Naučite se osvojiti “ljubezenski jezik” vaše simpatije

<div id="midasWidget__r92"></div>

Dr. Gary Chapman, strokovnjak na področju medsebojnih odnosov, je napisal knjigo o petih ljubezenskih jezikih in kako izraziti partnerju predanost.

Te jezike je opisal kot: fizični dotik, besede potrditve, obdarovanje, kvalitetno preživljanje skupnega časa in dejanja.

Čeprav je bila Chapmanova knjiga 5 ljubezenskih jezikov prvotno napisana leta 1992, še vedno pomaga parom in je od prve izdaje prodana v več kot 12 milijonov izvodov. Preden je dr. Chapman knjigo napisal, je naredil kar nekaj raziskav na to temo. Odkril je, da se pari napačno razumejo in, da ne poznajo svojih potreb. Po pregledu svojih zapiskov je ugotovil, da obstaja pet “ljubezenskih jezikov”, na katere se lahko ljudje odzovejo. Ljubezenski jezik vašega partnerja verjetno ne bo enak vašemu ljubezenskemu jeziku. Če imajo pari različne primarne jezike, lahko nastanejo nesporazumi in lahko odnos zelo trpi.

Ko pa se vaš partner nauči govoriti vaš ljubezenski jezik, torej postane bolj ljubeč, se partnerja v odnosu pogosto počutita ljubljena in cenjena in sta posledično na koncu v odnosu srečnejša. Po besedah dr. Chapmana, obstaja pet osnovnih ljubezenskih jezikov, ki jih ljudje govorijo. Tu je pregled petih ljubezenskih jezikov:

Besede potrditve

Z enostavnimi besedami so to besede afirmacijskega ljubezenskega jezika, kar pomeni izražanje naklonjenosti z govorjenimi besedami, pohvalo ali hvaležnost. Če je to nekomu glavni ljubezenski jezik, taki ljudje uživajo v prijaznih besedah in spodbujanju. Uživajo tudi v citatih, ljubezenskih zapiskih in simpatičnih besedilnih sporočilih. Dan te osebe lahko oblikujete tako, da jim izrečete pohvalo ali pokažete, v čem so dobri.

Kvaliteten čas

Ta ljubezenski jezik izraža ljubezen in naklonjenost, ko nekdo drugemu posveča pozornost. To pomeni, da odložite telefon in izklopite tablični računalnik, navežete stik z očmi in aktivno poslušate. Ljudje s tem ljubezenskim jezikom iščejo kakovost. Prepričajte se, da imate stik z očmi, potrdite, kaj govori druga oseba, in ne dajajte nasvetov.

Fizični dotik

Oseba s tem ljubezenskim jezikom se počuti ljubljeno zaradi fizične naklonjenosti. Na primer, da se držita za roko, se dotikata, objemata,.. Želijo si biti le fizično blizu svojih partnerjev.

Dejanja

Naredite nekaj za kar bo vaša oseba vedela, da ste to naredili iz ljubezni. Ne glede na to, ali pomivate posodo ali dolivate bencin v avto, majhne stvari, ki jih naredite, so za takega človeka zelo pomembne. Radi imajo, ko drugi delajo majhne stvari zanje.

Darujte

Izrazite svojo naklonjenost z manjšim darilom / Foto: SHUTTERSTOCK

Za osebo, katere ljubezenski jezik prejemanje darila, je v njihovih mislih, dajanje simbol ljubezni in naklonjenosti. Cenijo ne samo darilo, ampak tudi čas in trud, ki ste ga vložili. Poleg tega ne pričakujejo nujno velikih ali dragih daril. Pomembna je gesta, ne drago darilo. Z drugimi besedami, če si vzamete čas, da izberete darilo posebej za njih, boste dali vedeti, da jih resnično poznate. 

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice