Connect with us

Glasba

Alja Wolte-Sula: “Na oder vedno stopim s tremo” INTERVJU

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Alja Wolte-Sula je mlada, a zelo obetavna 24-letna jeseniška pevka. Za portal BumNovice.si je spregovorila o ljubezni do petja, o svojih prvih koncertih, pa tudi o pesmi Nana, za katero pravi, da bo verjetno najbolj osebna stvar, ki jo je kdajkoli napisala.

Alja, ste mlada pevka, ne poznamo vas še prav dobro, zato me zanima, je glasba nekaj, s čimer se želite ukvarjati profesionalno ali je zgolj konjiček?

Če sem popolnoma iskrena, nikoli nisem preveč razmišljala o tem. Edino, kar sem si vedno želela, je peti. Seveda bi bilo idealno, da bi s tem tudi zaslužila dovolj za preživetje, a dokler lahko pojem na kakršen koli način, sem srečna.

V začetku letošnjega leta ste imeli zanimiv koncert v Tea-ter baru na Jesenicah. Je bil to eden vaših prvih koncertov?  Kje vse ste že nastopali?

Letošnji koncert v Tea-ter baru na Jesenicah je definitivno eden izmed mojih ljubših koncertov. Bil je popoln večer; popolna glasba, popolna publika, popolna lokacija.
Ni bil eden izmed mojih prvih koncertov, saj nastopam že kar nekaj let. Bila sem že v Rimskih termah, na Festeelvalu, v hotelu Slon, Intercontinentalu, Grand hotelu Union, Kinu Bežigrad, na festivalu čokolade, na Kongresnem trgu in na še nekaj drugih lokacijah v Kranjski Gori, Kranju, Jesenicah, Škofja Loki, Celju, Radovljici in Ljubljani.

Nana je pesem, ki bo verjetno najbolj osebna stvar od vsega, kar bom kdajkoli napisala.

Kako se počutite na odru? Je lahko peti pred množico ljudi? Kakšen je odziv poslušalcev, ko vas slišijo?

Na oder vedno stopim s tremo. Nekje sem slišala, da tako veš, da ti je res mar. A trema izgine, ko se koncert začne. Stati na odru je privilegij, pripovedovanje zgodb na takšen način, se mi zdi nekaj najbolj mogočnega, kar lahko daš drugemu človeku.
Danes niti ne razmišljam o množici ljudi pred mano kot o nečem strašnem. Ravno nasprotno. Ne vem, kako bi opisala čustvo, ki ga publika pošilja nazaj na oder. Gre za nekaj neotipljivega, od česar postaneš odvisen.
Po koncertih se seveda dostikrat zgodi, da mi pride kdo seči v roko ali pa dobivam pozitivna sporočila na socialnih omrežjih. Tudi kakšen slab odziv je že priletel do mene, a če ne gre za konstruktivno kritiko, katero rada slišim, se nanj ne odzivam.

Izdali ste tudi dve svoji pesmi, za pesem Nana ste posneli tudi video spot. Lahko poveste kaj več?

Nana je pesem, ki bo verjetno najbolj osebna stvar od vsega, kar bom kdajkoli napisala. Začela sem jo pisati leto dni po smrti moje babice, ko sem končala z besedilom, pa smo potrebovali še leto dni za instrumental, ki sta ga ustvarila Andraž Vovk in Martin Kolman ter za videospot, ki ga je posnel Nejc Pisanski. Pesem je napisana v hrvaškem jeziku, saj je bil to tudi jezik, v katerem sem se z babico najpogosteje sporazumevala.
Videospot ima ogromen pomen zame. Od rekvizitov, ki so večinoma resnični, torej njene stvari, do kadrov, ki predstavljajo moje spomine, do popolnega uprizarjanja čustev, katera sem prebrodila ob tej izgubi.
Z babi sva imeli poseben odnos. Bila je moja najboljša prijateljica in izjemna oseba. Srečna sem, da počnem, kar počnem, da sem zanjo lahko ustvarila takšen spomenik.

Ali imate v načrtu tudi za vašo drugo avtorsko pesem Runaway posneti video spot?.

Tudi za pesem Runaway načrtujem videospot, ko se današnja situacija pomiri. Načrtovana je že vsaka podrobnost in z ekipo komaj čakamo, da se bomo lahko vrgli na delo.

Med prvim valom epidemije ste izvedli tudi Koncert s kavča. Kakšni so vtisi, kako je pripraviti tak koncert? Je drugače na tak način zabavati poslušalce?

Koncert s kavča je bila zelo zanimiva izkušnja. Virtualnega koncerta pred tem še nisem imela. Zdi se mi, da sem imela večjo tremo, kot pri navadnih koncertih. Bilo je nenavadno, mogoče malo čudno, saj ne dobivaš sproti nekega feedbacka, energija ni enaka, gibanje je omejeno. Vesela sem, da sem bila del tega, a vedno bom prisegala na odrske koncerte.

S čim se trenutno ukvarjate, kako se poskušate približati poslušalcem v času epidemije koronavirusa?

Trenutno bolj ali manj mirujem. Pišem pesmi, tekom druge karantene sem zgradila svoj mali studio za snemanje pesmi, na svoj instagram profil objavljam priredbe raznih pesmi.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

V prihodnosti si želim svojega prvega albuma, čim več norih koncertov, več medsebojnega sodelovanja z drugimi glasbeniki. Planiram narediti korak naprej, z namenom, da bi moja besedila dosegla in se dotaknila več ljudi.

Foto: osebni arhiv

<div id="midasWidget__r92"></div>

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals