tudi zanimiva ideja, ki jo bo, kot pravi, izpeljal v naslednjih tednih.

A kaj se gre? Preko svojega INSTAGRAM profila bo k sodelovanju pri pisanju besedila za eno od pesmi tokrat povabil kar svoje poslušalce. Nino bo določil temo – ta bo usmerjena v srečo in vesele trenutke, ljudje pa bodo lahko prispevali svojo lepo misel, verz ali nek lep spomin iz svojega življenja.

Foto: Luka Blatnik

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO