Connect with us

Zanimivosti

Martina Ipša se zaradi pandemije bori z anksioznostjo

Published

on

Stand up komedijantka Martina Ipša tokrat svoje publike ni nagovorila z zabavno vsebino. Ravno nasprotno. Golo iskreno je spregovorila o osebni bitki z anksioznostjo, s katero se spopada že več kot pol leta. Martina je svojo ranljivo plat pokazala z namenom, da bo izpoved pomagala vsem tistim, ki v teh težkih časih potrebujejo pomoč in ki težav ne zmorejo rešiti sami.

Komedijantka je svoje spletne prijatelje nagovorila tekom iskrenega videa, v katerem je opisala, kako je strah nadvladal njeno življenje, sama pa je z odzivi na stres povzročila, da so njeno tesnobo občutili tudi njeni bližnji.

Začelo se je z majhnimi nevšečnostmi, ki jim sprva ni posvečala pozornosti. Tesnobo ji je denimo povzročalo klicanje ljudi po telefonu, prestrašila se je, ko je pozvonil poštar, sila neprijetno se je počutila v množici ljudi, vse skupaj pa je izraziteje izbruhnilo z obdobjem pojava novega koronavirusa, ko so ji nevšečnosti ušle izpod nadzora. Zaradi neobvladajočega strahu pred okužbo z virusom se je močno spremenila, kar je vplivalo tako na njeno življenje, kot na vse njene bližnje, ki jih je, kot pravi, terorizirala z ukrepi.

Martina pravi, da je bila to prva stvar v njenem življenju, ki je ni zmogla rešiti sama. Tudi po sedemkrat na dan je imela namreč panične napade, pogosto jo je dušilo. Da bi podrobneje izvedeli, kaj vse je doživela in zakaj je sklenila spregovoriti o tako osebni težavi, prisluhnite spodnjemu videu, ki ga je namenila svojim sledilcem.

Kaj je Anksioznost?

Kot pojasnjujejo psihoterapevti, soanksiozne motnje skupina duševnih motenj, pri katerih je glavni simptom tesnobnost.»Gre za neprijetno, strahu podobno čustveno stanje, ki se pojavi postopoma ali nenadno, razlikuje pa se tudi glede intenzivnosti in trajanja. Telesne in vedenjske spremembe, ki jih doživljamo ob tesnobi, so podobne odzivu na stres, a običajno bolj izrazite. Vključujejo pospešeno bitje srca, slabost v želodcu, potenje, tresenje, napetost mišic, hitro utrudljivost, težave s prebavo, oteženo dihanje, vrtoglavico, nespečnost, težave s koncentracijo, prisotno pa je lahko tudi izogibanje dejavnostim ali krajem, ki vzbujajo strah. Na ravni čustev posameznik doživlja vznemirjenost, občutke ogroženosti, strahu in panike. Na ravni mišljenja pa se mu porajajo neprestane skrbi o stvareh, ki so mu pomembne,« pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

View this post on Instagram

Iskreno o mojih težavah s tesnobo.

A post shared by Martina Ipša (@martinaipsa) on

Zanimivosti

Po novici o odhodu se je oglasila Rosvita Pesek in zapisala takšne besede

Published

on

S takšnimi besedami se je oglasila znana televizijska voditeljica Rosvita Pesek …

Številni mediji so pisali, da novinar in televizijski voditelj Luka Svetina v prihodnosti ne bo več vodil informativne oddaje Odmevi na RTV Slovenija, saj se je vodstvo odločilo za nekaj sprememb.

Znano je, da jih bodo po novem vodili Igor E. Bergant, Rosvita Pesek in Tanja Starič.

Kot pišejo slovenske novice, pa je zanje Svetina med drugim dejal, da mu ni žal, da je sprejel izziv voditelja Odmevov, povedal je, da mu je bila v veliko pomoč tudi mentorica, kolegica Rosvita Pesek, ki omenjeno oddajo vodi že vrsto let.

Preko družbenega omrežja je novico, da ne bo več voditelj zapisal Svetina. Na družbeno omrežje X je zapisal: »Danes me je v.d. odgovorne urednice obvestila, da name ne računa več kot voditelja Odmevov, ostajam pa del info programa. Hvala prejšnjemu vodstvu za priložnost in

@RosvitaP

za pomoč. Svoje novinarsko poslanstvo bom še naprej opravljal po svoji vesti in stremel k objektivnosti.”

