Domov Zanimivosti Diva Josipa Lisac iskreno o skromnem otroštvu

Diva Josipa Lisac iskreno o skromnem otroštvu

Razkrila je, kako revno je bilo njeno otroštvu …

Nikoli nisem dovolila, da bi me kritika prevzela. Vedno sem osvestila mnenje o sebi in svojem delu. Nikogar nisem potrebovala, da bi me občudoval,” je povedala Josipa Lisac in dodala, da je njena duševna hrana glasba, je točno to, kar sem sama. 

Diva, ki vedno očara z glamuroznimi opravami in tudi nastopom je v resnici skromna oseba, ki nadvse ljubi glasbo in spoštuje vse, kar je povezano z njo. Skromna je bila že v otroštvu, spomnila se je tudi revščine, ki je takrat vladala, in tudi že javno povedala, da je odraščala na enolončnicah in jedla meso le enkrat na teden. Kasneje je bilo dvajset let vegetarijanka, zdaj sicer meso je, vendar zelo poredko, v glavnem v družbi. 

Sama ni dobra kuharica, je pa neskončno uživala ob kuhi svoje velike ljubezni, moža in soustvarjalca: “Moj Karlo je veliko kuhal, bil je kuhar, jaz pa vajenka. Ko sem ga spoznala, sem bila zelo mlada, star sem bil le 21 let in nisem kaj dosti znala,” se Josipa Lisac spominja svojega oboževanega, nikoli pozabljenega moža Karla Metikoša, za katerega tudi sama pravi, da je bil njen največji kritik. Vse dame v zrelih letih ji zavidajo vitko linijo, ona odgovarja: “Svojo zavidljivo postavo dolgujem telovadbi in hoji v svojem stanovanju” ter doda “ob pogovoru po telefonu včasih prehodim tudi dva kilometra.”

Josipa Lisac foto: Promo