Domov Življenjski Stil Kaj se zgodi, če ne krajšamo dlak na telesu

Kaj se zgodi, če ne krajšamo dlak na telesu

V tem kriznem ozračju COVID-19 smo mogoče opustili naše navade, se privadili na drugačen način življenja. Ste razmišljali o tem, da imamo sedaj daljše lase, brado, dlake na nogah, po pazduhi?

Če kimate z glavo da, ste morda med številnimi, ki puščajo dlake na telesu, brez britja. Vedite, da dermatologi pravijo, da so resnične koristi, če se ne brijete .

“Verjeli ali ne, dlake, ki so v naših pazduhah, dimljah in nogah, dejansko evolucijsko služijo svojemu koristnemu namenu,” pravi Rachel Nazarian, dr. Med., Dermatologinja Schweiger Dermatology, certificirana na upravnem odboru. „Lasje preprečujejo draženje kože, ko se drgne ob sebe, ščitijo pa, da se ne bi zmrznile na mnogih področjih našega telesa, zlasti na območju pod pazduhe. Lasje tudi preprečujejo, da bi različni patogeni vdrli v naše telo, na primer v predelu sramnic. ” Zato poudarja, da ni večjih slabosti, da se ne obrijete, čeprav se nekoliko drugače počutite, če ste na teh območjih navajeni, da ste brez las.


“Pustiti, da vaše telesne dlake rastejo, je narava nameravala,” pravi dr. Nazarian. Dodaja, da boste preskočili tveganje draženja zaradi britvic in opeklin, kar sta dve moteči posledici rednega britja. “Britje je veliko bolj problematično [kot ne] zaradi tveganja, da povzroči mikro-razpad v tkivu in poveča tveganje za okužbo.”

“Nudi malo pilinga, vendar lahko vedno očistite piling ali suho ščetkanje, da odstranite zgornjo plast odmrlih kožnih celic, ki se lahko nabirajo,” pravi.


Edina manjša težava, s katero se lahko soočite tako, da ta telesna dlaka raste? “Ljudje, ki imajo povečano nagnjenost k znojenju ali hiperhidrozi, lahko to težavo poslabšajo z dodatnimi dlakami,” pravi dr. Nazarian. Njen nasvet za to? “Poskusite ohraniti kožo hladno in suho.” Poleg tega uživajte v času, ko se boste vrnili v dan, ki ste ga porabili za britj