Domov Življenjski Stil Kako premagati boleč konec razmerja

Kako premagati boleč konec razmerja

Ko se romantično razmerje približuje svojemu  koncu se zdi, kot se pod nami ruši svec, zdrobljeno srce pa tako zelo boli. Razhodi so lahko stresni in čustveno boleči. Kadarkoli pomislite na srečne trenutke in sanje, ki ste si jih delili s partnerjem to v vas spoži še več žalosti in negativnih čustev.

Bolečina po razhodu traja veliko časa, ker je razhod dramatično doživetje, saj neprestano mislite o tem, kako bo prihodnost izgledala brez vašega partnerja. Razhod ni boleč zgolj za vključena partnerja, marveč tudi za družino prijatelje, ki so bili v širšem smislu na nek način del razmerja. Povsem normalno je, da v tej točki v času izrazite svoje občutke in žalost, saj vas bo to nekako olajšalo in osvobodilo. Pa vendar je potrebno, da ne zgolj nadaljujete v svoji žalosti, saj vas to zna še bolj prizadeti. V tem trenutku potrebujete ljubezen in upanje na svetlejšo prihodnost.

Obstaja veliko načinov, da prebolite razhod. Eden izmed njih je ta, da se obkrožite z zaupanjem vrednimi ljudmi, ki vam bodo nudili podporo in so pozitivno naravnani. Potrebovali boste ljudi, s katerimi se boste lahko pogovorili. To so posamezniki, ki so tam za vas, ki vam bodo zagotovili, da za vas obstaja svetla prihodnost in tako zmanjšali možnosti, da postanete depresivni.

Pripravljeni bodite da se premaknete naprej, izogibajte se pijanosti in prenajedanju, da bi tako pozabili na bolečino razhoda. Za sebe lahko dobro poskrbite tako, da se s prijatelji odpravite v lepe kraje ali celo na dopust.

S svojim bivšim partnerjev je najbolje prekiniti vse stike / Foto: SHUTTERSTOCK

S svojim bivšim morate prekiniti vse oblike stikov. Blokirajte vse medije komunikacije, ki vas z njim povezujejo in vsa socialna omrežja. Prav tako odstranite vse, kar vas povezuje s svojim nekdajnjim partnerjem, ter vas spominja na preteklo zvezo.

Dajte si čas za žalovanje. V kratkem se boste počutili veliko bolje, olajšali se boste čustvenih travm. Ne glede na to kaj boste storili, da bi pozabili na svojega bivšega partnerja bo vse to zaman, dokler si ne boste vzeli nekaj časa da ste žalostni, iz sebe iztisnete vso svojo jezo, frustracije in gnev.

Premagovanje težkega razhoda se včasih morda zdi nemogoče, pa vendar je vredno omeniti, da boste tudi to zagotovo premagali, če se težav lotite s pravo miselnostjo. Ostanite pozitivni, ljubite sebe in delajte kar vas osrečuje. S tem boste sposobni premagati boleč razhod.