Domov Kulinarika Eva Klinc zmagovalka britanskega natečaja oblikovalcev tort

Eva Klinc zmagovalka britanskega natečaja oblikovalcev tort

Slaščičarska umetnica Eva Klinc se je z izdelavo torte v obliki lika iz filma Avatar zapisala v sam vrh slaščičarstva. Slavila je namreč zmago na britanskem tekmovanju revije Cake masters, kjer si je za krasitev torte prislužila največ glasov svetovne javnosti. Bravo, Eva!

Lepo je slišati, da uspehi slovenskih umetnikov žanjejo slavo tudi izven domačih meja. Ena izjemno nadarjenih Slovenk, o kateri bomo zagotovo še veliko slišali, je tudi Eva Klinc, slaščičarska umetnica, ki je svoje navdušenje za ustvarjanje sladkih grižljajev pričela ustvarjati kot samouk. Eva je na svoji poti do sanj premikala meje nemogočega in se med drugim priučila izdelovanja osupljivo realističnih tort v obliki doprsnih kipov.

Prav z izdelavo dveh filmskih likov, Daenerys iz Igre prestolov in Neytiri iz filma Avatar, je postavila nov mejnik v svoji karieri, pritegnila je namreč pozornost svetovne javnosti. Eva je na tekmovanju britanske revije Cake masters naravnost blestela, izmed 450 prijavljenih tort je za doprsni lik Neytiri prejela največ glasov, ki so v minulih dneh deževali iz vsega sveta. Slaščičarka z izjemno umetniško žilico je hvaležna za ves odziv, ki ji daje še dodaten zagon za premikanje novih mejnikov.

Foto: osebni arhiv

Nadarjeno slaščičarsko umetnico pa lahko spremljate tudi na njenem Instagram računu.