Njegovo objavo pa je komentirala tudi Peskova, ki je pripisala: »Kolega

@LukaSvetina

, proces “uvajanja” je tekel v obe smeri.”

In dodala, da je hvaležna za vse učne ure.

Foto: Facebook

Continue Reading

Zanimivosti

Veliko presenečenje: Še ena športnica, ki jo poznamo vsi, je postala mamica

Published

on

Svetovno znana športnica je postala mamica …

Kot poročajo danes številni hrvaški mediji, ekskluzivno pa je o tem poročal portal Story, je nekdanja smučarska asica Janica Kostelić že drugič postala mamica. Zanje naj bi veselo novico potrdil njen brat, Ivica Kostelić, ki pa je ostal zelo redkobeseden. Ni povedal, kakšnega spola je otrok, niti tega, kako je porod potekal in ali se oba počutita dobro.

Spomnimo, da je bila novica, da je Janica noseča, razkrita julija, ko je bila v drugem trimesečju. Tako kot prvič Janica svoje nosečnosti ni javno komentirala.

Ivica je v začetku meseca povedal, da je sestri vedno na voljo. “Menim, da mora vsak otroke vzgajati po svoje, zato posebnih nasvetov nimam. Smo pa kot družina vedno na voljo za kakršno koli pomoč,” je takrat za Story povedal Ivica.

Janica je leta 2019 rodila sina Oskarja

V začetku leta 2019 je rodila sina Oskarja. Po tem se je umaknila iz javnosti. Novico o prvi nosečnosti je delila le z najožjimi družinskimi člani in prijatelji ter jo zamolčala pred javnostjo.

Janica o svojem zasebnem življenju redko govori v javnosti, je pa leto dni po Oskarjevem rojstvu ugotovila, da je fantek zelo igriv in da se odlično znajde v vlogi mamice.

Že pred rojstvom Oskarja je nekdanja smučarka večkrat povedala, da obožuje otroke. Fotografi so jo pogosto videli med druženjem z otroki svojega brata Ivice Kostelića, piše hrvaški portal index.hr.

Več najdete tukaj.

Foto: Facebook, pexels.com

Continue Reading

Zanimivosti

Filmski svet žaluje: Poslovila se je še ena legenda, ki smo jo v tej seriji radi gledali vsi

Published

on

Filmski svet je zavit v črnino, poslovila se je še ena velika igralska ikona. Navduševal je s to vlogo …

Kot poročajo številni domači in tuji mediji, se je poslovil britanski igralec David McCallum, ki je bil mnogim najbolj znan po vlogi tajnega agenta v priljubljeni televizijski seriji Mož iz agencije U.N.C.L.E., mnogi pa so ga radi gledali tudi v znani nanizanki Preiskovalci na delu (NCIS). Kot poročajo mediji, je umrl v bolnišnici, star pa je bil 90 let.

Kot poroča portal 24ur.com, je po pisanju tujin medijev, njegov sin Peter McCallum po njegovi smrti izjavil: »Bil je na primer sposoben dirigirati simfoničnemu orkestru in če bi bilo potrebno, bi lahko dejansko izvedel obdukcijo na podlagi njegovih desetletij trajajočih študij za njegovo vlogo v Preiskovalcih na delu.«

Od igralca pa so se preko družbenih omrežij poslovili tudi številni znani obrazi.

»Globoko smo užaloščeni nad smrtjo Davida McCalluma in privilegirani, da je bil CBS toliko let njegov dom. David je bil nadarjen igralec in avtor, ki so ga imeli radi mnogi po svetu. Živel je neverjetno življenje, njegova zapuščina pa bo za vedno živela skozi njegovo družino in neštete ure na filmu in televiziji, ki nikoli ne bodo izginile. Pogrešali bomo njegovo toplino in prikupen smisel za humor, ki je osvetlil vsako sobo ali zvočni oder, na katerega je stopil, pa tudi briljantne zgodbe, ki jih je pogosto delil iz dobro preživetega življenja. Sočustvujemo z njegovo ženo Katherine in celo njegovo družino in vsemi tistimi, ki so Davida poznali in ljubili,« so zapisali na družbenem omrežju The NCISverse.

Foto: pexels.com, The NCISverse

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals