Domov Življenjski Stil Ali si želite spremembe v svojem življenju in kako se lotiti spreminjanja...

Ali si želite spremembe v svojem življenju in kako se lotiti spreminjanja starih vzorcev?

Ali je mogoče narediti korenite  spremembe v svojem življenju? Seveda, ampak problem je, da je večina ljudi obtičala v znanih, vsakodnevnih vzorcih, ki so se razvijali dolgo časa med odraščanjem in so nam ti vzorci postali “domači”. Naš dosedanji način življenja je postala naša cona udobja v kateri se počutimo doma kljub temu, da vemo, da nas način na katerega živimo svoje življenje pravzaprav ovira, da dosežemo nekaj več, izpolnimo svoje cilje in želje.

Kljub vsemu je mogoče to težavo premagati s prizadevanjem za pozitivne spremembe. Preprosto morate biti pripravljeni nekaj narediti, biti odločni in dovoliti samemu sebi, da se spremeniteDanes je že na spletu mogoče najti veliko dobrih orodij in nasvetov, ki vam bodo pomagali na vaši poti sprememb samega sebe. Včasih boste morda potrebovali le nekaj koristnih dobrih vodnikov, ki vas bodo spodbujali in vam pomagali pri izbiri najboljših terapevtskih praks. Če imate to možnost boste s pomočjo dobrega svetovalca lažje naredili spremembe, ki vas bodo vodile do uspeha.

Kako spremenimo svoje vzorce in navade

Vaš duh vam daje notranje moči, ki jih lahko uporabite za iskanje novih rešitev. Moč morate najprej poiskati v samemu sebi.  Ko si vzamete čas za raziskovanje vaše zavesti boste odkrili do sedaj neznane notranje vire moči iz katerih boste lahko to moč črpali in v svoje življenje uvajali spremembe.

Zaupajte vase in vedite, da vi to zmorete. Samozaupanje je vaša neodvisna moč volje, da odkrijete načine, kako lahko ustvarite svoj novi svet in svojo novo realnost. To je vaša avtonomnost ali “samoupravna volja”, da prevzamete odgovornost za svoje življenje.

Uvajanje konstruktivnih sprememb bo trajalo nekaj časa. S samokontrolo in notranjimi močmi lahko spremenite svoje slabe navade ali neko slabo vedenje v navade, ki bodo usmerjene v prihodnost. Vsakodnevno prakticiranje novih navad vam bo pomagalo zgraditi svojo novo osebnost. Z prakticiranjem novosti boste tako lahko preoblikovali svoj um. Razmišljajte pozitivno saj bo pozitivna naravnanost za vas koristna in vzpodbudila vas bo k pridobitvi koristnih pripomočkov za prevzem nadzora.

Če se boste lotili dela na sebi in začeli spreminjati svoje navade boste nase tudi začeli gledati bolj pozitivno in vsak majhen uspeh vas bo vzpodbudil, da nadaljujete. S časom bodo tudi drugi začeli opažati, da delate na sebi in da ste se v nečem spremenili. To bo tudi njih vzpodbudilo k razmišljanju in začeli vas bodo gledati v drugačni luči.

Vzemite si čas in najdite svojo pot do nove samozavesti in konstruktivnih sprememb v svojem življenju. Pazite tudi, da “držite tempo” in ne obupate prehitro. Vsaka sprememba je namreč težka in zavedati se morate, da lahko tudi padete. Kadar padete, kadar vam ne bo šlo in kadar boste imeli slab dan, si vzemite čas za premislek in se znova poberite. Vsak kdaj pade in vsakomur kdaj spodleti – tako bo verjetno tudi vam. Tako vam bo uspelo ostati na svoji poti k vašemu novemu jazu in le tako boste lahko dosegli svoj cilj. Ne hitite in se ne zaletavajte. Nove navade uvajajte počasi.

Na primer, če želite prenehati kaditi ali shujšati, si postavite razumne cilje. Ne kritizirajte se in ne mučite se z nepotrebnimi vprašanji, kadar vam ne uspe. Še enkrat – vsi pademo in do cilja pridejo le tisti, ki se znajo pobrati. 

Pogosto se ozrite nazaj, da vidite svoj napredek in se za vsak uspeh, ki ste ga dosegli na poti tudi nagradite. Tako boste lahko ohranili pozitiven odnos do odločitve, da nekaj v svojem življenju spremenite.

Foto: SHUTTERSTOCK