HIT Tedna

<div id="midasWidget__r92"></div>

HIT 49. TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV IN POSLUŠALCEV JE PESEM: DARJA GAJŠEK - S TEBOJ ŽIVIM

Glasovanje za HIT 49. tedna je zaključeno in Vi, dragi bralci ste izbrali. Vaša zmagovalka tega tedna je karizmatična pevka Darja Gajšek s svojo skladbo S teboj živim.

Svoje glasove ste lahko oddali do nedelje 29.11.2020, 00:00 in odziv je bil zares neverjeten, za kar se Vam iskreno zahvaljujemo. 

Čestitke zmagovalki in komaj čakamo, da z Darjo tudi malce poklepetamo. Da pa to ne bo vse, boste lahko njeni zmagovalni pesmi ves naslednji teden prisluhnili tudi na našem portalu (desni stolpec ob naših novicah).

PREDLOGI ZA HIT NASLEDNJEGA 50. TEDNA SO:

ŽAN SERČIČ & EMKEJ - NISVA KUL
PREDLOG ŠT. 1 ZA GLASBENI HIT TEDNA
SIDE PROJECT - I WILL SURVIVE
PREDLOG ŠT. 2 ZA GLASBENI HIT TEDNA
JURE LESAR - ŽEJA
PREDLOG ŠT. 3 ZA GLASBENI HIT TEDNA
Previous slide
Next slide

Slovenija je majhna dežela, premore pa veliko odličnih glasbenikov, ki za nas ustvarjajo pesmi, ki postanejo del naših življenj. Na portalu Bumnovice podpiramo dobro slovensko glasbo, Vi, naši zvesti bralci pa lahko vsak teden glasujete za svojega glasbenega favorita. 

Vsak teden bomo v naši redakciji pripravili seznam treh svežih slovenskih pesmi, ki si po našem mnenju zaslužijo, da jih uvrstimo v izbor za HIT tedna, z zmagovalcem po vašem izboru pa bomo nato naredili video intervju in ga objavili na našem portalu! Glasujete tako, da kliknete na gumb “Glasuj” pod skladbo, ki Vam je najbolj všeč.  Naj zmaga pesem, ki vam je najbolj všeč. Glasujte! Rezultate glasovanja bomo objavili v ponedeljek 07.12.2020. 

V tem tednu smo v naši glasbeni redakciji v izbor za HIT tedna uvrstili naslednje glasbene predloge:

PREDLOG 1. ŽAN SERČIČ & EMKEJ - NISVA KUL

Ko pop in rap združita moči v moderni produkciji in iskrenem, rahlo družbeno kritičnem besedilu, dobimo ‘Nisva Kul’. Nisva kul je novi singel z albuma Žana Serčiča – ”Iz Moje Sobe”, h kateremu je povabil slovenskega reperja, ki vedno pove, kar si misli. To je štajerska naveza Marko Kocjan – Emkej.

Na prvo poslušanje sproščen melodični pop v sebi nosi veliko sonične zanimivosti in premišljenosti aranžmaja, ki je nastajal v legendarnem Studiu Metro s pomočjo glasbenikov, ki že več let sokreirajo slovensko glasbeno sceno. Med drugimi so to: Jani Hace, Denis Horvat, Janez Križaj, Sergej Ranđelovič – Runjoe, Peter Ošlaj …

Deli

SIDE PROJECT - I WILL SURVIVE

Dva mlada glasbenika, zaljubljena v glasbo in vsak v svoj inštrument sta aktualno stanje izkoristila, da sta se s svojima inštrumentoma združila v zasedbo Side Project. Kitara, harmonika in I will survive. Sajdin je študent harmonike na Univerzi Gustav Mahler v Celovcu, Armin pa se je povsem posvetil kitari. Letos jima je korona tako kot večini, pomešala štrene in prekrižala načrte. Vendar je bila trenutna situacija tudi razlog, da sta svoje glasbeno prijateljevanje spremenila v sodelovanje. Tako se je rodila ideja o prvi priredbi, sledi snemanje v studiu in nadgradnja z videospotom.

Deli

PREDLOG 3: JURE LESAR - ŽEJA

Kantavtor Jure Lesar nas tokrat razveseljuje s singlom ‘Žeja‘, o pesmi nam je Jure povedal naslednje: ‘Žeja je pomanjkanje nečesa, ki v nas izzove nezaželene lastnosti. Vsak ima svojo zgodbo pod soncem, ki zahaja brez milosti,
Zgodbo o življenju, ki je večje od zvestobe v katerem se vsak sooča z minljivostjo.’

Deli

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice