Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Savina Atai objavila ganljivo sporočilo, umrla je njena Mici

Objavljeno

V redu

»Moja samosvoja Mama Mici, danes si postala Angel,« je zapisala na družbeno omrežje vaditeljica joge in skrbnica za sijaj in zdravje žensk Savina Atai. Poslovila se je njena babica, ki jo je imela Savina neskončno rada. Kot je zapisala, je bila babica stara 93 let, njeni domači pa so se lahko poslovili in jo objeli.

Miren in zelo čustven zapis Savine pripoveduje tudi, kako jo je stara mama vedno obdarovala in kako je Savina skrbno izbrala darilo: »Na moj 40. rojstni dan si bila še toliko pri moči, da si tako kot vsako leto, vzela 50 eurov, ter jih dala očiju zame. Oči jih vedno da stran od drugih dinarčkov, tudi jaz, ko jih dobim, sveti so mi – ter si grem točno s temi kupit nekaj, kar me potem za vedno spominja nate.«

Imela je tudi željo, da bi za svoj pogreb imela oblečeno vijolično bluzo.

“Zagotovo si bila ena najbolj nenavadnih babic, kar jih je – točno takšno sem te rabila.

Težko otroštvo po vojni, smrt mame…potem si izgubila prvega otroka. Ter rodila še tri, z zahtevno službo, takrat rezervirano za moške. Z zelenim Golfom si brzela od enega opravila, do drugega. Vmes sta se oblikovali tvoja samostojnost in samozadostnost, ki sta po smrti dedka rabili še več prostora.

Marsikdo te ni razumel zakaj živiš čisto sama, sredi ničesar – in ne greš raje nekam, kjer je udobneje in živahneje. Tvoj mir je bil tvoj največji užitek. Ure in ure časa za reševanje najbolj zahtevnih križank. Brez leksikonov in pomoči. Še ko si mesec nazaj čakala na rešilca, si jih reševala,” je med drugim še zapisala Savina.

Njen celoten zapis si lahko preberete spodaj.

ANGEL, KI REŠUJE KRIŽANKE💓 Moja samosvoja Mama Mici, danes si postala Angel. Na bivši praznik. Hvala, da si nam dala…

Objavil/a Savina Atai dne Nedelja, 29. november 2020

Foto: Facebook

Zanimivosti

Ljubljenec žensk, pevec Matevž Šalehar Hamo ima brata dvojčka

Objavljeno

V redu

Avtor

Ljubljenec ženske publike Matevž Šalehar Hamo, pevec in frontman skupine Hamo & Tribute 2 Love, ki je tudi v času pandemije med najbolj aktivnimi slovenskimi izvajalci ima novo službo, posel ali le hobi.

Očitno je korona naredila svoje, saj po novem na zelo svojstven način razlaga in pojasnjuje tudi pomen angleških besed in s tem pomaga svojim sledilcem, oboževalcem in drugim pri razumevanju določenih izrazov povezanih z glasbeno industrijo. Še najbolj gre na roko svojemu dvojčku. Ja, ja dvojčku. Tako je namreč razbrati iz posnetka, ki ga je objavil. To, da ima brata radijskega voditelja,”toplovodarja” Mihija Šaleharja s katerim sta pred leti ustanovila rock bend Babewatch, je bolj ali manj znano, zdaj se je pojavil še dvojček. No, “2 in 1”, oboževalke bodo zagotovo vesele. 

https://fb.watch/4Ri6Xs5Uo-/

foto: Marko Alpner

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Princ Phillip je bil med drugim mojster žara

Objavljeno

V redu

Avtor

Kraljevska brata sta svojemu dedu napisala ganljiva posvetila, za njiju bo vedno ostal tudi navdih, vedno se bosta spominjala njegovega drznega humorja in vedrega duha. A tudi njegovih odličnih kulinaričnih sposobnosti.

Odhod princa Phillipa, vojvode Edinburškega, je močno pretresel britansko kraljevo družino, prijatelje in britansko javnost. Ni uspel praznovati 100. rojstnega dne, odšel je mirno, zaspal je v svoji postelji na gradu Windsor. Kot je v uradni izjavi povedal njegov sin, princ in bodoči kralj Charles, celotna družina Phillipa strašno pogreša. 

Od princa Phillipa sta se poslovila tudi od vnuka, brata, princa William in Harry, ki je priletel iz Kalifornije na zadnje slovo svojega dedka. William pa je na svojem uradnem profilu na Instagramu objavil ganljivo fotografijo svojega sina Georgea s pradedkom Phillipom in zapisal: “Vesel sem, da je bil moj dedek zgled, ki me je vodil in je bil stalno prisoten tudi v mojem odraslem življenju. Vedno bom hvaležen, da ga je moja žena lahko spoznala in za prijaznost, ki ji jo je izkazal. Nikoli ne jemljite tega kot nekaj samoumevnega, tudi posebnih spominov, ki jih bodo moji otroci vedno imeli na svojega pradedka, na primer na trenutke, ko je prišel po njih s kočijo” in dodal:”moj dedek je bil izjemen človek in del izredne generacije. S Kate bova še naprej delala, kar bi želel in kraljici stala ob strani. Pogrešal ga bom, a vem, da bi rad, da nadaljujeva z delom je William še zapisal pod fotografijo.

Ker ni prisoten na družbenih omrežjih, je princ Harry na spletno stran svoje fundacije Archewell objavil pismo svojemu dedu: 

“Moj dedek je bil mož svojega položaja, časti in izjemnega smisla za humor. Bil je izredno ostrega uma in je lahko zaradi svojega šarma pritegnil kogar koli, tudi zato, ker nikoli nisi vedel, kaj bo rekel. Spomnjali se ga bomo kot najdlje živečega partnerja Monarha, uglednega vojaka, princa in vojvodo” in dodal “ampak zame je bil moj dedek, mojster žara, legenda humorja in drznosti”.

foto:  MARK PAIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Esmeralda iz šova Ljubezen po domače prosi za pomoč

Objavljeno

V redu

Avtor

Kot je zapisala, se je znašla v hudi življenjski stiski, zato ji drugega ne preostane ….

Esmeraldo Rupnik smo lahko spremljali v zelo gledanem šovu Ljubezen po domače. Potegovala se je za naklonjenost Franca Jarca, a iskrica ni preskočila.

Esmeralda, ki je sicer znana po tem, da je optimistična in vedra oseba, pa se je v teh dneh znašla v zelo hudi življenjski stiski. Odkar ji je umrla mati, živi le še od socialne podpore in le s težavo se prebija iz dneva v dan. zato se je odločila, da bo za pomoč prosila kar preko družbenega omrežja.

Ker živi v hiši, ima dovolj prostora, da bi pod svojo streho sprejela podnajemnika. Kot pravi, bi ta imel svojo sobo, na razpolago pa bi imel tudi souporabo kuhinje, kopalnice in stranišča. V objavi je zapisala tudi, da odvisnikov ne sprejme.

e da vas vidim koliko mi pomagate,zares nujno nujno rabim pomoč dajem sobo v najem souporaba kuhinje kupalnica wc sam da…

Objavil/a Esmeralda Rupnik dne Ponedeljek, 12. april 2021

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO