Domov Življenjski Stil 7 motivacijskih citatov za poživitev vašega dneva

7 motivacijskih citatov za poživitev vašega dneva

Besede lahko prosto sestavimo, povežemo in razdremo, vendar v življenju obstajajo časi, ko le prave besede zaležejo. Vemo, kaj želimo slišati ali reči, vendar se nam prave besede vedno izmuznejo. Prav v teh časih motivacijski citati dokažejo  svojo vrednost. Motivacijski citati povzemajo vse, kar čutimo, pričakujemo in verjamemo. Uporabljamo jih za navdih in zato, da postanemo boljši.

Bodite bolj motivirani danes, jutri in vse druge dni, ki bodo prišli s skrbno izbranimi, spodnjimi motivacijskimi citati.

Osredotočite se na rešitve, ne na napake – Jack Nicklaus

Napake je tako težko pozabiti, medtem ko imajo dobre stvari v življenju kratkotrajni obstoj v našem umu. Ampak zakaj bi pustili, da bi se naš um ukvarjal s temi napakami? Kaj dobrega nam lahko to prinese? O svojih napakah, lahko razmišljamo le takrat, ko se želimo iz njih naučiti. Ko je lekcija sprejeta in razumljena, lahko nadaljujemo z rešitvami. 

Jeza in naglica ovirata pravosodje. – angleški pregovor

Motivacijske citate ne bi smeli uporabljati izključno za ustvarjanje srečnih misli in občutkov. Uporabiti jih je treba tudi za to, da se znebimo tistih nesrečnih misli in občutkov in se prepustimo nečemu lepšemu, toplejšemu in svetlejšemu. Jeza je eno takšnih čustev, za katero lahko uporabite motivacijski citat zgoraj, da se opomnite, kako brezplodna in uničujoča je lahko jeza.

Nič ni bilo doseženo brez navdušenja. – Ralph Waldo Emerson

Za dosego svojega cilja potrebujete tudi navdušenje in strast. / Foto: SHUTTERSTOCK

Obstaja veliko načinov, kako uporabiti ta citat v svojem življenju. Če imaš cilj, zgolj želja ni dovolj. Za to morate imeti žgočo željo. Navdušenje torej ni nekaj, česar bi se lahko sramotili. Svetovno utrujeni pogledi na življenje se lahko zdijo modni, vendar vas takšno razmišljanje ne bo osrečilo. Lahko ste veseli, da imate kaj nad čemer ste navdušeni, saj je zaradi tega vredno živeti.

Vsak človek je arhitekt svojega bogastva – Sallus

Ne krivite Boga ali koga drugega za svojo nesrečo. Morate preseči takšna razmišljanja in se dvigniti nad njih, saj gre za vaše življenje in kaj se vam dogaja, je v vaših rokah. Res je, da nekaterih stvari ni mogoče doseči čez noč, vendar s trudom in verovanjem vase, boste dobili, to kar želite, ne glede na ovire, s katerimi se boste srečali na poti. Vedno se najde rešitev.

Ko si pustim biti močan in ko usmerim vso svojo moč v svojo vizijo, je vse manj pomembno, ali me je pri tem strah ali ne. – Audre Lorde

Ne zapravljajte vašega časa z razmišljanjem o vaših strahovih in nesigurnostih. Raje se osredotočite na odkritje svojih zmožnosti in najboljšega načina, kako jih uporabiti za dosego svojih ciljev. Ko boste to počeli, se ne boste niti več spomnili na strah.

Živite v upanju. Ko postane upanje navada, lahko izkusite trajno srečen duh.

Nikoli ne obupajte in ohranite upanje. / Foto: SHUTTERSTOCK

Da, upanje je nekaj, kar vsi poznajo in razumejo, vendar večina ljudi, to ne zna početi in ne zna vztrajati v upanju. Upanje zahteva stalno prakso, ker je to edina pot do sreče. V tej vrstici se spomnite še enega pomembnega motivacijskega citata, tokrat od Horacija: Nikoli ne obupajte!

Kakšno bi bilo življenje, če ne bi imeli poguma, da bi karkoli poskusili? – Vincent Van Gogh

Pojasnitev tega citata bi bila lažja z uporabo še enega citata: pogum ni opredeljen z odsotnostjo strahu, temveč s presojo, da je nekaj drugega bolj pomembno kot strah.