Domov Življenjski Stil 6 idej za ameriški zajtrk – enostavne sestavine

6 idej za ameriški zajtrk – enostavne sestavine

V običajnih časih (veste, ko nismo sredi pandemije) verjetno večkrat na dan odprete in zaprete hladilnik. Toda zdaj, ko so izleti v trgovino z živili postali redkost za številne ljudi, je shramba verjetno postala vroča točka vaše kuhinje.

Čeprav morda že veste, kako za večerjo uporabljati priljubljene sestavine, kot so fižol, čičerika in riž, jih običajno ne predstavljamo kot hrano za zajtrk. V resnici je škoda, ker so številna živila polna vlaknin, beljakovin in drugih hranil, ki lahko zagotovijo nekaj prepotrebne energije WFH.

Tu je zaokroženih sedem idej za zajtrk, pri katerih vsi uporabljajo shrambene predmete, ki jih zjutraj pogosto spregledamo.

1. Topel chia laneni puding
Če imate malo ovsene kaše, vendar vam je še vedno všeč ideja o skodelici nečesa toplega za zajtrk, poskusite topel chia laneni puding slavne nutricionistke Kelly Leveque. To je v bistvu nadgrajena pšenična krema, polna vlaknin iz chia semen, mletih lanenih semen in konopljinih srčkov. Dodajte kokosovo ali mandljevo mleko, da zagotovite gostost.


2. Grški čičerikin toast
Za zajtrk v mediteranskem slogu zmešajte čičeriko s konzerviranimi paradižniki in olivami. Nato vse skupaj začinite s papriko in kumino ter namažite čez toast, za začinjen začetek vašega dne. Veliko beljakovin, veliko okusa.


3. Rjavi rižev puding
Če poskušate ugotoviti, kaj storiti z ostankom rjavega riža, ki ste ga imeli za večerjo pred večerjo, je to pametna in slastna rešitev. Preprosto ga dodajte v lonec na štedilniku, z mlekom (ali rastlinskim mlekom), medom in cimetom. S temi preprostimi dodatki se spremeni v prijeten zajtrk, bogat z vlakninami.


4. Burrito za zajtrk iz sladkega krompirja in črnega fižola
Črni fižol in sladki krompir sta lahko prava izbira za pripravo odličnega začinjenega mehiškega zajtrka. Za popoln beljakovinski obrok ne potrebujete jajc.


5. Posoda za zajtrk s sladkim krompirjem
Še ena ideja za zajtrk z uporabo sladkega krompirja: namažite jih in prelijte z mandljevim ali arašidovim maslom, ki dodaja beljakovine vašemu jutranjem obroku. Za sladki zaključek dodamo cimet in rozine.


6. Skledica za zajtrk iz temne čokolade s kvinojo
Kvinoja je še eno od tistih živil, ki jih pogosto imate, vendar niste prepričani, kako bi jih uživali. Podobno kot riž jih lahko uporabimo za pripravo toplega zajtrka s kašo. Če ste sladkosnedi, boste še posebej imeli radi ta zajtrk, ki vključuje tudi temno čokolado, kakav v prahu, kokosovo mleko in vaniljev ekstrakt.

Dober tek vam želimo!