Kontaktirajte nas

Glasba

Popularna skupina Neverne bebe končno uslišala oboževalce in jim dala Reko ljubezni

Objavljeno

V redu

Ena najuspešnejših skupin v regiji Neverne bebe so končno razveselile z novo pesmijo, izjemnim duetom, aktualno produkcijo, ki so ji oboževalci takoj napovedali, da je hit kakršnega že dolgo ni bilo.Seveda so v tem času, ko ni koncertov in neposrednega stika s svojo publiko, člani skupine veliko mislili na svoje zveste oboževalce, se lotili snemanja novih stvari, kakšna je bila tudi že v predalu od poletja. Čakali so, da bodo morda vsak čas na odru ampak, ker zaenkrat to nič ne kaže, so svojo publiko uslišali in ji dali novo pesem.  

Skupina, ki je znana po svoji energiji na koncertih in odlični produkciji studijskih albumov, je oboževalce znova presenetila z novo pesmijo in videospotom. Do nepričakovanega sodelovanja z Georgeom Miljenovičem je prišlo sicer že lansko poletje, ko so člani skupine želeli dodati nekaj osvežitve in začimb, nekaj aktualno netipičnega za njihovo glasbo.

Sodobni produkciji smo želeli dodati drugačno energijo in elektroniko povezati s čustvi, saj so čustva nekaj, kar naša publika pričakuje od nas”  pravi frontman Milan Đurđević.

Dodaja še, da je “„Reka ljubavi“ nekakšen zvočni in vizualni eksperiment za skupino, ki bo kmalu izdala svoj osmi studijski album z napovedjo “vrnitve h koreninam” v smislu progresivnega roka z začetka njihove kariere. “Trenutek v naši karieri je tak, da nam ni treba delati kompromisov, imamo razkošje, da posnamemo točno tisto, kar čutimo, pa tudi eksperimentiramo lahko” pravi Milan.

Dekleti iz skupine sta v tem videu videti povsem drugače, za to je odgovoren Boris Bakalov. Zanimivo je tudi, da se drugi  člani skupine prvič ne pojavijo v njem, to novo energijo nosijo le Jelena, Tijana in Miljenović. Video je bil posnet lani poleti, a so se člani skupine zaradi pandemije in upanja, da bodo pesem lahko predstavili tudi na koncertnih odrih, odločili malo počakati. Ker pa so oboževalci dali vedeti kako zelo jih pogrešajo, so se vendar odločili za premiero, konec koncev je za njih njihova publika najpomembnejša. Tako pozdravljajo tudi svoje oboževalce v Sloveniji in jim sporočajo, da bomo vsi skupaj zmogli in da upajo, da bodo kmalu lahko stopili na oder tudi pri nas.

Foto: NB promo

Glasba

Marjetka Vovk iskreno o tem, kaj čuti do Jana Plestenjaka

Objavljeno

V redu

Avtor

Prav lepo je prebrati takšne besede …

Pevka, učiteljica glasbe, članica dua Maraaya, žirantka šova Slovenija ima talent, Marjetka Vovk, se je danes oglasila svojim oboževalcem in jim razkrila, kaj si misli o pevcu Janu Plestenjaku sedaj, ko ga je spoznala.

Jana pred snemanjem pesmi in spota nisem osebno poznala, samo tako, kot ga pozna večina-iz televizije. Ko me je poklical, če bi z njim zapela v duetu, sem isto sekundo rekla JA! Moram reči, da se je v tem kratkem času med nama spletla prelepa glasbena energija,” je zapisala in dodala še zelo lepo fotografijo, ki je nastala med snemanjem njunega prvega skupnega glasbenega projekta.

Danes je premierna izšla pesem V naju še verjamem, oboževalci pa so več kot navdušeni! Tudi nam je zelo všeč. Pa vam?

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Bi prepoznali Saša Avsenika na tej fotografiji?

