Domov Glasba Rihanna je preskočila zvezde na seznamu britanske glasbe

Rihanna je preskočila zvezde na seznamu britanske glasbe

Ko se je lani preselila v Združeno kraljestvo, si je Rihanna zagotovila mesto na vrhu britanskega letnega seznama glasbeno bogatih podjetij, saj je premagala Mick Jagger-ja, Elton John-a in Rod Stewart-a.

32-letna pevka, ki izvira iz Barbadosa, se je na seznam prvič uvrstila po presenetljivi selitvi v London in ima ocenjeno neto vrednost 468 milijonov funtov. Njeno blaginjo so okrepili uspeh njene kozmetične blagovne znamke Fenty in druga partnerstva, kot je njena linija spodnjega perila, ter rekordna prodaja njenih osmih albumov.

Paul McCartney in Andrew Lloyd Webber ostajata dva najbogatejša britanska glasbenika. Oba skupaj sta vredna 800 milijonov funtov. Ampak Rihanna je nova na seznamu in je na tretjem mestu.

Velik del njenega bogastva izvira iz partnerstva s francosko blagovno znamko luksuznih dobrin LVMH. Njena kozmetična blagovna znamka je ocenjena na tri milijarde dolarjev, pri čemer ima Rihanna 15-odstotni delež, ki je prijavljen v znesku 351 milijonov funtov.

Lord Lloyd-Webber ostaja na prvem mestu bogatih skladateljev, navkljub zaprtju West End-a in Broadway-a, v ocenjeni vrednosti 20 milijonov funtov. Prvo mesto si deli z McCartney-jem, ki svoje bogastvo ocenjuje na cca. 50 milijonov funtov. 29-letni Ed Sheeran je še vedno najbogatejši mladi glasbenik (mlajši od 30 let) v žepu ima cca. 200 milijonov funtov.

Preostali del bogatega seznama Sunday Times, ki piše o bogatstvu 1.000 najbogatejših ljudi Britanije v kategoriji 32 let, bo objavljen to nedeljo.

Lestvica Top 10 2019

1. Lord Lloyd-Webber (800 milijonov funtov)

2. Sir Paul McCartney (800 milijonov funtov)

3. Rihanna (468 milijonov funtov)

4. Sir Elton John (360 milijonov funtov)

5. Sir Mick Jagger (285 milijonov funtov)

6. Olivia in Dhani Harrison (270 milijonov funtov)

7. Keith Richards (270 milijonov funtov)

8. Sir Ringo Starr (260 milijonov funtov)

9. Michael Flatley (206 milijonov funtov)

10. Ed Sheeran (200 milijonov funtov)

Foto: SHUTTERSTOCK