Domov Življenjski Stil Brisače in posteljnina, karantena izobraževanje za moške. Nagrada sledi!

Brisače in posteljnina, karantena izobraževanje za moške. Nagrada sledi!

Ženska podpira tri vogale v hiši, nekaj takega a ne? Kaj tri vogale? Upam si trditi, da je ženska edina v hiši, ki za večino stvari ve, kje je kaj, za kaj se uporablja, kako se uporablja, kdaj se uporablja? Držim vse tri ja, štiri,  pri mnogih rečeh in to vsakič znova. Morda je karantena lahko izziv za vse ostale v hiši, tudi močnejši spol.

Moj moški svet si recimo nikoli ne zapomni kje imamo pospravljene rjuhe, kljub temu, da so ves čas na isti lokaciji? Prav tako kuhinjske cunje, aja in dodatne, večje brisače, kje? A da jih imamo tam? Največkrat svetujem po telefonu, če bi 090 linijo odprla za to,  bi še fajn zaslužila. Vsakič znova že toliko časa, leta, da razmišljam celo o tem, da bi jima posnela filmček: v tisti beli omari, na spodnji polici je posteljnina, ja tudi rjuhe, v omari zraven na zgornji polici večje brisače. Ne tista mala brisača je na stalnem mestu v kopalnici. Ja tudi »poletne« rjuhe, tako kot lani, letos, saj smo poletne runde že aktualno oddelali. Uf!

Verjetno vas je veliko, ki vam je ta stvar tako poznana, da se zdaj celo nasmihate, prikimavate ali uravnavate pritisk.

A gre za to, da so rjuhe in brisače  dolgočasne ali bolj za to, da bom pač že uredila, kot vedno. Menda ne gre za to, da je to bolj v ženski maniri, saj si pri nas doma vse delimo, to največkrat slišim ob gurmanskih dobrotah na mojem krožniku. Ne uspem, enostavno ne uspem razvozlati tega delovanja kljub temu, da sem se lotila že na vse možne načine.  

No, morda pa lahko karanteno izkoristimo za »novo staro« igro. Verjetno se spomnite tiste iz otroških let, nekakšne skrivalnice z navodili  mrzlo, mlačno, ne mrzlo, topleje, toplo, vroče.  

Bodimo okolju prijazne in začnimo z brisačami. Privoščite si kavo, čaj, kozarec vina in vodite to igro.

Samo brisače in posteljnina, za začetek:). Da vidimo junake.

Za motivacijo jim vsaj na začetku obljubite nagrado, ki jo bodo lahko izkoristili prihodnji teden. To pa je…likanje:).   

Foto: SHUTTERSTOCK

In ko bodo te posebne okoliščine za nami, boste končno v miru pogledale nadaljevanko, prebrale knjigo, šle na klepet s prijateljicami, saj ne bo več izgovora, ne vem, kje, ne znam. 

Iz vsake slabe situacije lahko  potegnemo nekaj dobrega. Vmes pa nujno antistres in doslednost.

Urša Mravlje Aromatica