Elon Musk, SpaceX: Kdaj gremo na Mars?

<div id="midasWidget__r92"></div>

Ambiciozen, inteligenten in deloven. Kako drugače opisati človeka kot je Elon Musk?

No, kar se tiče Marsa in njegovih idej o kolonizacij, smo morda pozabili eno prav tako pomembno značilnost, ki ga prav dobro opisuje. Dodajamo torej »strasten«.

Nekaj malega o Musku:

Elon Musk je bil rojen leta 1971 v Južni Afriki. Z družino se je preselili v Kanado po končani srednješolski izobrazbi. Študiral je na Queen’s University, kasneje diplomiral v Univerzi Pensilvanije. Njegovo prvo podjetje se je imenovalo Zip2, danes pa se predvsem posveča Tesli, ki je postalo eno vodilnih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in seveda, SpaceXu.

Kdaj bo Mars naša druga Zemlja?

Musk meni, da je treba Mars najprej ogreti, za kar obstaja počasnejša in hitrejša varianta izvedbe tega podviga. V pogovoru z komedijantom Stephenom Colbert, je bil vprašan, kako bi izgledala hitrejša varijanta, in v namen ogrevanja Marsa je Musk omenil jedrska orožja – z jederskimi eksplozijami bi bilo namreč mogoče ogreti ta planet. Vendar, naj vas to nikakor ne skrbi, saj je Musk vsaj nekoliko bolj potrpežljiv…

Letos, pred nekaj dnevi, je SpaceX poslal svojih prvih par ljudi v vesolje. Musk, zelo zadovoljen z prvim letom, pa ima v mislih še milijon ljudi, kolikor jih misli poslati v vesolje in na Mars do leta 2050.

Čeprav bomo na začetku živeli v kupoli, se bo počasi razvila tudi civilizacija. – Elon Musk

Poleg hrane in druge življenjsko pomembne opreme, bodo na Mars prinašali tudi orodja za gradbeništvo.

Grem lahko na Mars tudi jaz?

Če živite dovolj dolgo, boste menda res lahko odšli.

Elon Musk želi, da gre na ta planet lahko vsak, ki hoče. Za tiste s premalo denarja, bi obstajala posojila, Mars pa naj bi imel tudi veliko služb. Sliši se dobro, mar ne?

Foto: SHUTTERSTOCK

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice