Domov Glasba Selena Gomez med protesti ne more “sedeti mirno”

Selena Gomez med protesti ne more “sedeti mirno”

27-letna pop zvezdnica je na družbenih medijih poročala o družbeni krivici ter o protestih, v mestih ZDA zaradi Floydove nedavne smrti na ulicah Minneapolisa.

Selena je na Instagramu zapisala: “Zadnjih 24 ur sem poskušala predelati stvari. Nič, kar nekdo reče, ne more povrniti tega, kar se je zgodilo. Ampak mi lahko in vsi moramo poskrbeti, da bomo ukrepali. Vsi moramo delati bolje in ne sedeti mirno, medtem ko se ta krivica nadaljuje. #blacklivesmatter #justiceforgeorgefloyd #icantbreathe (sic)”

https://www.instagram.com/p/CA026SejFRg/

Derek Chauvin in trije drugi policisti so bili nedavno izpuščeni, potem ko so njegove slike zaokrožile po omrežju, med keterim fotografija (ter video posnetek) prikazuje, kako je pokleknil na vrat Floyda.

Nekdanji policist v Minneapolisu je bil naknadno obtožen umora.

Zvezdniki svojo ogroženost delijo na vsa družbena omrežja. Cardi B je denimo na Twitterju zapisala, da kljub strahu, ki ga občuti zaradi prizorov v Minneapolisu in drugih ameriških mestih razume občutke protestnikov. Napisala je: “Ljudje so utrujeni in zdaj so zgroženi”.

Jamie Foxx se je medtem v mestu Minneapolis  pogovarjal z protestniki. Dobitnik oskarja je dejal: “Hotel sem samo povedati, da se ne bojimo stopiti skupaj, … ne bojmo se tega trenutka. Na koncu dneva, ko vas vidimo vse skupaj, vam želimo sporočiti, da imate podporo”.

Foto: SHUTTERSTOCK