Prihaja novi single Luke Nižetića, s katerim bomo preplesali poletje “AE AE ode se tako kaže sve”

<div id="midasWidget__r92"></div>

Splitski glasbenik konec izolacije proslavlja z novim singlom in videospotom z naslovom “Ae”, ki je te dni osvojil hrvaške radijske valove in etre. 

Po 19 letih in pesmi “Ludi grade”, s katero sem nastopil na Melodijah hrvaškega Jadrana, vam s ponosom oznanjam, da imamo novo skladbo, ki govori o Splitu, za kar se moram zahvaliti avtorskemu tandemu Mariju in Branimirju Mihaljeviću. O Splitu je že veliko povedano, napisano in opeto in bi mi bilo v veselje, da tudi ta skladba zaživi med vsemi, ki jim je to mesto pri srcu‘, je razkril Luka. 

Luka priznava, da je naslov izbral naključno iz besedila in roka je padla na “Ae”.
“Gre za edinstven splitski medmet, ki lahko odvisno od konteksta, tonalitete in gestikulacije pri izgovarjanju pomeni različne čustvene in komunikativne reakcije, od začudenja, potrditve, navdušenja, ravnodušnosti ali vprašanja in je eden v nizu fenomenov Dalmacije”, pojasnjuje Luka. 

Skladbo spremlja originalen in tehnično zahteven video za katerega je zaslužen talentirani in hvaljeni režiser mlajše generacije Dinko Šimac, ki je o ideji videospota povedal: “Odločil sem se odpeljati Luko skozi nekaj najprepoznavnejših video sekvenc iz bogate zgodovine splitskega glasbenega ustvarjanja. Poustvarili smo razne videospote znanih glasbenikov kot so Dino Dvornik, Magazin, Severina in postavili Luko na njihovo mesto ter se skozi kostume in gibanje čimbolj približali originalom. 

Prepoznavni glasbenik, katerega pesmi zdravijo poletno nostalgijo, nam je lani tik pred poletjem predstavil hit “Ludilo brale”, ki ima na Youtube že več kot 2 milijona ogledov. 

foto: Ružica Gami

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice