Domov Zanimivosti Savina Atai delila nasvet, ki vam bo v teh dneh zares koristil

Savina Atai delila nasvet, ki vam bo v teh dneh zares koristil

Letošnje leto nam s stresom ne prizanaša. Preveč stresa pa lahko povzroči tudi zdravstvene težave. Kako se zaščititi? Savina Atai svetuje …

Priljubljena slovenska mojstrica joge in skrbnica za sijaj in zdravje žensk, Savina Atai, na svoj Facebook račun pogosto doda tudi kak zelo koristen nasvet. Tokrat je delila nasvet, kako preprečiti, da bi nas hud stres poškodoval.

»Kaj narediti po tistem, ko doživimo hud stres? In zakaj je potrebno, da ga ‘stopimo’.
Ob stresu in šoku se hiper aktivira naše simpatično živčevje, dvigne se adrenalin in kortizol … in to vse se ‘naloži’ v naše notranje organe, če/dokler ne sprostimo. In povzroča dolgoročne posledice na zdravju in psihi…
Zato je res pomembno, da čim prej po hudi stresni situaciji razbremenimo svoj organizem.
Kako?

  1. Stresi se,kot Polarni medved. Ko sem študirala Terapevtsko Yogo v US nam je učitelj anatomije dr. Arturo Peal predavajal video polarnih medvedov, ki so znani po tem, da znajo sprostiti travmo in šok.
    In sicer tako, da se po travmatičnem dogodku začnejo tresti, stresati celo telo…kar dobesedno resetira živčni sistem in preprečuje nalaganje v organe.
    Tudi v starodavnih medicinah in vadbah je stresanje telesa del protokolov za samozdravljenje. 2 minuti občutno tresi svoje telo, najpre roke, potem noge, trup, nato vse skupaj … sprosti čeljust in naj gre iz tvojih ust tak zvok, kot želi … zna se zgoditi da boš jokal/a, zakričala, ali pa samo glasnino izdihoval/a …
  2. Zmasiraj si žlebič nad ustnico (NOSEČKE NE!). To je pomembna točka ‘oživljanja’ in resetira celo telo, najbolj dragocena točka,ki pomaga pri traumi, stresu, šoku.
  3. Vzemi magnezij. Zame je super doza 3000mg, a doziraj glede na to, koliko preneseš (zna biti odvajalo v prevelikih količinah). Moj prijatelj, priznani psihoterapevt vedno pravi, da je magnezij zlato, za pomoč pri psihičnih stiskah!
  4. Vzemi dvojno predpisano doza B-viramina …sploh B3 in B6 sta pomembna, ker obnavljata in hranita živčni system,” je zapisala Ataijeva.

Vsekakor nasvet, ki se ga je v the dneh zares vredno zapomniti. Hvala, Savina!

Njeno celotno objavo si lahko pogledate spodaj.

KAKO PREPREČITI, DA TE HUD STRES NE POŠKODUJE? Tole leto 2020…ni besed…toliko stresa, takšna obremenitev za živčni…

Objavil/a Savina Atai dne Sreda, 30. december 2020

Foto: Facebook