Domov Zanimivosti Marko Potrč odločno: “Dal bom vse, da soustvarim prihodnost, kot si jo...

Marko Potrč odločno: “Dal bom vse, da soustvarim prihodnost, kot si jo želim za moja otroka.”

Znani slovenski radijski in televizijski voditelj Marko Potrč je odločno stopil iz vrste in preko družbenega omrežja Facebook ponovno nagovoril javnost. Kot je v posnetku dejal, si želi drugačnega pristopa k obravnavi virusa covid-19. Pravi, da se ne bo ustavil in da ne bo odnehal in s podatki, ki so podprti s stroko, želi ljudem pokazati drugačno sliko. Meni, da omejevanje človekovih pravic ni prava rešitev boju proti koronavirusu covid-19.

Ne zato, ker želim zmagati, ali dokazati, da je nekdo slab oziroma »zloben«. Še vedno sem prepričan, da velika večina ljudi na tem svetu ravna v prepričanju, da dela prav. Tudi vsi strokovnjaki, zdravniki. Zato nikogar ne napadam. A nikoli se nisem pustil voditi strahu. Med previdnostjo ter paničnim strahom je velika razlika. Vedno do zdrave mere, skladno z dejansko stopnjo ogroženosti. In pri trenutni sliki se resnično zdi, da zdrave mere ni.
Vedno več strokovnjakov se tudi javno oglaša, za kar se jim zahvaljujem. Precej me čudi, da ni soočenj, ni diskusij, ni vprašanj in ne argumentov ZA in PROTI. Ampak, ali ne bi morali prav to početi mediji, novinarji? So pa zasmehovanja, žaljivke in primitivna poniževanja (celo s strani izobraženih), če/ko predstaviš konkretne številke ter mnenja zdravnikov, ki se ne strinjajo s predstavljanjem apokalipse. Zato na zapise, ki so žaljivi ali posmehljivi, ne odgovarjam. Ker ljudje, ki imajo prave argumente in so na nivoju, nimajo potrebe po žaljenju.
Nihče od nas si ne želi smrti, še manj jo komurkoli privoščimo. Saj smo ljudje! A zmeraj želim videti realno sliko in se zavedati svojih pravic. In dal bom vse, da soustvarim prihodnost, kot si jo želim za moja otroka,
” je zapisal na svoj Facebook zid in dodal še posnetek, v katerem še podrobneje razlaga svoj pogled na celotno situacijo.

Posnetek si lahko pogledate spodaj. Se strinjate z njim?

https://www.facebook.com/PotrcMarko/posts/3272118936214426

Foto: Facebook