Domov Zanimivosti V Dubrovniku uživata glasbeni legendi Bob Geldof in Roger Taylor, bobnar skupine...

V Dubrovniku uživata glasbeni legendi Bob Geldof in Roger Taylor, bobnar skupine Queen

Bob Geldof, legendarni glasbenik je bil leta 2016 v Dubrovniku, zadaj pa je s svojim prihodom znova presenetil. ‘Shaggy Irishman’ je ostal zvest svojemu značilnemu videzu in z nekaj leti več na hrbtu si je v družbi svoje žene in Rogerja Taylorja, bobnarja skupone Queen znova ogledal staro mestno jedro.

Dubrovnik še vedno ne počiva. Po košarkarski legendi Michaelu Jordanu in hollywoodski igralki Demi Moore je starodavno mesto za vikend gostilo tudi legendarnega britanskega glasbenika Sir Boba Geldofa, ki je prišel s svojo ženo, francosko igralko Jeanne Marine in bobnarjem skupine Queen Rogerjem Taylorjem. Vodja skupine The Boomtown Rats in velikega projekta Live Aid, ene najpomembnejših osebnosti v zgodovini popularne glasbe in ključne figure na punk sceni, je v sproščeni modri srajci in s klobukom na glavi obiskal staro mestno jedro.

K sosedom so pripluli z jahto, koliko časa bodo ostali v Dalmaciji, pa ni znano. To ni prvič, da je eno najpomembnejših glasbenih imen s svojim prihodom presenetilo hrvaške oboževalce. Zdi se, da je hrvaška obala ena njegovih najljubših destinacij, saj je tudi leta 2016 obiskal Dubrovnik, lani pa so ga videli v Splitu. Poleg njegovega glasbenega prispevka je ime Boba Geldofa povezano s humanitarnimi projekti, ki ne bodo nikoli pozabljeni.

Foto: BOZO RADIC/CROPIX