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljeni glasbenik je dodal zanimivo fotografijo. Bi ga prepoznali?

Glasbenik, harmonikaš in vodja narodno zabavne glasbene skupine Ansambel Saša Avsenika, Sašo Avsenik, je svoje oboževalce razveselil z zelo staro fotografijo. Ta je nastala pred 11 leti, ko so prvič nastopili v Nemčiji in ima zato za člane skupine zelo velik pomen. Na njej pa so skupaj z nemško skupino.

Pred 11 leti smo Ansambel Saša Avsenika prvič nastopilu v Nemčiji Na sliki smo skupaj s skupino Die Geininger.A nas sploh prepoznate?,” je zapisal Sašo Avsenik.

Pa vi, jih prepoznate?

Foto: Facebook/Tine Venko

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Božidar Wolfand Wolf: Tako malo je treba, da smo srečni

Objavljeno

V redu

Avtor

»Najlepše stvari se vselej zgodijo ob pravi osebi,« pravi legenda Božidar Wolfand Wolf, ki po uspešnici ‘Imela sva vse’, predstavlja novo, še bolj energično in zaljubljeno skladbo, Najlepše stvari

»‘Najlepše stvari’ je poklon poklon nežnejšemu spolu in nasploh vsem, ki živijo za ljubezen in pristen dotik,« pravi Wolf, »tako malo je namreč treba v življenju, da smo srečni. Iskren pogled, objem in pa občutek, da veš, da si ljubljen in da ljubiš nazaj.«

Melodijo skladbe je napisal Wolf sam, besedilo Rok Lunaček, za aranžma in produkcijo pa poskrbel Krešimir Tomec.
»Ista ekipa smo kot pri prvi skladbi in glede na velik doseg, ki ga je imela ‘Imela sva vse’, verjamem, da bo tudi ta segla v dušo ljudem. Izjemno počaščen sem, da lahko počnem, kar počnem, da pojem, da se ljudje na moje pesmi zaljubljajo, poročajo in pišejo zgodbe, katerih del sem potem tudi sam. Glasba je zares en velik objem.«

Vračanje v preteklost

Videospot je delo priznanega mladega režiserja Roka Breznika in njegove ekipe Foto Factory, s katerimi je Wolf sodeloval že pri prejšnji skladbi. Posnet na dveh lokacijah, na gradu Štatenberg in Ptuju, prikazuje zanimivo zgodbo v dveh časovnih obdobjih. V njem nas Wolf popelje nazaj v preteklost, kjer je kot mlad kitarist skozi glasbo izrazil svojo ljubezen … in ta je bila slišana.

Najlepše stvari napisal sem zate,najlepši refren, ko mislil sem nate.Ni lepše stvari, ko me ulovijo tvoje oči.

Foto: Rok Breznik

Pri tem sta mu kot igralca priskočila na pomoč manekenka Neja Prosenjak in glasbenik Peter Kangler, celotno snemanje pa je, po besedah Božidarja, ne glede na to, da je bila ekipa izjemno mlada, potekalo zelo profesionalno.

»Vzdušje je bilo zelo prijetno, veselo in vsi smo se trudili, da bo vse najboljše izpadlo. Vmes smo sicer imeli manjši zaplet, saj smo zaradi neštetih del na cesti izgubili pol ekipe! Povsod so bile ograje, zaprte ceste in kar nekaj časa smo potrebovali, da smo našli pravo pot do centra Ptuja,« še v smehu pove Wolf.

Brez počitka

Wolf je veliko nastopal celo poletje, a navkljub zelo zasedenemu urniku pravi, da ne počiva in da je lepih pesmi malo morje,

»Komaj čakam, da slišite, kaj vse je nastalo v zadnjem obdobju. Zares veliko lepih skladb je in zares se veselim, da se v bližnji prihodnosti srečamo na večjih koncertnih odrih in zapojemo skupaj!«

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO

sidereals