Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Savina Atai delila nasvet, ki vam bo v teh dneh zares koristil

Objavljeno

V redu

Letošnje leto nam s stresom ne prizanaša. Preveč stresa pa lahko povzroči tudi zdravstvene težave. Kako se zaščititi? Savina Atai svetuje …

Priljubljena slovenska mojstrica joge in skrbnica za sijaj in zdravje žensk, Savina Atai, na svoj Facebook račun pogosto doda tudi kak zelo koristen nasvet. Tokrat je delila nasvet, kako preprečiti, da bi nas hud stres poškodoval.

»Kaj narediti po tistem, ko doživimo hud stres? In zakaj je potrebno, da ga ‘stopimo’.
Ob stresu in šoku se hiper aktivira naše simpatično živčevje, dvigne se adrenalin in kortizol … in to vse se ‘naloži’ v naše notranje organe, če/dokler ne sprostimo. In povzroča dolgoročne posledice na zdravju in psihi…
Zato je res pomembno, da čim prej po hudi stresni situaciji razbremenimo svoj organizem.
Kako?

  1. Stresi se,kot Polarni medved. Ko sem študirala Terapevtsko Yogo v US nam je učitelj anatomije dr. Arturo Peal predavajal video polarnih medvedov, ki so znani po tem, da znajo sprostiti travmo in šok.
    In sicer tako, da se po travmatičnem dogodku začnejo tresti, stresati celo telo…kar dobesedno resetira živčni sistem in preprečuje nalaganje v organe.
    Tudi v starodavnih medicinah in vadbah je stresanje telesa del protokolov za samozdravljenje. 2 minuti občutno tresi svoje telo, najpre roke, potem noge, trup, nato vse skupaj … sprosti čeljust in naj gre iz tvojih ust tak zvok, kot želi … zna se zgoditi da boš jokal/a, zakričala, ali pa samo glasnino izdihoval/a …
  2. Zmasiraj si žlebič nad ustnico (NOSEČKE NE!). To je pomembna točka ‘oživljanja’ in resetira celo telo, najbolj dragocena točka,ki pomaga pri traumi, stresu, šoku.
  3. Vzemi magnezij. Zame je super doza 3000mg, a doziraj glede na to, koliko preneseš (zna biti odvajalo v prevelikih količinah). Moj prijatelj, priznani psihoterapevt vedno pravi, da je magnezij zlato, za pomoč pri psihičnih stiskah!
  4. Vzemi dvojno predpisano doza B-viramina …sploh B3 in B6 sta pomembna, ker obnavljata in hranita živčni system,” je zapisala Ataijeva.

Vsekakor nasvet, ki se ga je v the dneh zares vredno zapomniti. Hvala, Savina!

Njeno celotno objavo si lahko pogledate spodaj.

KAKO PREPREČITI, DA TE HUD STRES NE POŠKODUJE? Tole leto 2020…ni besed…toliko stresa, takšna obremenitev za živčni…

Objavil/a Savina Atai dne Sreda, 30. december 2020

Foto: Facebook

Zanimivosti

Znana slovenska pevka popolnoma preobrazila svoje telo! Ostali boste odprtih ust

Objavljeno

V redu

Avtor

Trdno je garala, da je danes lahko pokazala svojo lepo postavo.

Slovenska pevka Maja Založnik je s svojimi sledilci preko družbenih omrežij delila fotografije, s katerimi je pokazala, kako ji je uspelo preobraziti svoje telo. Lepa pevka je razkrila, da ji je s trdno voljo, zdravim načinom življenja in z gibanjem uspelo oklestiti 14 kilogramov.

»V kopalkah sem ponavadi bila zelo nesamozavestna skrivala sem se za brisaco ali za rutami, da nihce ni videl mojih bokov in trebuha ..

Sedaj vem,da lahko poletim, tako kot sem letos na plazi bila samozavestna ze dolgo ne pomnim…in prvic v zivljenju imam enodelne kopalke kaj pa to???

Imam se rada in sem naredila spremembo
Imam vec energije, sem bolj samozavestna, nisem napihnjena in izgubila sem 14kg
je pripisala poleg objave, ki jo je dodala na svoj Instagram račun in s katero jem mnoge navdušila. Pogledate si jo lahko spodaj.

Foto: facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ste vedeli, da je ta lepotica srčna izbranka igralca Gorana Hrvaćanina?

Objavljeno

V redu

Avtor

Vau, poglejte, kakšna lepotica ga ljubi!

Priljubljeni igralec in komik Goran Hrvaćanin redko deli fotografije iz svojega zasebnega življenja, tokrat pa je naredil izjemo ob posebni priložnosti. 38-letni komik je namreč že dve leti srečen v zvezi s simpatično svetlolasko.

»Dve leti, dve osebi, ena ljubezen,« je pripisal poleg fotografije, ki vas bo zagotovo nasmejala.

Spodaj si lahko pogledate nekaj objav, na katerih je tudi njegova srčna izbranka. Mnogi menijo, da sta zares lep par. Tudi vam bosta všeč.

View this post on Instagram

A post shared by Gojko Ajkula (@goran_hrvacanin)

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Znana Slovenka bi morala že zdavnaj roditi, a resnica je takšna

Objavljeno

V redu

Avtor

Sedaj je razkrito, kaj se dogaja.

Znani slovenski vplivnici, ki sta na družbenih omrežjih zelo priljubljeni, Katja in Katka Bogataj, že nestrpno pričakujeta svojega prvorojenca. Prav tako pa se objave o vesel dogodku veselijo tudi številni njuni spletni sledilci. A kot kaže, popadkov še kar ni od nikoder, parček je že zelo nestrpen, dojenček bi že zdavnaj moral prijokati na svet.

»Nekak tkole ze en teden… upam, da je to zadnja objava predn Katja poc  je zapisala poleg objave Katka in s fotografijo razkrila, da je njena partnerica še vedno noseča.

Verjamemo, da sta obe že sila neučakani, tudi mi že komaj čakamo, da povesta veselo novičko in objavita prvo fotografijo svojega dojenčka.

Foto: Pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals