Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Savina Atai delila nasvet, ki vam bo v teh dneh zares koristil

Objavljeno

V redu

Letošnje leto nam s stresom ne prizanaša. Preveč stresa pa lahko povzroči tudi zdravstvene težave. Kako se zaščititi? Savina Atai svetuje …

Priljubljena slovenska mojstrica joge in skrbnica za sijaj in zdravje žensk, Savina Atai, na svoj Facebook račun pogosto doda tudi kak zelo koristen nasvet. Tokrat je delila nasvet, kako preprečiti, da bi nas hud stres poškodoval.

»Kaj narediti po tistem, ko doživimo hud stres? In zakaj je potrebno, da ga ‘stopimo’.
Ob stresu in šoku se hiper aktivira naše simpatično živčevje, dvigne se adrenalin in kortizol … in to vse se ‘naloži’ v naše notranje organe, če/dokler ne sprostimo. In povzroča dolgoročne posledice na zdravju in psihi…
Zato je res pomembno, da čim prej po hudi stresni situaciji razbremenimo svoj organizem.
Kako?

  1. Stresi se,kot Polarni medved. Ko sem študirala Terapevtsko Yogo v US nam je učitelj anatomije dr. Arturo Peal predavajal video polarnih medvedov, ki so znani po tem, da znajo sprostiti travmo in šok.
    In sicer tako, da se po travmatičnem dogodku začnejo tresti, stresati celo telo…kar dobesedno resetira živčni sistem in preprečuje nalaganje v organe.
    Tudi v starodavnih medicinah in vadbah je stresanje telesa del protokolov za samozdravljenje. 2 minuti občutno tresi svoje telo, najpre roke, potem noge, trup, nato vse skupaj … sprosti čeljust in naj gre iz tvojih ust tak zvok, kot želi … zna se zgoditi da boš jokal/a, zakričala, ali pa samo glasnino izdihoval/a …
  2. Zmasiraj si žlebič nad ustnico (NOSEČKE NE!). To je pomembna točka ‘oživljanja’ in resetira celo telo, najbolj dragocena točka,ki pomaga pri traumi, stresu, šoku.
  3. Vzemi magnezij. Zame je super doza 3000mg, a doziraj glede na to, koliko preneseš (zna biti odvajalo v prevelikih količinah). Moj prijatelj, priznani psihoterapevt vedno pravi, da je magnezij zlato, za pomoč pri psihičnih stiskah!
  4. Vzemi dvojno predpisano doza B-viramina …sploh B3 in B6 sta pomembna, ker obnavljata in hranita živčni system,” je zapisala Ataijeva.

Vsekakor nasvet, ki se ga je v the dneh zares vredno zapomniti. Hvala, Savina!

Njeno celotno objavo si lahko pogledate spodaj.

KAKO PREPREČITI, DA TE HUD STRES NE POŠKODUJE? Tole leto 2020…ni besed…toliko stresa, takšna obremenitev za živčni…

Objavil/a Savina Atai dne Sreda, 30. december 2020

Foto: Facebook

Zanimivosti

Presenečenje: Je to novi srčni izbranec Nadiye Bychkove?

Objavljeno

V redu

Avtor

Ujeta je bila s tem znanim moškim. Kaj se med njima plete?

Po poročanju britanskih medijev, naj bi bila plesalka Nadiya Bychkova že v novi ljubezenski zvezi. Njen srčni izbranec pa naj bi bil njen kolega, prav tako plesalec Kai Widdrington. Z njim sodeluje v britanski različici šova Zvezde plešejo.

Kot poroča portal 24ur.com, se je Nadiya konec preteklega leta razšla s svojim dolgoletnim partnerjem in očetom svoje pet letne hčere, Matijo Škarabotom. Zdi se, da je zelo hitro po razhodu našla novo ljubezen.

Kot še poroča omenjeni portal, naj bi za Mirror povedal vir: “Seveda sta skupaj. Ko sta se Kai in Nadiya srečala pred hotelom, je plavolaska Kaiju predala svoje torbe in skupaj sta se odpravila v hotel, da sta odšla v sobo. Povsem jasno je, da sta par.”

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Nuška Drašček delila utrinek s sinom. To se dogaja pri njih doma …

Objavljeno

V redu

Avtor

Njen sin je že zakorakal v najstniška leta.

Priznana slovenska operna pevka Nuška Drašček je mati sinu Luki, ki je že najstnik. In tako kot vse mame najstnikov, se tudi ona sooča z najstniškimi težavami. Tako je v svoji Instagram zgodbi delila utrinek iz zasebnega življenja.

Tako kot vsaka mama, si tudi ona želi, da bi imel njen otrok urejeno sobo. In tako kot vsak sin, je tudi Luka nagajiv.

»SI pospravil sobo?

Seeem, mami …

Res?

Reeees, mami, verjemi mi!,« je zapisala v svoji zgodbi na Instagramu in pokazala … pospravljeno sobo.

Instagram zgodba (posnetek zaslona)

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ojoj, takšno moro doživlja sedaj Zvezdana Mlakar. Kaj se dogaja z njo?!

Objavljeno

V redu

Avtor

Pravi, da je bilo vse pod vprašajem.

Igralka in televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar je svoje spletne prijatelje tokrat presenetila z zapisom, da se je vse ‘zgrnilo nanj’. Kot je zapisala, je doživljala pravo moro.

“Jutri imam premiero ( PARTY, Sng Drama ) in po sobotni večerni vaji me je doma začelo malo “ kuhati”, zjutraj sem se zbudila z aftami v ustih. Vedela sem, kljub vsej skrbi zase, da mi je padla odpornost. Včasih je samo drobec ali minuta preveč, pa klecneš. Ti ali telo.

V ponedeljek se je začela nočna mora, ali imam covid.

Vse je bilo pod vprašajem, 2 in pol mesečno delo, premiera, cela mašinerija v gledališču, ki je lačna pubilke, obdobje kovida doživljamo kot gladovno stavko.

Slabo sem se počutila, v meni je rastla jeza na maske, na vse ovire, na to, da nekateri nočejo delati z mano, dokler ni jasno. Jezna sem bila nase, da sem sploh zbolela. Togotna sem bila na vse omejitve, ukrepe, na vse…ker jaz sem navajena delati tudi bolna.

Živimo v času, ki nas je vse potisnil na rob.

V nekem trenutku sem se ujela.

Izjemno težko je prenašati omejevanje svobode. Sploh, če si bolan.

Tega se moramo zavedati,« je pojasnila in dodala še, da se je obrnila vase, kar ji je pomagalo. Izvedela pa je tudi, da ni pozitivna.

Njen celoten zapis si lahko preberete spodaj.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals