Domov Življenjski Stil Zakaj ljudje žalijo tiste, ki skušajo nekaj doseči?

Zakaj ljudje žalijo tiste, ki skušajo nekaj doseči?

Ne obupajte nad sanjami zaradi ljudi, ki v vas ne verjamejo. Naj vas žaljivke in govorice ne odvrnejo od stopanja proti zastavljenim ciljem.

Nekateri ljudje bodo imeli vedno polna usta pikrih pripomb o posameznikih, ki marljivo uresničujejo svoje zamisli. Pa najsi gre za pevca, ki je izdal novo skladbo ali znanko, ki se trudi uspeti s svojo poslovno idejo. Konstruktivna kritika je kakopak dobrodošla in nam lahko služi kot vzpodbuda za izboljšanje, vse slabonamerne in žaljive pripombe pa si vsekakor ni modro jemati k srcu.

Dokler si prizadevate sejati spremembe ter trdo delate, da bi si izboljšali življenje, ste zgolj z vsakim korakom bližje svojemu cilju, zato nikar ne dovolite, da bi okolica v vas zasejala seme dvoma. Spoštujte mnenje tistih, ki vam želijo dobro, prisluhnite mnenju posameznikov, ki vam lahko z znanjem in izkušnjami pomagajo pri izboljšavah, nikar pa naj vas ne potolčejo besede tistih, ki z žaljivkami blažijo rane lastnih frustracij. Zapomnite si, da človek, ki se zaveda, da smo sami odgovorni za lastno srečo, ne čuti potrebe in želje po žaljenju drugih ljudi.

Nekateri ljudje bodo vedno imeli polna usta pikrih pripomb.

Že kratek sprehod med spletnimi zidovi družbenih omrežij razkriva, koliko grenkobe se pretaka med nepremišljeno zapisanimi komentarji. Žaljivke, grožnje, poniževanja. Pravo obilje sovražnega govora, ki prihaja s strani posameznikov, ki svoje nezadovoljstvo z življenjem lajšajo tako, da ponižujejo tiste, ki si upajo verjeti vase. Ampak veste, zaradi tega, ker so nekoga ponižali, spravili v solze ali celo dosegli, da je obupal, ne bodo sami prav nič lepše živeli. Morda bodo za hip boljše volje, a še vedno bodo sedeli natanko tam, kjer so pognali korenine in čakali, da jim sreča pade iz neba …

Foto: Freepik.com