Domov Glasba Lady Gaga je Donalda Trumpa označila za “norca in rasista”

Lady Gaga je Donalda Trumpa označila za “norca in rasista”

Lady Gaga je na družbenih medijih izrazila jezo zaradi nesmiselnega umora Georgea Floyda, ter označila Donalda Trumpa kot “norca in rasista”.

Gaga se je pridružila Beyonce, Taylor Swift in Billie Ellish, ki so prosili svoje oboževalce, naj nekaj spremenijo.

Pevka je v izjavi, predsednika pozvala, naj ne spodbuja rasizem. Zapisala je: “Ima najmočnejšo funkcijo na svetu, vendar ne ponuja ničesar, razen nevednosti in predsodkov, medtem ko še naprej vodi črno življenje. Vemo, da je bil norec in rasist, odkar je prevzel funkcijo”.

Dodala je:” On vodi sistem, ki je že zakoreninjen v rasizmu in rasističnih dejavnostih, in vsi lahko vidimo, kaj se zgodilo”.

Gaga, ki je pravkar izdala svoj zadnji album “Chromatica”, je izrazila jezo in žalost zaradi umora Georgea Floyda in zaradi številnih pred njim dejala: “Nad smrtjo Georgea Floyda sem tako ogorčena zaradi smrti eksponentno preveč črnega življenja, ki so nam ga v tej državi odvzeli zaradi sistemskega rasizma in podkupljivih sistemov, ki ga podpirajo”.

Gaga je še naprej prepoznavala sebe kot “belo, privilegirano žensko” in pozivala k podpori črni skupnosti. Spodbujala je ljudi, da “med seboj lepo govorijo”, govorijo s strastjo in navdihom in navdušujejo o pomembnosti tega vprašanja, dokler ne zamre stari sistem.

Napisala je: “To ni pravičnost. To je epska tragedija, ki opredeljuje našo državo in že dolgo obstaja. Žalostna sem. Jezna sem. In uporabila bom besede, ki jih najdem, da poskusim sporočiti na čim bolj učinkovit in nenasilen način –kaj se mora zame spremeniti”.