Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Savina Atai delila nasvet, ki vam bo v teh dneh zares koristil

Objavljeno

V redu

Letošnje leto nam s stresom ne prizanaša. Preveč stresa pa lahko povzroči tudi zdravstvene težave. Kako se zaščititi? Savina Atai svetuje …

Priljubljena slovenska mojstrica joge in skrbnica za sijaj in zdravje žensk, Savina Atai, na svoj Facebook račun pogosto doda tudi kak zelo koristen nasvet. Tokrat je delila nasvet, kako preprečiti, da bi nas hud stres poškodoval.

»Kaj narediti po tistem, ko doživimo hud stres? In zakaj je potrebno, da ga ‘stopimo’.
Ob stresu in šoku se hiper aktivira naše simpatično živčevje, dvigne se adrenalin in kortizol … in to vse se ‘naloži’ v naše notranje organe, če/dokler ne sprostimo. In povzroča dolgoročne posledice na zdravju in psihi…
Zato je res pomembno, da čim prej po hudi stresni situaciji razbremenimo svoj organizem.
Kako?

  1. Stresi se,kot Polarni medved. Ko sem študirala Terapevtsko Yogo v US nam je učitelj anatomije dr. Arturo Peal predavajal video polarnih medvedov, ki so znani po tem, da znajo sprostiti travmo in šok.
    In sicer tako, da se po travmatičnem dogodku začnejo tresti, stresati celo telo…kar dobesedno resetira živčni sistem in preprečuje nalaganje v organe.
    Tudi v starodavnih medicinah in vadbah je stresanje telesa del protokolov za samozdravljenje. 2 minuti občutno tresi svoje telo, najpre roke, potem noge, trup, nato vse skupaj … sprosti čeljust in naj gre iz tvojih ust tak zvok, kot želi … zna se zgoditi da boš jokal/a, zakričala, ali pa samo glasnino izdihoval/a …
  2. Zmasiraj si žlebič nad ustnico (NOSEČKE NE!). To je pomembna točka ‘oživljanja’ in resetira celo telo, najbolj dragocena točka,ki pomaga pri traumi, stresu, šoku.
  3. Vzemi magnezij. Zame je super doza 3000mg, a doziraj glede na to, koliko preneseš (zna biti odvajalo v prevelikih količinah). Moj prijatelj, priznani psihoterapevt vedno pravi, da je magnezij zlato, za pomoč pri psihičnih stiskah!
  4. Vzemi dvojno predpisano doza B-viramina …sploh B3 in B6 sta pomembna, ker obnavljata in hranita živčni system,” je zapisala Ataijeva.

Vsekakor nasvet, ki se ga je v the dneh zares vredno zapomniti. Hvala, Savina!

Njeno celotno objavo si lahko pogledate spodaj.

KAKO PREPREČITI, DA TE HUD STRES NE POŠKODUJE? Tole leto 2020…ni besed…toliko stresa, takšna obremenitev za živčni…

Objavil/a Savina Atai dne Sreda, 30. december 2020

Foto: Facebook

Zanimivosti

Vesela novica: Na TV Slovenija se vrača ta priljubljena voditeljica

Objavljeno

V redu

Avtor

Da se ponovno vrača, je javno naznanila sama. To je zapisala in mnoge zelo razveselila.

Na TV Slovenija se po premoru končno vrača priljubljena televizijska voditeljica in glasbenica Darja Gajšek.

Potem ko je pomahala v slovo oddaji Slovenski pozdrav, je svoje zveste oboževalce kmalu razveselila, da prihaja na TV z novo narodno zabavno oddajo Poletni pozdrav in Zimski pozdrav.

»Z novo sezono oddaje Zimski pozdrav začnemo 10. februarja. Luštno boje Gajškova zapisala na družbeno omrežje Facebook in s to novico razveselila svoje številne oboževalce, ki komaj čakajo, da jo bodo lahko spet spremljali preko malih zaslonov.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Jana Morelj sedaj s takšnim razkritjem mnoge zelo presenetila

Objavljeno

V redu

Avtor

Razkrila je, kdo se ponovno vrača …

Priljubljena radijska in televizijska voditeljica Jana Morelj, ki jo na POP TV spremljamo kot napovedovalko vremena, je tokrat razkrila, kdo se pred male zaslone vrača namesto Katje Jevšek. Priljubljena voditeljica je namreč odšla na zasluženi porodniški dopust in je leto dni ne bomo videli.

Na njeno mesto pa prihaja Špela Jereb, ki pravi, da je z veseljem priskočila na pomoč.

»Zaenkrat še nimam trebuha, tako da sem vskočila na pomoč,« je razkrila Jerebova v posnetku, ki si ga lahko pogledate spodaj.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Klemen Slakonja naredil izjemo in javno spregovoril o svoji srčni izbranki

Objavljeno

V redu

Avtor

Oh, kako lepo. Tudi vam bo všeč to, kar je povedal.

Priljubljeni slovenski igralec Klemen Slakonja, ki je dolgoletni partner igralke Mojce Fatur, se je oglasil preko družbenih omrežij in naredil veliko izjemo.

Ne zgodi se namreč pogosto, da Slakonja, kot tudi Faturjeva, delita utrinke iz zasebnosti, zato vsaka takšna objava vedno naleti na velik odziv pri njunih spletnih sledilcih.

A tokrat je igralec moral zapisati, da je na svojo partnerico zares zelo ponosen.

»Malo sem pozen z objavo, glede na to, da je premiera monokomedije Nikoli ni prepozno v @sititeaterbtc že mimo, a nikoli ni prepozno, da povem, da sem ponosen na izjemno @faturmojca in hkrati vesel, da lahko v njenem talentu uživate vsi, ne samo mi doma,« je zapisal poleg fotografije, na kateri sta objeta.

Igralca sta zares čudovita, žarita skupaj, kajne?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals