Jordan Peele je doniral milijon dolarjev različnim organizacijam

<div id="midasWidget__r92"></div>

Filmski ustvarjalec ‘Us’ in njegovo produkcijsko podjetje Monkeypaw so se odločili, da bodo donirali v dobrodelne namene. Tako so darovali izjeten izkupiček naslednjim dobrodelnim organizacijam: Black Black Emotional and Mental Health Collective, Black Lives Matter, Initiative Equal Justice, Fair Fight in Transgender Gender-Variant & Intersex Justice Project.

V izjavi na Twitterju produkcijskega podjetja Monkeypaw je zapisano: “Jordan Peele in Monkeypaw Productions sta ponosna, da sta podarila milijon dolarjev petim organizacijam, ki se nam zdijo bistvene za zdravje in življenje črncev. Odločeni smo, da bomo še naprej delali proti sistemu, ki temelji na nasilju in zatiranju črne skupnosti”.

41-letni igralec in režiser je že večkrat nastopal proti rasizmu in že prej razložil, kako je bil njegov grozljivi film “Get out” pravzaprav zgodba o sistemskem rasizmu.

Rekel je: “Najdete zahrbtne lastnosti, ki jih imajo beli liberalci. Potopljeno mesto je gledališče, kjer morajo na ekranu prikazati črne grozljive filme. Na ekranu lahko kričimo, na drugi strani pa ne bomo zastopani”.

Jordan je še povedal, da je navdih za “Spravi se ven” dobil takrat, ko je bil za predsednika ZDA izvoljen Obama. Dejal je: “Film je nastal, ko je bil izvoljen Obama in pojavil se je občutek, da lahko zdaj nehamo govoriti o dirki, ker smo pravkar rešili težavo. Zdaj živimo v sistemu, kjer rasizem govori o politiki. Pustili smo obdobje, v katerem so se ljudje poskušali pretvarjati, da ni dirke in tekmovalnosti med belimi in črnimi”.

Foto: SHUTTERSTOCK

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice