Domov Zanimivosti Savina Atai objavila ganljivo sporočilo, umrla je njena Mici

Savina Atai objavila ganljivo sporočilo, umrla je njena Mici

»Moja samosvoja Mama Mici, danes si postala Angel,« je zapisala na družbeno omrežje vaditeljica joge in skrbnica za sijaj in zdravje žensk Savina Atai. Poslovila se je njena babica, ki jo je imela Savina neskončno rada. Kot je zapisala, je bila babica stara 93 let, njeni domači pa so se lahko poslovili in jo objeli.

Miren in zelo čustven zapis Savine pripoveduje tudi, kako jo je stara mama vedno obdarovala in kako je Savina skrbno izbrala darilo: »Na moj 40. rojstni dan si bila še toliko pri moči, da si tako kot vsako leto, vzela 50 eurov, ter jih dala očiju zame. Oči jih vedno da stran od drugih dinarčkov, tudi jaz, ko jih dobim, sveti so mi – ter si grem točno s temi kupit nekaj, kar me potem za vedno spominja nate.«

Imela je tudi željo, da bi za svoj pogreb imela oblečeno vijolično bluzo.

“Zagotovo si bila ena najbolj nenavadnih babic, kar jih je – točno takšno sem te rabila.

Težko otroštvo po vojni, smrt mame…potem si izgubila prvega otroka. Ter rodila še tri, z zahtevno službo, takrat rezervirano za moške. Z zelenim Golfom si brzela od enega opravila, do drugega. Vmes sta se oblikovali tvoja samostojnost in samozadostnost, ki sta po smrti dedka rabili še več prostora.

Marsikdo te ni razumel zakaj živiš čisto sama, sredi ničesar – in ne greš raje nekam, kjer je udobneje in živahneje. Tvoj mir je bil tvoj največji užitek. Ure in ure časa za reševanje najbolj zahtevnih križank. Brez leksikonov in pomoči. Še ko si mesec nazaj čakala na rešilca, si jih reševala,” je med drugim še zapisala Savina.

Njen celoten zapis si lahko preberete spodaj.

ANGEL, KI REŠUJE KRIŽANKE? Moja samosvoja Mama Mici, danes si postala Angel. Na bivši praznik. Hvala, da si nam dala…

Objavil/a Savina Atai dne Nedelja, 29. november 2020

Foto: Facebook